Råtta/Jungfru

En pigg, analytisk person är den som fötts i dessa två starka tecken. Utan bulldozerns slagkraft sköter Råtta/Jungfrun klokt sina egna angelägenheter, både metodiskt och flitigt. Råttans aggressivitet dämpas av Jungfruns metodiska intelligens. Råtta/Jungfrur är varken hetlevrade eller dumdristiga - förutom i kärlek.

Det som sätter Råtta/Jungfrun över den irriterande massan är deras totala oberoende av press utifrån. De gör vad som behövs när de känner att det är fördelaktigt och kommer inte att stressas eller trängas in i ett hörn av medarbetare eller motståndare. Råtta/Jungfrun håller stoppande upp handen på ett viktigt möte för att han måste tänka. Och tänker gör han - så lång tid som behövs för att dra ut den information han behöver från sitt huvud. Denna individ arbetar bäst ensam och behöver inga burkskratt för att få honom att prestera.

Eftersom Råtta/Jungfrun handlar så bestämt utifrån sin egen sfär av inverkan, så är det ibland svårt för dem att lyssna till eller ta hänsyn till andras råd eller åsikter. De verkar absorbera information perfekt medan den öses över dem. Sedan överrumplas man! De har inte tagit till sig alla fakta alls. De har i stället matat in vissa fakta i databanken i sin egen inre värld på sitt alldeles privata minutiöst exakta språk. Genom att göra på det viset, så kan Råtta/Jungfrun försvaga den känslomässiga slagkraften i en annan persons idé innan idéen fått en chans att ta sitt första andetag.

Givetvis har medaljen en baksida också. Överdrivet svamliga och impulsiva människor kan skickligt assisteras av Råtta/Jungfruns likar. Råtta/Jungfruns lugna och smidiga tankeprocesser kan skilja ut känslor från fakta på två röda sekunder. Gå och gråt ut hos en Råtta/Jungfru någon gång och iaktta hans sätt. "Sätt dig ner nu. Lugna ner dig. Samla dina tankar. Hur var det nu igen?" kan de försiktigt säga. När du väl tittar upp från din genomblöta näsduk, så pratar Råtta/Jungfrun i telefon. Ofta visar det sig att han börjat slå din fiendes nummer innan du hunnit dra efter andan. Han behöver inte höra alla bloddrypande detaljer. Han sållar och klick, så har han typen på tråden.

Det finns lite av Karl-Alfred över denna djuptänkande dynamo också. Tanken på att rädda människor i nöd är frestande och så enkel för Råtta/Jungfrun att han inte kan förstå varför han inte skulle hälla i sig en burk spenat och kasta sig in i striden. Vissa Råtta/Jungfrur verkar blomma upp av de bekymmer som andra kan orsaka dem. De gifter sig med problem, de ruvar problem och de blir förälskade i sina problems problem. Råtta/Jungfrurs kaos har kaos. Men de fortsätter bara framåt i sin egen långsamma takt, kommer till jobbet i tid, ringer psykiatern för sin dotters man och pratar sedan i telefon med brandmännen om sin kusins, pyromanen, senaste påhitt. Efter det så skriver de ett brev till polisen om sin frus eller mans lilla knivincident. Man skulle kunna tro att de borde explodera av andra människors komplicerade liv. Men icke. De tycker det är fullkomligt normalt att deras 45-åriga svägerska precis har fått reda på att hon är utomäktenskaplig och fått ett nervöst sammanbrott på Åhléns. De rusar ut för att köpa en tvångsjacka till.

Både Råttor och Jungfrur tar blodsband och vänskap väldigt allvarligt. De glömmer aldrig en gammal kompis och de skulle bokstavligt talat ge dig sin sista tröja om du behövde den. Om någon de bryr sig om berövar Råtta/Jungfrun sin vänskap av vilken anledning som helst, så blir han överväldigad och chockad. Som välgörare kan han inte förstå varför personer han har hjälpt och beundrat skulle överge honom. Problemet är att han ibland kan vara så blint upptagen av sina favoritknasbollar att det retar upp hans vänner. Detta kan han inte förstå. Och det sårar honom djupt.

Kärlek

När det gäller hjärtefrågor så är klarhet inte Råtta/Jungfruns starka sida. Fastän han kan vara genialisk när han synar ett kontrakt för en kompis som just fått en roll i en film och är orolig för att han ska bli lurad, så kan inte Råtta/Jungfrun ens vara lite saklig när det gäller hans privatliv. Han älskar människor med förnuftsvidrig passion. Och han idealiserar dem också, tyvärr. Eftersom Råtta/Jungfrun är en sådan rak individ så tror han att alla andra är lika rättframa och rättvisa som han. Naturligtvis har Råtta/Jungfrur den mest förödande otur i kärlek på grund av att de inte kan se skogen för bara träd. I kärleksaffärer skymmer folk Råtta/Jungfruns ögon med mer ull än vad som produceras i hela Australien.

Råtta/Jungfrun behöver kärlek på ett desperat sätt och kommer att resa långt och mycket för att hitta just den rätta att bli kär i.

Om du älskar en Råtta/Jungfru, gör honom eller henne en tjänst: Gör inte livet lätt för dem. Var komplicerad. Ställ till scener, starta gräl och bränn ner vardagsrummet någongång då och då. Men - och detta är ett stort men för Råtta/Jungfrur - var alltid söt. Råtta/Jungfrur är alltid lite stela. De slås omkull av vänlighet och foglighet. De tycker om trevliga människor och bryr sig faktiskt inte om vad du gör, bara du förblir så snäll och rar som du är.

Passar med

Du blir lycklig bredvid en Buffel/Oxe, Buffel/Kräfta, Buffel/Skorpion, Buffel/Stenbock, Apa/Oxe, Apa/Kräfta, Apa/Skorpion, Apa/Stenbock, Drake/Oxe, Drake/Kräfta eller Drake/Stenbock. Du bör undvika Häst/Tvillingar, Häst/Vågar, Häst/Skyttar, Häst/Fiskar, Katt/Tvillingar, Katt/Vågar, Katt/Skyttar och Katt/Fiskar.

Hem och familj

Ett mönster av familjeansvar, Råtta/Jungfrun tycker om att ta hand om andra, ge dem allt han har och tillåta dem massor av nycker och fantasi. Men underligt nog, med all denna tydliga eftergivenhet, så vill Råtta/Jungfrur att regler ska följas. De är inga poliser. Råtta/Jungfrur läser inte lagen för någon. Men de själva respekterar andras rättigheter och uppför sig på ett skötsamt och ordentligt sätt. De skulle aldrig kunna förstå ett barn, maka/make eller ens en förälder som inte gjorde lika mycket. Den Gyllene Regeln beskriver hur Råtta/Jungfrun behandlar sin familj. Vissa barn utnyttjar denna godmodiga rent spel-attityd och trampar ner sina Råtta/Jungfru-föräldrar genom att inte spela spelet.

Råtta/Jungfruns hem kommer att vara en tillflyktsort för alla som älskar att komma på besök, sitta runt elden, prata och skrävla och snacka vid alla tider på dygnet. Eftersom han är en sensualist och uppskattar fina viner och god mat, kommer han att dela med sig av detta som om det inte fanns något i morgon. Du kommer aldrig att se ett sådant överdåd någonstans förutom i Råtta/Jungfruns matrum. Och eftersom han är både en försiktig Jungfru och en hamstrande Råtta, så är detta den bästa vän du kan ha under matransoneringstider. Denna person lagrar allt. De köper nästan aldrig en av någonting i affären.

Råtta/Jungfru-barn kan verka alldeles för tysta och reserverade för att det ska vara hälsosamt. Men så är det inte. Råtta/Jungfrur tycker om att uppföra sig väl. Du kan trots det inte hålla dem stilla alltför länge, eftersom de behöver röra sig mycket och är nyfikna på allt. Men man kan lära dem att göra nästan vad som helst med sina händer och de har oftast en förfinad smak när det gäller allt från mat till musik redan i tidig ålder. Dessa barn behöver ett ordentligt ställe att växa upp på. Försök att inte tvinga dem att dela med ett Gris-syskon. Det lär dem ingenting och kommer bara att förvärra deras överspända nervsystem.

Yrke

Denna person är en begåvad analytiker. Hans talanger ligger i områden som kräver forskning och ett systematiskt tillvägagångssätt. Han kan agera snabbt, men tycker inte om att ta förhastade eller ogenomtänkta beslut. Råtta/Jungfrur är speciellt begåvade inom områden där de har möjlighet att hjälpa andra människor att nå sina mål. De tycker om att vara delaktiga ända in i minsta detalj i varje situation och kan behålla hemligheter - förutom om sitt eget privatliv.

Råtta/Jungfrur är inte vansinnigt flexibla människor. De är ofta oroliga och rastlösa. Alla karriärer som innebär att handskas med allmänheten är kloka val. Men Råtta/Jungfrur kommer förmodligen inte att trivas bra med innehållslösa eller enfaldiga jobb. De har inget emot att göra enkla eller rutinmässiga arbeten och de har ett enormt tålamod när det gäller att noga studera konton och tätskrivna dokument. Som chef är Råtta/Jungfrun idealet för hårt arbetande, glada anställda. Men om han måste använda elstav för att få arbetarna att röra sig, kommer han helt enkelt att avskeda dem. Råtta/Jungfrur står inte ut med brist på framåtanda, varken hos sig själva eller någon annan. Råtta/Jungfrur blir fantastiska anställda. De kan vara en aning för strikta i sin inställning. Men hellre stramhet än hafsighet, eller hur?


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |