Orm/Vattuman

Solsken förkroppsligad, Orm/Vattumannen har den dubbla lyckan att kunna tänka klart och att intuitivt veta saker med en ovanlig känsla för takt. Denna person är fast förankrad i verkligheten, men kan ändå fortsätta le. Han är optimist av naturen och han håller envist fast vid den bilden. Orm/Vattumannen bryr sig aldrig om att vilja ha det han vet att han inte kan få. Icke desto mindre är han lysten efter det han önskar och kan få. Detta betyder att Ormen som är född i Vattumannen är kyligt klar. Han eller hon försöker att förföra och erövra andra bara för spänningen i jakten. Men innan han försöker förföra eller locka, förtrolla eller charma kommer denna person att veta i förväg exakt vilka hans chanser är. Orm/Vattumän spelar inte för att förlora.

Denna tilltro på sig själv är, naturligtvis, en del av Orm/Vattumannens charm. Han är aldrig utan våldsamma svängar i sitt liv, i vilka de mest olika händelser kan ta plats. Han provar allt nytt, han hoppar runt från ställe till ställe, precis som Jultomten, medförande glädje och vänlighet till alla han kommer nära. Han är egentligen inte materiellt generös, inte heller är denna person lockad av att äga fast egendom. Orm/Vattumannen bryr sig inte om det materiella. Faktum är att han helst inte skulle äga någonting som man måste ta hand om eller damma. Denna ytterst karismatiska persons dyrbara och sinnliga inre liv går vidare utan störningar från utsidan. Hans äventyr och drömmar, hans resor och planer, allt sker inuti huvudet. Orm/Vattumannen är den dubbla zodiakens Walter Mitty. Om någon skriker åt denna individ på grund av att han är sen och lat och glömmer datum och är oförsiktig med fakta, då ger sig Orm/Vattumannen ut på en mental resa. Han bara glider bort. Medan utskällaren står där lämnad kvar. Orm/Vattumannen solar sig i det inbillade solskenet på en öde ö - alldeles ensam utan en själ som sällskap eller hinder. För Orm/Vattumannen är det som är sant, det som de säger är sant. Resten är fantasi.

Dessa smarta människor kan arbeta mycket hårt på komplicerade och svåra jobb. De kan också utföra genombrottsexperiment och skapa skön konst. Orm/Vattumannens fantasi är rik och hans känsla för att säga och göra rätt sak vid rätt tid (inte socialt utan på ett mänskligt sätt) är ofelbar.

Orm/Vattumannen är den snällaste av Ormarna. Han eller hon är medmänsklig och har medkänsla med andras sorg och smärta. Orm/Vattumannen är inte så empatisk som han är sympatisk och villig att hjälpa på ett praktiskt sätt. Att ha en vän som är född i Orm/Vattumannen är avundsvärt. De är omtänksamma och tillgivna, generösa med sin tid och verkligt godhjärtade. De tar inte bara hem vilsna djur utan håller dem också varma och mätta för så lång tid som behövs. Den förnuftiga Orm/Vattumannen vet också hur man släpper taget på ett elegant sätt. När han har lappat ihop den skadade fågelns vinge och den kan flyga igen, tar Orm/Vattumannen med den ut och släpper den. Ingen belöning önskas. Inget tack heller, annat än det nöje Orm/Vattumannen får av att göra något barmhärtigt. Denna Orm letar inte efter ära, applåder eller erkännande för hjältemod.

Orm/Vattumannen är excentrisk och lätt ohämmad. Han eller hon kommer definitivt att luta åt ansvarslöshet och utkämpa en strid under reträtt med lathet. Alla Ormar ljuger också. Denna kanske bara småljuger för att någon annan ska må bättre. Men lögner kommer lätt för denna hala typ. Lögner och en lockelse att skolka. Inte för att några stora brottslingar någonsin fötts i denna teckenkombination. Men frestelsen att leva i marginalen är mycket stor.

Kärlek

Orm/Vattumannen vet hur han ska kontrollera sina känslor med kallt, logiskt förnuft. Han är först och främst en tänkare, sedan en detektor och till slut tillåter han sig själv att känna. Att känna är inte av primär natur och kommer inte att ha företräde framför förstånd. Dessutom, med en sådan mosaikartad struktur på livet, kan inte denna person rå för att han involverar sig med mer än en person samtidigt. Han eller hon är lättfärdig, men svartsjuk på sina partners.

Om du älskar en Orm/Vattuman bör du följa några råd. Håll honom aldrig för hårt fast. Be inte att han ska redogöra för den tid han inte varit med dig. Ge honom ingen information alls om dina egna privata affärer. Håll saker och ting mystiska och höljda i dunkel. Orm/Vattumannen är helt såld på gåtor. Låt honom gissa och han kommer att glida fram efter dig för alltid. Tryck inte ner honom. Det är ödesdigert. Han kommer att slingra bort som en ål och aldrig höras av igen.

Passar med

Buffel/Tvilling, Buffel/Våg eller Buffel/Skytt blir den tryggaste partnern för dig. Eftersom klokhet och självbehärskning har högsta prioritet passar du bra med Bufflar. Tupp/Vädurar, Tupp/Vågar och Tupp/Skyttar gör dig lite mer nervös och osäker, men de är roliga och ni skrattar bra ihop ibland. Katt/Väduren kan stimulera din kulturella sida. Du blir inte långvarig hos en Gris/Oxe, Gris/Lejon eller Gris/Skorpion. De är dig på spåren och du på dem. Tråkigt. Tiger/Oxar och Apa/Lejon roar dig, men du föredrar att dagdrömma framför världslig strävan och det kommer till slut att skära sig.

Hem och familj

Orm/Vattumannen bryr sig inte direkt om inredning. Han vill att den ska fungera och vara tilltalande, men han vill inte vara tvungen att ha uppsikt över den och oroa sig över att den ska bli stulen. Hans natur är intellektuell och inte materialistisk. Vad denna individ verkligen bekymrar sig om är hur bra de människor mår som han älskar, bryr sig om och skyddar. Han anstränger sig hårt för att ordna ett anständigt hem åt dem han älskar, sätter in ett badkar i deras sovrum om de tycker det är kul, river ner väggar för att ge rum åt ännu en person. Orm/Vattumannen klär sig sexigt och har smak för det pråliga.

Familjen är allt för denna humana och självuppoffrande person. Han eller hon tar hand om åldrande föräldrar och besöker gamla människor på hem. Orm/Vattumannen tar med sina barn till ishallen, inlinesbanan, cirkusen och alla andra ställen av intresse som man kan föreställa sig och väntar tålmodigt på att de ska leka färdigt. Dessa människor är överdrivet besatta av sin avkomma, men de klarar att få dem att uppföra sig. De drömmer om hur underbart det skulle vara om hela familjen var lycklig och frisk. Orm/Vattumän gör nästan vad som helst för att deras drömmar ska bli verklighet.

Orm/Vattuman-barnet är nästan perfekt. Han eller hon bryr sig intensivt om familjeenheten. Han är glad, optimistisk och söt. Hans begåvning för filosofi och metafysik bör utvecklas och skolas. Denna person behöver sunda instruktioner och ett tryggt hem - annars kan han eller hon verkligen sluta på den där påhittade öde ön. De är omåttligt fantasifulla och behöver massor av uppmuntran och kärlek. Utan den kan de lockas av ett liv av småbrottslighet eller utsvävningar. Orm/Vattumannens grundstomme måste kärleksfullt påtvingas från utsidan genom allmänna regler för uppförandet som ställs upp av familjen.

Yrke

Oftast har Orm/Vattumän fantastiskt fantasifulla och filosofiska hjärnor. De är äventyrliga och föståndiga. De vill känna sig fria inom systemet. Eftersom de är nyfikna på allt och är både händiga och konstnärliga, är det få kreativa dörrar som de inte kan öppna.

Orm/Vattumän måste övertalas att bli chef över ett företag, stort eller litet. Dessa människor föredrar kulisserna framför scenen. De tycker om att manipulera andra och att leka med deras känslor och tankar, men de är inte ett dugg auktoritära. De fungerar bra i grupper om det behövs, men de visar bara den minsta bit av sig själva för varje grupp. Deras största glädje är att hjälpa andra. De arbetar bäst på egen hand, i sin egen fart, medan deras fantasi transporterar dem till okända tropiska platser.

Några karriärer de kan vilja prova på är: socialarbetare, hemlig polis, advokat, diplomat, predikant, politisk aktivist, resebyråtjänsteman.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |