Orm/Våg

Magnetism personifierad. Den Våg som är född under Ormens år kommer att, framför allt, attrahera. Denna kombination är för det mesta en lycklig sådan. Människor födda i detta tecken kan vara mindre så. Detta eftersom de inte bara är oemotståndliga, de är också envisa och egensinniga. De vill ha saker gjorda på sitt sätt och tycker om att diskret köra med andra. Ofta blir saker gjorda för dem, på deras sätt, av tjänstvilliga lakejer. Dessa människor har massor med charm.

Orm/Vågar använder känslor för att regera över andra. De är i stånd till att exakt känna av vad andra behöver från dem. De är anmärkningsvärt insiktsfulla och har till och med en övernaturlig förmåga. Vågar födda under Ormens år vet hur de ska exaltera en publik med sitt kyliga, förnuftiga men ändå eftertryckligt känslomässiga föredrag. Dessa människor är födda till att tjäna som herdar över mänskliga flockar, moralpredikanter och uppviglare.

Det är någat av den heliga Valentin över Orm/Vågen. En spetslik hjärtformad, nyckfull men ändå meningsfull personlighet som alltid lyser igenom. Detta tecken är mer kvinnligt än manligt. Orm/Vågar unnar sig njutningen av grannlåt. De tycker om att sköta om andra. Och de ger uttryck åt en sorts exemplarisk passivitet som ger personligheten ett drag av kvinnlighet. De försöker inte ta makten över sina följeslagare, såvida det inte är en önskan från anhängarna. Faktum är att Orm/Vågar måste strida mot lathet, frosseri, utsvävningar och lättsinnig nöjeslystnad. De är lagda för omåttlighet och måste varje dag kriga mot en enorm längtan att njuta av slöhet.

Deras ödesdigra fel är, naturligtvis, deras oförmåga att undkomma sin egen lockelse. Så småningom, efter att i åratal sett människor falla på knä vid sina fötter i beundran, fattar Orm/Vågen situationen och blir en ledare av något slag. Kämpandet för ideal verkställs, när det gäller Orm/Vågen, alltid med älskvärdhet och icke-våld. Orm/Vågar vill resonera med faran, prata igenom meningsskiljaktigheter, diskutera fredsarrangemangen. Sedan håller han ett rörande tal över ämnet och fler människor faller vid hans fötter. Orm/Vågen behöver inte missbruka makt. Allt han behöver göra är att locka.

En kvalité som Orm/Vågen besitter och ofta använder i sitt yrke är humanism. Denna persons Våg-sida vill ha rättvisa för alla. Ormen är snällheten själv, alltid deltagande och förstående, villig att låna ett öra eller en axel att gråta ut på. Dessa två tecken tillsammans skapar ett väsen med enorm osjälviskhet, som inte är rädd för att göra något åt hunger, fattigdom eller orättvisor. Hjälporganisationernas tjänstgöringslistor är fulla av namn på Orm/Vågar, som bryr sig tillräckligt mycket om sina medmänniskor för att ge av sin tid och sina pengar.

Inte för att Orm/Vågen är i grunden generös. Det är han inte. Denna person kan till och med vara lite på sin vakt mot att spendera pengar på nödvändigheter. Ändå, när lusten faller på, så kan han unna sig någon billig prydnadssak eller pryda sig själv med något gyllene tillbehör. Orm/Vågen är en smygslösare och är inte främmande för att ta till en vit lögn om hur mycket grannlåten verkligen kostar.

Kärlek

Dessa människor är fullständig kärlek och sensualitet, sexighet och stor romantik. Naturligtvis är de för underbara för att vara en person trogen för alltid. Men de är definitivt hängivna partners på alla andra sätt. Orm/Vågen kan också vara mycket rolig. Han eller hon är okynnig, lite galen och vet hur man skrattar åt sig själv.

Om du är attraherad av en av dessa charmtroll bör du adoptera hans eller hennes ideal med en gång. Du kommer att behöva allt tålamod och pacifism du kan uppbåda, när Orm/Vågen ger sig iväg till svältområden i Afrika på egen hand, lämnandes dig hemma för att hålla barnen vid liv. Du kommer att behöva stort personligt mod och massor av värdighet för att kunna gå bredvid din älskade Orm/Våg. Håll huvudet högt och ge inte folk något att prata om.

Passar med

Tuppar ligger högt på din prioriteringslista. Försök hålla dig till Tuppar födda i Tvillingarna, Lejonet, Skytten eller Vattumannen. Buffel/Lejon, Buffel/Skytt och Buffel/Vattuman blir också goda kamrater. Apa/Vädur och Apa/Stenbock går dig på nerverna. Gris/Kräfta och Gris/Stenbock är för kritiskt nogräknade för din något hala attityd. Och Tiger/Kräftan är så lynning och nervös att du börjar klättra på väggarna.

Hem och familj

Räkna med att Orm/Vågen inreder sin omgivning med plysch och radar upp dyrbara konstföremål längs väggarna. Denna person älskar lyx och avgudar bekvämligheter och avskyr att leva utan dem. Du känner dig välkommen i Orm/Vågens hem också. Titta in när som helst. Det finns alltid plats för några fler oinbjudna gäster.

Orm/Vågen vill ha många barn. Denna person njuter av att sköta om och skydda andra. Han eller hon kan, av denna anledning, pjoska lite för mycket och kretsa oroligt runt sina sovande barn. Men när de vaknar kommer de att ha roligt. Orm/Våg-föräldrar bländar sina barn på samma sätt som de tjusar alla andra. Emellertid har dessa föräldrar en benägenhet att predika. Deras moralpredikningar måste undertryckas. Moralisering får barns taggar att åka ut.

Som barn är denna person förtjusande intagande och en smula lillgammal. Att materiellt skämma bort detta känsliga barn är inte bra. Han eller hon måste lära sig att värdera det grundläggande. Vandringar i naturen och campingturer kommer att ta bort lite av stadslivets glitter från hans ögon. Sport och scouting rekommenderas. Detta barn kan utveckla psykosomatiska allergier om han eller hon inte regelbundet plockas ner till jorden genom rutiner och säkerhetsåtgärder.

Yrke

Av naturen är Orm/Vågen en ledare. Men han eller hon är inte tävlingsinriktad och vill inte ta del i något krig. Gåvan här är attraktion. Människor vördar villigt denna karaktär, lyssnar andäktigt på varje ord han säger och längtar efter att bli som han eller hon. Denna talang kan naturligtvis, om den missbrukas, vara extremt farlig. Men eftersom Orm/Vågen inte är så makttörstande som han är villig att ta över tyglarna om de ges till honom, är det inte så farligt som det låter.

Orm/Vågen tycker inte om att vara underordnad. Det är inte så att han eller hon inte kan förstå behovet av ödmjukhet, utan att hantlangarens position förargar dem. De vet att de kan sköta ruljangsen, så de undrar varför ingen helt enkelt hänger en skylt med ordet "Chef" på deras dörr. De missbrukar oftast inte makt och är lika plikttrogna som de som arbetar med dem. Orm/Vågar blir utmärkta kollegor för mindre karismatiska människor, som vet hur man utför jordiska sysslor, som lägga till och dra ifrån och betala skatt. Orm/Vågar vill ha stora sedlar, men grämer sig inte om de måste dela vinsten.

Några bra karriärval för Orm/Vågen är: andlig ledare, modell, skådespelare, sångare, talk-show värd, företagsledare, nyhetsuppläsare, politiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |