Ormen i affärer

Ormar är som regel dåliga affärspartner, aftersom de lyckas bäst när de lyssnar till sina egna intelligenta råd, inte minst vad gäller pengar. Men skulle de trots allt ingå kompanjonskap med någon, bör de välja en som förstår och uppskattar att Ormens klokhet är djupt intuitiv och inte alltid så lätt att förklara. Den eftertänksamma Katten är en bra partner för Ormen. Katten är ju en försiktig general och har dessutom god hand med pengar. Han komplettera därför Ormen perfekt i dessa avseenden och Katt och Orm skyddar varandra från att ta onödiga risker - om de nu någonsin skulle komma på idén att riskera något. En reklambyrå eller sekreterarservice passar Orm och Katt som hand i handske.

Också Draken kan visa sig bli en värdefull partner till Ormen. Han ser till att få fart på alla de kloka projekt som Ormen drömmer ihop, samtidigt som han avråder honom från de mindre kloka och genomtänkta. Men en kvinnlig Orm och en manlig Drake får se till att inte blanda ihop sovrum och styrelserum. De båda reptilerna dras ju till varandra som flugor till en sockerbit.

Den flitige och intelligente Hästen beundrar Ormens slagfärdiga och eleganta affärssätt, men Ormen får inte lägga sig i för ofta när Hästen sätter sina planer i verket. Den opportunistiske Råttan hindrar bara Ormen och bringar oreda i hans intuitiva tänkande, men Råttan är alltid en bra bulvan att ha vid sin sida och hans charm är värdefull i många sammanhang. Hunden har bara sin lojalitet att erbjuda Ormen, som inte visar sig direkt otacksam. Men Ormen behöver mycket hjälp och stöd när företaget går dåligt och då behövs mer än tillgivenhet för att kunna betala överdragna räkningar. Grisens enkla motto i affärssammanhang är arbete och åter arbete, något som passar Ormen fint och de kommer troligen att lyckas bra tillsammans. Enda haken är att de knappast kommer att knyta några vänskapsband, vilket kan visa sig fatalt då ett framgångsrikt kompanjonskap också bygger på att man är goda vänner.

Den listiga Apan är sparsam som Ormen och på ytan verkar allt vara bäddat för ett framgångsrikt kompanjonskap. Men deras sätt att nå målet skiljer sig helt från varandra. Den ena gör det lugnt och begrundande, medan den andre uppför sig en smula skrikigt och frasrikt. Vad Ormen bäst av allt behöver vid sin sida är en bra organisatör, och för det behöver han inte gå längre än till den metodiske Tuppen, som antingen kan uppträda i form av sekreterare eller slösare. Ormen får se till att välja rätt sorts Tupp om samarbetet ska resultera i ett fett bankkonto.

Ormen kan nog tänka sig att göra affärer tillsammans med den idérike Tigern, men kommer sin vana trogen att överväga kompanjonskapet så noga att Tigern tappar tålamodet och backar ut. Tigrar kan ju som bekant inte vänta, något som Buffeln däremot inte har något emot. Därför ser Buffeln det som en tillgång att Ormen tänker sig för innan han genomför sina affärsplaner. Det är bara det att planerna måste vara Buffeln egna om han ska intressera sig för dem. Kära nå'n, så komplicerat allt är! Två Ormar och affärer går ännu sämre ihop. Det är ju en gång så, att i affärer måste man ta en och annan risk och två Ormar behöver hur mycket tid som helst på sig, innan de vågar satsa på något projekt. Och vad värre är kommer satsningen att visa sig vara felaktig.


Råtta
Buffel  
Tiger  
Katt
Drake
Orm  
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund
Gris


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |