Orm/Stenbock

En arrogans och självsäkerhet som skulle skrämma Godzilla karaktäriserar denna kombination. Stenbocken lever som han lär, gör handling av sina idéer och är inte rädd för sin egen ambition. Ormen känner på sig saker, luktar till sig lösningar och tillbringar en stor del av sitt liv med att smyga in och ut i kriser på väg till banken, juveleraren, flygplatsen, sin advokats kontor eller fängelset. Ormar har ofta mer känsla än hjärna. Men med Stenbocken vid sin sida, vem behöver hjärna?

Orm/Stenbocken är i en klass för sig. Han känner sig inte bara överlägsen alla andra inom synhåll, utan han ser också bättre ut än alla andra. Detta är ståtliga personer med inbyggd kraft och klass. Bara deras garderob kostar halva Monacos budget - för att inte tala om deras bilar och hem, deras båtar och frisyrer.

Orm/Stenbockar älskar dem som inte är lika lyckligt lottade (alla) och tar hem hemlösa, adopterar fattiga barn, anställer slö personal och så vidare. Vissa säger att de omger sig med fårskallar bara för att de ska känna sig än mer överlägsna. Det är en sanning med modifikation. Orm/Stenbockar är mycket omtänksamma. De är oftast, redan från födseln, lyckligare än de flesta. Saker och ting är lätta för dem. Så Orm/Stenbocken tycker helt enkelt om att dela med sig av sin rikedom och bryr sig inte speciellt mycket om andras åsikter.

Denna persons närvaro känns väldigt starkt. Orm/Stenbockar är riktig ögonfägnad. De fångar blickarna i ett helt rum på en gång och bara genom sin hållning lyckas de hålla den fastnitad tills de solat färdigt i glansen av uppmärksamheten. Uppmärksamhet är Orm/Stenbockens drog. Han vill bli tittad på, kramad, pratad med och lyssnad till, utskälld och smiskad och matad och badad först. Ingen och inget tillåts komma emellan denna högmodiga karaktär och publiken han vill ha uppmärksamhet från. Äkta stjärnkvalitet.

Den dåliga sidan av Orm/Stenbockens grandiosa generositet är hans skrämmande slösaktighet. Dessa människor köper tre smokingar för varje han kanske behöver för att kunna gå på den där välgörenhetsbalen nästa vecka. De köper två olika bilar till din födelsedag, bara för att vara på den säkra sidan om du inte skulle gilla den ena. Dessutom, i sin iver att behaga och presidera, att äga stunden de lever i, är inte Orm/Stenbocken främmande för att använda list. Om leenden inte fungerar, då får det bli tårar eller raserianfall, hysteri eller psykosomatiska sjukdomar. De vill märkas. Till vilket pris som helst. Om de hatar dig kommer du sannerligen inte att kunna vara likgiltig för deras avsmak heller. De kommer att hitta på sätt att påminna dig. Stenbocken är en målmedveten figur. Och Ormar är så förbaskat smarta. En sammandrabbning med ett av dessa monster kommer aldrig att lämna dig oberörd.

I varje Orm/Stenbock finns en begåvning för det övernaturliga. Dessa människor kan antagligen leva ett rikt liv bara genom att följa sina känslor och föraningar. Det är skrämmande men sant. Här finns en framsynthet utan motstycke hos något annat tecken. Intuition är ett alldeles för milt ord. Orm/Stenbocken uppfattar trender, faror, politisk riktning, händelser av alla sorter.

Urtuff och söt som socker arbetar Orm/Stenbocken nästan uteslutande för att få makt, berömmelse, för äkta storhet i sina samtidas ögon. Inget postumt beröm för denna person! Orm/Stenbocken ger sig iväg med sin diva-personlighet för att locka folkmassor någon annanstans, för att kasta slängkyssar till en hänförd publik och för att så fred och kärlek bland folket (så länge de lever efter hennes regler). Denna person är så charmigt dominant att du knappt märker att du fått jobbet som chef för uppröjningskommittén.

Kärlek

En romantiker av stora mått, Orm/Stenbocken ser sig alltid som "kär" i någon. Varje förhållande som dyker upp känns som om det måste vara det perfekta. Varje vilsekommen individ behöver bara fixas till lite här och där och innan du hinner säga "flaska" kommer han eller hon att vara den perfekta älskaren, lydig och sund och frisk och strålande i kraft av att han kan stå på sina egna fötter. (I vanliga fall är de personer som Orm/Stenbocken plockar upp sängliggande.) Med andra ord, Orm/Stenbockar är vanligtvis lättfotade. De förlorar alltid sina älskare till utsvävningar och lättja. Men var inte orolig. Det finns fler att hämta. Folk blir som tokiga i denna individ. Han eller hon är aldrig handfallen när det gäller ömhet. De konsumerar tillgivenhet. Orm/Stenbockar äter kärlek.

Om du älskar en Orm/Stenbock kommer du att känna vördnad för honom eller henne. Om du vill behålla din Orm/Stenbock så måste du ändra på det. Orm/Stenbockar behöver dagligen konfronteras av en stark och sträng domare som vet hur man ska nå deras kärna av mjukhet och verklig insikt. Alla sjabbiga luffare i universum räcker inte. Orm/Stenbocken behöver en tuff, rejäl partner som kan hålla honom på rätt spår och som, viktigast av allt, inte låter honom eller henne ägna sig åt dubbelspel. Eftersom Ormen är en liten lögnare, måste han eller hon ständigt kontrolleras efter tecken på hyckleri.

Passar med

Buffel/Lejon, Buffel/Jungfru, Buffel/Skorpion, Buffel/Fisk, Tupp/Oxe, Tupp/Lejon, Tupp/Jungfru, Tupp/Skorpion och Tupp/Fisk är alla tänkbara kandidater. Du kanske svärmar för ett Drake/Lejon eller Apa/Lejon. De är enormt charmiga och är fantastisk vitala. Dessutom tycker de om dig också. Det är inte troligt att du får samma känsla för Gris/Kräftan eller Gris/Jungfrun. Tiger/Vädur, Tiger/Tvilling, Apa/Vädur och Apa/Tvilling är också på en annan våglängd. Gör dig inte besvär med Tupp/Vädurar. De rör sig för snabbt och verkar inte komma någonstans, enligt dig.

Hem och familj

Orm/Stenbockens hem är inte bara elegant. Det kommer att vara en bastion, en modell, ett mönster av förnämitet. Och ordet "hem" är inte singularis. Orm/Stenbockar har aldrig bara ett hem. Som minimum har denna person åtminstone ett hem i stan och ett på landet. Därifrån och framåt, allt eftersom de förvärvar mer pengar, skaffar de ett på Kanarieöarna, ett litet ställe i Goa och en våning i Alperna. Och båten? Den finns i Medelhavet. För denna naturliga klassiker är inget antal korintiska pelare på altanen för många, ingen matta för tjock, ingen antikvitet för dyr. Det bästa av allt är aldrig tillräckligt bra för denna person. Och stökig? Jösses. Krigsområde i sovrummet. Inget att bry sig om. Hembiträdet kommer varje dag. Två gånger. Ibland tre gånger.

Dessa människor blir underbara föräldrar. Att ha barn är ungefär som att ta hem kringdrivande hundvalpar. Orm/Stenbockar cirklar omkring och tröstar och stannar uppe hela natten och lindar in sina kräkande spädbarn i närmsta sobelpäls. Lilla Karin och Emil ska aldrig behöva sakna någonting. Det är Orm/Stenbockens dröm - och om barnflickan är trevlig så är barnet i god form. Räkna med att Orm/Stenbocken kommer att vara borta mycket. När han är där så kommer han att tillbringa riktig kvalitetstid med barnen. Men vi talar om en upptagen person i världsklass. Barnet bör ändå besparas för mycket av Orm/Stenbock-förälderns omfattande skugga. Det är inte hälsosamt att försöka leva upp till en sådan monolit.

Orm/Stenbocken-barnet är först och främst tillgivet - på ett girigt sätt. För det andra är han tillgiven - på ett rart sätt. Och för det tredje är han tillgiven - på ett älskvärt sätt. Mest av allt tycker han om att vara det mest älskade barnet i familjen. Han behöver sina föräldrars fulla uppmärksamhet och om han inte får det, hittar han på sätt. Han är ett plikttroget barn och väldigt smart, naturligtvis. Men om han inte är först på allt får han ont i magen, mardrömmar och biter på naglarna. Detta varar aldrig länge, eftersom Orm/Stenbocken-barnet förr eller senare triumferar över vad hans eller hennes familj än var. Men så länge han är liten, måste detta barn vårdas som om han vore en framtida prisbelönt orkidé som tar tjugo år på sig för att blomma och som under tiden måste bäras på handleden - till och med när du sover.

Yrke

De flesta Orm/Stenbockar är ämnade för någon form av framskjuten ställning. De kan bli politiska ledare eller så kan de helt enkelt glänsa över sina jämlikar av någon yrkesmässig eller mänsklig anledning. Vad det än är som tar dem dit, så tar de sig dit. De tror fullt och fast att de är den bästa och största på sitt område och tack vare denna brinnande tro övertygar de ofta både sig själva och andra om detta faktum. Orm/Stenbockar längtar efter storhet - och det får de oftast.

Orm/Stenbocken kan ta order om han eller hon vet att det bara är tillfälligt. Dessa personer är bra arbetare (om de kan ta sig upp ur sängen) och kommer på fantastiska lösningar på problem åt chefer som vet att använda dem på ett riktigt sätt. Orm/Stenbockar vill emellertid inte förbli anställda för evigt. De är alltför förtjusta i att breda på tjockt med smör på brödet för att stå ut med att tvätta golv en längre tid. När de väl lyckats få en chefsställning, kommer de att spela chef. Det råder aldrig några tvivel om vem som bestämmer och det är aldrig någon tvekan om att Orm/Stenbocken styr och ställer bäst. Orm/Stenbocken bör aldrig försöka komma undan sitt öde. Det kommer bara tillbaka och spökar för honom.

Passande karriärer för Orm/Stenbockar är: entreprenör, statsminister, miljonär, arvtagare, filmstjärna, toppmodell, reklamdirektör, religiös ledare, oljemagnat, koreograf, filmregissör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |