Orm/Tvilling

Orm/Tvillingen är en paradoxal varelse. Om han kan få grepp om sin unikhet som är hans naturliga anlag från födelsen, så är denna person kvalificerad för sann storhet. Orm/Tvillingen är en tänkare. Föreställ dig den lyckliga kombinationen av eftertanke och intuition! Verkligen en lyckosam kombination.

Men denna berusande blandning är också ett veritabelt minfält av fallgropar. Orm/Tvillingar är sittande måltavlor för självbedrägeri och ren lathet. Varenda dag i sitt liv måste dessa människor bita i det sura äpplet och bita ihop tänderna bara för att komma upp ur sängen på morgonen. Ryggradslös tröghet, med en underlig glad förtvivlan som bränsle, knuffar Orm/Tvillingen mot jorden och slutar oftast inte upp med det.

Kanske kommer denna andens missunsamhet sig av för mycket intuitiv kunskap om risker och besvikelser som varje Orm/Tvilling ser framför sig. Det är som om denna person känner hur djupt han påverkar världen när han verkligen försöker och av den anledningen helt enkelt avstår innan han har börjat. Det är oundvikligt att denna kombination av tecken ger en uppträdande Orm, skådespelaren med den överutvecklade hjärnan, nöjespersonligheten med det tunga intellektuella bagaget, den oemotståndligt gemytliga politikern med hjärtesorg skrivet över sitt leende. Orm/Tvillingens medfödda tärning är laddad.

Orm/Tvillingen lider alltså av överdrivet förutseende. Innan något händer honom vet han att det är på väg att hända. Medan det händer är han ganska upphetsad över det. Men när det är över är han övertygad om att det inte var värt besväret och det skulle kanske varit roligare att ha semester i stället.

Orm/Tvillingar måste tvinga sig själva att engageras i långtgående och komplexa sysselsättningar. De måste alltid ta sig an mer än de klarar av. Orm/Tvillingen behöver inte bara utmaningar, utan han måste också utveckla en inre bulldozer som kan knuffa på honom, uppmuntra honom att hasa sig vidare och acceptera hurra-ropen och ökändheten som är hans naturliga belöningar - och också hans nemesis. Det är verkligen komplicerat att vara en Orm/Tvilling.

Likt varje Orm med självaktning gillar denna person att vara rik. Pengar och insamlandet av rikedom kan bli en drivande kraft i Orm/Tvillingens liv. Problemet är att han är för smart för att bli för rik. Även om han njuter av välstånd och känner sig väldigt hemma med sängkläder av satin, finner Orm/Tvillingen kopplingen med pengar motbjudande och försöker hitta vägar att undvika den.

Orm/Tvillingen är som en fjärilslarv, ljuvligt pälsbeklädd. Farten är sannerligen densamma - precis som löftet. När man ser en fjärilslarv vet man att den en dag blir en fjäril, kortlivad kanske, men så tjusig och fantastisk att dess skönhet lämnar ett bestående intryck i ditt liv. Tillfällig varaktighet är personifieringen av den paradoxala Orm/Tvillingen.

Denna person visar sig alldeles säkert ha ömtålig hälsa och besvärlig att leva med. Det är så mycket på gång på insidan av denna varelse att han ofta inte orkar med de vardagliga nödvändigheterna. Han vill använda sin hjärna, sväva bort åt tjugo olika håll samtidigt, uppfinna en ny filosofi, förändra världen, inspirera sina medmänniskor. Varför envisas du med att be honom tvätta golvet, när du vet att han inte kan, inte gör, inte bryr sig om det dumma golvet tvättar sig självt eller inte? Orm/Tvillingen står över allt sådant. Verkligen.

En Orm/Tvillings glänsande slagfärdiga sällskap ger alla stort nöje. Dessa personer är aldrig tråkiga. Deras snabba sinnelag följer varje stickspår och rusar från blomma till blomma och gör rättvisa åt var och en. Du kan prata med denna person i timmar, pladdra, snacka och hacka sönder och hacka sönder igen tills ni kommer på ett helt nytt sätt att se någonting. Orm/Tvillingar är inspirerande och tänker på andra. De är övertygande, förföriska och anmärkningsvärda på alla sätt. Om denna person kan påbörja en uppgift, övervinna sin dolda lättja och dyka in i ett personligt projekt, är han alltid den naturlige vinnaren. Ständigt arbete och ett öga i den renaste, mest sanna spegel som finns - då kommer han att för evigt flyga vidare och uppåt.

Kärlek

Först av allt, alla blir kära i en Orm/Tvilling. De är oftast vackra att se på. De luktar gott och har en vacker, ömtålig och lockande personlighet. De är intelligenta och roliga och medkännande. Japp. Alla älskar en Orm/Tvilling.

För Orm/Tvillingen själv orsakar detta allmänna bifall och grova smicker ingen liten känslomässig störning. Precis som de som, den ene efter den andre, faller för hans fötter, så blir Orm/Tvillingen själv attraherad. Orm/Tvillingar kan bli ganska lättfotade - och det är inte ens deras eget fel. Vem skulle kunna motstå alla dessa tillgivna fans?

Som livspartner behöver Orm/Tvillingen en tålmodig förstående själsfrände. Denna person kan inte umgås med klumpigt eller inkompetent sällskap. Högtidlighet och svårmod är inte heller aktuellt. Orm/Tvillingar har tillräckliga problem med att få sig själva ur pyjamasen och in i bilen utan att behöva hjälpa någon annan att göra samma sak. Orm/Tvillingar kan inspirera andra. Men de kommer inte att tvinga sig på någon.

Belöningarna som faller från himlen, som om det vore trolleri, i händerna på Orm/Tvillingar kommer att delas av deras partner. Orm/Tvillingen behöver kärlek från en pålitlig och anständig person, som han kan räkna med och för alltid lita på. Om du kan stå till tjänst med denna orubbliga dyrkan och även du kan lova absolut ensamrätt, så kan Orm/Tvillingen göra dig mycket, mycket lycklig. Men om du tror att du skulle kunna vara otrogen, eller om du kanske avundas eller tävlar mot denna person, håll dig borta. Du kommer bara att bli sårad.

Passar med

Du dras automatiskt till Tupp/Vädur, Tupp/Vattuman, Buffel/Vädur och Buffel/Vattuman. Drake/Lejon och Buffel/Lejon går också bra, liksom Hund/Våg och Buffel/Våg. Du passar inte så bra med Jungfru, speciellt inte Tiger och Gris. Inte heller finner du lyckan med Tiger/Skytt, Gris/Skytt, Tiger/Fisk eller Apa/Fisk. Och håll dig undan från Skorpioner, speciellt av Tiger-sort.

Hem och familj

Denna temperamentsfulla själ är knappast någon medel-Svensson. Som syskon, kusin, moster eller faster ingjuter denna person mycket respekt. Men som förälder har Orm/Tvillingen vissa problem med att komma ner på sina barns nivå, krypandes på alla fyra, låtandes konstigt och lekandes kurragömma. Om denna person bestämmer sig för att skaffa barn bör han också bestämma sig för att skaffa en barnflicka. Han är inte den kramgoa björntypen överhuvudtaget.

Barn som är födda i Orm/Tvillingen kan komma att verka lillgamla. De kan få sina föräldrar att tappa fattningen genom att så tidigt förstå det abstrakta. Var inte orolig. Detta är normalt. Detta barn kommer alltid att vara smart - till och med briljant - i skolan. Men han kommer troligtvis att föredra att stanna länge i sängen på helgen, för att vid tre-tiden på eftermiddagen gå och driva runt i huset och läsa vuxenböcker och vara charmig. Det ligger i hans natur. Du kan egentligen inte göra mycket för detta behärskade barns framtida planer, förutom att ge honom förståelse för arbetsmoral och dess yttersta nödvändighet för ett lyckligt liv. Han kan inte behandlas aggressivt, men han kan varsamt knuffas uppför backen av kärleksfulla och intelligenta föräldrar. Han kommer förmodligen inte så bra överens med syskon. Oroa dig inte över det. Han behöver inte lära sig att dela med sig av sina leksaker för att bli chef på IKEA.

Yrke

Dessa personer lyckas alltid på något sätt i livet. De är naturligt överlägsna tänkare och Orm/Tvillingar klarar oftast av att hitta någon form av jämvikt i sitt arbetsliv.

De blir utmärkta lärare och filosofer, doktorer och advokater, författare och till och med politiker. Orm/Tvillingar har en magnetisk utstrålning och kan lära sig vad som helst. De skaffar sig en bra utbildning och deras hobbies har förmodligen allihop att göra med att läsa och skaffa mer kunskap. De löser till och med korsord med en speciell intellektuell rynka vid ögonbrynen.

Artist eller affärsman, rik och berömd eller inte, är Orm/Tvillingen alltid låst i sin önskan att passa in och längtan efter att hoppa av. Naturligtvis är han ambitiös och vill komma någonstans här i livet. Men skulle det inte vara lättare att bara stanna hemma och drömma om hur han ska komma dit, läsa tjocka böcker om ämnet som ligger hans hjärta närmast och lägga beslag på soffan?


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |