Råtta/Kräfta

På grund av att han är född i Råttans år, myglar sig Råtta/Kräftan fram genom livet. Men eftersom han också är ett månbarn och därför har en benägenhet att drunkna i sina känslor, växlar denna person mellan yttre och inre påverkan och uppträdande. Råtta/Kräftan är en "privat" person. Han tycker om att åla sig in i sitt krypin i tornet där han studerar livet och skriver om inre ämnen. Men just när du tror att Råtta/Kräftan har gömt sig för gott, vågar sig bara ut för en och annan brödskalk och verkar överleva på kaffe och vatten däruppe i det gravliknande tornet, då dyker plötsligt en inbjudan upp vid din dörr som anhåller om äran av ditt sällskap vid en stor mottagning, komplett med stora dignande matbord och glädje och umgänge till på köpet. Vem är din värd eller värdinna om inte din favoritensling, Råtta/Kräftan.

Vare sig han är en författare eller snickare, en musiker eller sjuksköterska, kommer denna individ alltid att ha många bevis på materiell rikedom runt omkring sig. Konstföremål och antikviteter finns i överflöd där Råtta/Kräftan bor. Böcker trängs på hyllorna, förstaupplagor och seriealbum och den senaste jazzrecensionen, allt räknas - speciellt om det har ord på sig. Råtta/Kräftor dyrkar det skrivna ordet.

Denna individ föredrar förmodligen en säregen elegans i sina klädvanor. Han vill stå över den moderna massan, visa upp sin individualitet. Råtta/Kräftor tycker om societeten, men de måste stå utanför banaliteten. De gör motstånd mot slätstrukenhet i varje val de gör, vare sig det gäller vänner eller partners, hus eller bilar, resor eller sommarstuga. Det är inte så att Råtta/Kräftor är ute efter det populära "bästa" eller den begränsande idén om vad som är förmer. Snarare är det så att de letar efter sin egen sorts ypperlighet och när de väl hittat den, hålla fast vid den som superlim.

Charm är en del av Råtta/Kräftans rustning av kvaliteter också. Det betyder inte att denna individ kommer att smyga omkring och försöka mysa till det med dig bara för att det är kul. Men Råtta/Kräftor är ryckvis utmanande tilldragande. De bjuder dig på bio eller på lunch bara för att vara älskvärda och trevliga. Men Råtta/Kräftans charm är diskret också. Den är till och med lite frånstötande. Du är aldrig helt säker på om Råtta/Kräftan kommer att le eller hugga. Du kan inte se om han har ont eller bara ser ser så ut och i stället är på gränsen till ett gapskratt. Råtta/Kräftans charm är mystisk. Precis som alla Råttor är Råtta/Kräftan pratsam, men denna Råtta tycker bara om att prata om sina känslor. Om du tycker om denna person och vill ha honom till vän, måste du vässa alla dina lyssnaranordningar. Denna individ lägger inte bara nytt bränsle på elden i sällskap som han vet precis hur han ska sätta samman, utan han kommer att misshandla dina öron tills de ramlar av för att verbalt kunna fundera ut vad hans nästa steg bör vara. Det råder inga tvivel om att denna person tänker i språnget. Och kom ihåg, när du är på en Råtta/Kräfta-fest så är du på "The Råtta/Kräftan Show".

Kreativiteten flödar hos människor födda i Råtta/Kräftan. Det uppenbara djupet i Kräftans känslor ihop med Råttans tendens att snoka reda på information ger denna person en naturlig talang för att skriva berättelser. Eftersom Råtta/Kräftan också har ett överdrivet behov av att förklara sina känslor och snacka igenom sina idéer och vad han känner, så är det att skriva böcker, dikter eller sånger den perfekta terapin för honom. Råtta/Kräftan är en privat själ fångad i en offentlig personlighets kropp.

En nyfikenhet på rättvisa och att "göra rätt" mot andra gör att Råtta/Kräftor lägger ner mycket energi på stridslystet argumenterande. Inte för att Råtta/Kräftor plötsligt blir ursinniga och vill ta hämnd på fiender, men de tycker att rätt ska vara rätt i livet och kommer att träda fram för att hjälpa en vän som råkat i klammeri med rättvisan eller för att ta fram sanningen ur en tjock samling handlingar. Denna strävan att vilja se rättvisa skipas kan ibland vara en typ av handgriplig inblandning.

Kärlek

En fascinerande person att älska. I romantiska situationer är Råtta/Kräftan alltid mil före sin partner, beräknande och kännande, anande och förnimmande, vad som ska hända härnäst. Hans mål i kärlek är att aldrig bli uttråkad, att bevara sina passionerade tankar på en höjd som är svår att uppnå ens vid sjutton års ålder. För detta ändamål är Råtta/Kräftan känd för att vara medvetet oberäknelig, svårfångad, avvikande och ogripbar. Han är också hemlighetsfull. När du då och då upptäcker honom sovandes bredvid dig som om han inte hade varit borta i tio dagar (och du vågar inte fråga var), är det en sådan välsignelse, ett mirakel, att du bara accepterar och finner dig i det.

Råtta/Kräftan är inte nödvändigtvis otrogen. Han kanske varit borta i tio dagar med bara sig själv. Men han har oftast många på varandra följande älskare och åtminstone några partners i sitt upptagna liv.

Om du älskar en Råtta/Kräfta och vill hålla honom kvar ett tag, bör du öva dig på att undersöka hans ansikte efter tecken på reträtt, sällskapssjuka, dåligt humör, drömmeri och/eller lust. När du lärt dig läsa din Råtta/Kräftas kryptiska ansiktsuttryck har du vunnit halva slaget. Försök inte hålla honom hemma. Stäng inte in honom. Kväv honom inte med söta kyssar. Utan ge honom en trygg och säker omgivning för hans personliga utveckling, ge honom dyra presenter och framför allt, rensa dina öron. Du kommer att behöva dem.

Passar med

Du är extremt styrd av kärleken. Partners som passar dig hittas bland Oxar, Jungfrur, Skorpioner och Fiskar. Välj Bufflar och Apor. De förstår din typ av diskret maktspel. En Drake/Skorpion går också bra. Det stämmer inte mellan dig och Hästar, speciellt med de som har kombinationen Vattuman, Våg eller Stenbock. Låt dig inte smickras av uppmärksamheten från Katt/Vattumän, Katt/Vågar eller Katt/Stenbockar. De klarar inte av dig - och vice versa.

Hem och familj

Råtta/Kräftans omgivningar är lyxiga och originella. Det normala överflöd i skafferiet hos vilken Råtta som helst kommer att dubbleras tack vare blandningen med den hamstrande, hagalna Kräftan. Denna person är inte lycklig om han bor i ett ruckel. Råtta/Kräftor är välkända för sina eleganta, välutrustade hem, där matsalen är aktivitetscentrum. Familjemiddagar och sammankomster är väsentliga för denna persons välmående. Hans släkt kommer först. Och för att försvara dem, skulle Råtta/Kräftan kunna döda.

Som förälder är Råtta/Kräftan sträng, härsklysten och sniken. Från början älskar han villigt och villkorslöst alla sina barn lika mycket. Sedan, allt eftersom tiden går och barnen börjar få sin egen personlighet och uttrycker sina egna önskningar, kommer Råtta/Kräftan att göra sig skyldig till viss favorisering. Han kan omedvetet välja att ta parti för det barn som behöver honom mest, barnet som inte klarar sig utan mammas eller pappas hjälp. Råtta/Kräftor är inte speciellt förtjusta i oberoende (av dem) i sina barn. Ett envist barn som inte kommer överens med sin Råtta/Kräfta-förälder bör lämna huset tidigt för att fly tyranneriet. Råtta/Kräftan tycker att han måste skydda sin avkomma. För att göra det lägger han sig ibland i deras liv.

Ett Råtta/Kräfta-barn kommer växelvis att överraska dig med sitt skenbart undangömda sätt och sin fantastiska sällskaplighet. Den enstöriga sidan av hans natur bör uppmuntras, eftersom detta vanligen besvärliga och lättretliga barn bäst kommer att växa in i sitt eget skinn om han har haft tid att göra det i sin egen takt hemma. Försök att inte tvinga honom att dela sina leksaker eller sitt rum med ett syskon. Råtta/Kräfta-barnet är en självständig typ.

Yrke

Det är svårt att föreställa sig en Råtta/Kräfta som inte är författare. Det verkar som att Råtta/Kräftans karriärtärning är laddad till fördel för pennan.

Denna känslosamma individ passar varken som chef eller som ett visslande glatt arbetsbi. Det finns så mycket känslor som måste uttryckas, så mycket hjärta före hjärna i denna person, att det är lättast ett se honom eller henne i ett artistiskt eller konstrelaterat yrke. Självklart, som obunden, kan denna person välja tandläkaryrket, medicin eller lag som karriär. Han har helt klart de intellektuella resurserna. Politik och regeringsjobb är uteslutna. Råtta/Kräftan avskyr att vara med om korruption. Om han arbetar på kontor så kommer han att bråka om alla orättvisor på jobbet. Och han stannar inte särskilt länge om han tycker att samma orättvisor är på väg att drabba honom. Råtta/Kräftor har kort stubin och är en aning snorkiga när de attackeras.

Råtta/Kräftan arbetar hårt. Men han tål inte att pressas eller bestämmas över. Jobb som kräver ensamhet eller självständighet fungerar för honom. Till och med handel - om han äger sin egen affär - kan duga bra. Han bör, emellertid, hålla sig borta från karriärer som kräver knogande och dagligt hyckleri. Han tolererar inte falska leenden och hycklande dunkningar i ryggen.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |