Orm/Vädur

Placeringen av Väduren sida vid sida med Ormen är så paradoxal att det är svårt att veta var man ska börja. Båda tecknen styrs av eld. Ormen är lite eld och Väduren mycket eld. Denna person är knappast kall.

En Orm född i Vädurens tecken lider av kaos som denna inre motsägelse orsakar. Väduren vill alltid rusa iväg och göra och utforska. Ormen vill å sin sida luta sig tillbaka och fundera, inse och döma. Den som råkar känna starkast en given dag får närma sig livet på sitt sätt.

Schizofren? Nja, inte direkt. Ingen Orm förflyttar sig speciellt långt från verkligheten. Ormar är kloka. De tänker över allt fyrtio gånger och sedan sover de på saken igen för att bli riktigt säkra. Om en Vädur är född under Ormens år så är fördelarna många för djupsinnigheten.

Vädurens envisa ambition kommer att kvävas i sin linda av den slöa Ormen. Denna Orm/Vädur kommer att dras till kreativa element, utveckla talanger och söka rikedom och vishet.

Fysiskt sett är det något av flickscout eller pojkscout över alla Vädurar. Men här, med hjälp av den elegant klädda Ormen, kan Väduren ståta med ett drag av koketteri och dras bort från hårda fotriktiga skor och ryggsäcksliv till stadslivet. Vädurens stolta självrättfärdighet kommer också att dämpas av Ormens förtänksamhet.

Det värsta som kan hända med kombinationen Orm/Vädur är att den normalt energiska och uppriktiga Väduren kan utvecklas till en lat snyltare som går runt och småljuger. Det är en överdrift, men lättja är Ormens naturliga fiende. Trots att Väduren inte är lätt att avskräcka från att hoppa in i händelser vid minsta stimulans, så är Ormen intuitiv och vet hur man ska övertyga. Han kan lura bort Väduren från den naturliga vägen. Väduren, i sin godtrogenhet, är ett så lätt byte för den smäckra Ormen. Hur kan någon Vädur motstå denna förtjusande attraktiva varelse?

Med beslutsamhet och massor av uppmuntran kan Orm/Väduren njuta av ett väldigt tryggt och lyckligt liv. Denna person är helt säkert begåvad när det gäller konstnärliga saker och bör starta en tidig karriär, köpa en pålitlig väckarklocka och anställa en hemhjälp för att hålla honom eller henne i rörelse.

Kärlek

Alla Ormar är i desperat behov av att älskas och Orm/Vädurar är inget undantag till den regeln. Det som skiljer Orm/Vädurar från andra Vädurar i hjärtefrågor är deras verkliga kontakt med den mänskliga naturens djupaste vrår. Ormar kan alla knep. De är inte bara observanta, utan också väldigt intuitiva. På ett kusligt sätt. Ormar känner saker på ett sätt som Vädurar sällan kan. Återigen, Väduren drar nytta av sin Orm. Passion och omtanke, inte alltid medfött hos Väduren, är allestädes närvarande hos Orm/Väduren. Dessutom, den annars egoistiska Väduren dämpas av Ormens sanna förmåga att skapa och bibehålla kärleksförhållanden.

Ormens snikenhet tyglas av Vädurens scoutanda. Orm/Väduren brinner inte så för att härska över sina nära och kära som många andra Ormar. Vädurens frispråkighet gör att Ormen måste lägga band på sin benägenhet att vara otrogen. Väduren vänder Ormens lössläppthet till ett sökande efter den mänskliga gemenskapen. Desto bättre för Ormen.

Passar med

Ett klokt val för dig är Tupp/Tvilling eller Buffel/Tvilling. Eller så kan han eller hon dölja sig i skepnaden av en Drake/Skytt eller Tupp/Skytt. Du kan också leta efter Drake/Lejon, Gris/Lejon, Buffel/Vattuman eller Gris/Vattuman. Tiger/Kräfta är inget att tänka på, precis som Gris/Kräfta, Tiger/Våg och Gris/Våg.

Hem och familj

Här trivs Orm/Väduren allra bäst. Orm/Väduren är ett av de mest frikostiga och dugliga tecknen när det gäller hemliv och barnskötsel, heminredning och utsmyckning, omtanke och utfodring.

Föreställ dig den flitiga "Jag är"-Väduren kombinerad med Ormens "Jag vet". Det är perfekt. Orm/Väduren kan ge lektioner i hur man skapar och sköter ett familjeliv.

Vädurar tycker om att bygga och hitta på och starta projekt. Ormar tycker om att göra saker (inte anställa folk för att göra det) vackra. Väduren finner nöje i det yttre. Ormen är motsatsen. För att kunna sköta en familj bra, är oftast två olika personer bättre än två lika själar. Orm/Väduren kan förmodligen vara utan den andra hälften av ett par och klara sig alldeles utmärkt, förutsatt att han eller hon kommer ihåg att gå upp på morgonen.

Orm/Vädur-barnet är smart och energiskt. Men tendensen till lojhet måste hållas i styr från början. Tillåt inte Orm/Vädur-barn att tillbringa all sin tid med att läsa under täcket med en ficklampa. Knuffa ut dem i solskenet. Uppmuntra Vädur-sidan i deras natur. Ormen tar hand om sig själv.

Yrke

Där det finns en Orm, finns alltid pengar, skönhet och elegans. Orm/Väduren är mer förbindlig och behaglig än de flesta. Det verkar osannolikt att en Orm skulle gå så långt som till att bli försäljare. Men här finns en dragning mot handel och bort från det rena Orm-intellektet.

Orm/Väduren kommer att se ut som om han eller hon är upptagen. Men tro inte på det för ett ögonblick. De där affärsresorna han låtsas åka på är egentligen mini-semestrar. Ormar tycker inte om att hållas fängslade. Det är de som sköter fångandet. Den enträgna önskan att sitta ner och koppla av kan komma i vägen för denna Vädurs normala aktiviteter. Men det varar inte länge. Vädurar må vara barnsliga och impulsiva, men de är också modiga och starka. Ormen har ett tufft jobb med att hålla fast Väduren mot golvet för någon längre tid.

Vad som än händer kommer Orm/Väduren alltid att ha tillräckligt med pengar - och det betyder mer rikedomar än du någonsin drömt om. Orm/Väduren kommer att vara rikare - och mer slösaktig - än andra Vädurar. De är också generösa till överdrift och ivriga att göra andra nöjda. Orm/Väduren verkar bäras till toppen av hopen tack vare sin utstrålning av överlägsenhet. Var inte orolig. Det kommer alltid att finnas rysk kaviar i kylen.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |