Orm/Oxe

Eftersom Ormar ofta är åt det pimpinetta hållet blir närvaron av Oxen en välsignelse för hans praktiska sida. Denna Orm är intuitiv, precis som vanligt, och fantastiskt diskret. Men Oxe-sidan av denna individ kommer att skänka lite jordbundenhet.

Här finns definitivt en talang för vinst. Ormar tycker om pengar och de får ofta tag på dem lättare än andra. De åtrår lyx och frossar i bekvämligheter. Oxen är likadan, när det gäller det att vad han får, behåller han.

Konst och skönhet betyder mycket för Orm/Oxen. Han vill inte bara vara delaktig i dess skapande (och det är fullt möjligt), Orm/Oxen vill bada i en fullkomligt konstnärlig miljö. Orm/Oxar är dock mer dragna till seriös skönhet än de är till skrytsam uppvisning.

Som alla Ormar kommer Orm/Oxen att tillbringa sitt liv i krig mot sin ärkefiende: lathet. Eftersom Oxen ofta lider av slöhet, är envis och ibland äter för mycket, föreställ dig vad Ormens trötthet kan vålla för skada på denna persons midjemått.

Precis som alla Ormar kommer denna att ha en speciell sorts skönhet. Ormar är alltid underbara att titta på. Men Orm/Oxen har mer stabilitet och kommer att vara mindre falsk och kallt praktfull än andra Ormar.

Denna Oxe är en som skjuter upp allt. Han eller hon kommer att börja och sluta på samma uppgift hundra gånger innan den till slut blir färdig in i minsta detalj. Det är inte så att Orm/Oxar är tveksamma eller saknar självförtroende. Men denna person vill ta god tid på sig för att komma till slutet av allt - från älskog till korgflätning. Han är ingen arbetsmyra. Han är en kortdistanslöpare.

Människor födda i Orm/Oxen ger intryck av att ha ansikten som är huggna i sten. De förefaller vara lite för seriösa. Men överraskande nog är Orm/Oxen kapabel till gigantiska konsstycken av löjlighet. Det är en vanlig felbedömning att se dessa människor som avskräckande.

Hyckleri är alltid ett problem för Ormar. Oxens logik och äkta tålamod kan dämpa denna dåliga vana, men den kommer fortfarande upp till ytan då och då. Ormar småljuger - även för sig själva. Det kan också vara en av anledningarna till att de reagerar så långsamt när de konfronteras med en oundviklig konflikt. De har förmågan att intala sig själva att vad det än är som händer så händer det egentligen inte alls.

Svartsjuka kommer att dyka upp här också. Oxar är svartsjuka bestar. Ormar har svårt för trohet. Själva kombinationen uppvisar tydliga problem. Varför stannar jag hos Kalle? För att Kalle är min. Varför bedrar jag Kalle? För att jag älskar att förföra. Varför går jag tillbaka till Kalle? För att Kalle är min.

Kärlek

Som älskare eller partner är denna person så lockande att du skulle vilja skämma bort honom eller henne i det oändliga. Gör inte det. Orm/Oxen tar hand om det på egen hand. Faktum är att både Ormen och Oxen behöver struktur i sitt liv för att kunna lyckas med någonting. Om du älskar en av dessa individer bör du hjälpa till med att stärka seglen. Håll lite ordning i köket och slipa de där verktygen han glömde ute i regnet. Häng upp kläder du hittar utspridda överallt och tala auktoritativt om hur saker och ting ska vara. Det är den största tjänst du kan göra denna något loja, hala Oxe.

Orm/Oxen kommer i sin tur att uppskatta dig, lyssna på dig och ge dig goda råd om alla dina problem, se till att skafferiet och biblioteket är fyllt med spännande sällsamheter och, kort sagt, förföra dig om igen varje dag i hela ditt liv.

Passar med

Normalt kommer du överens med Kräftor, Jungfrur, Stenbockar och Fiskar i kombination med Buffel eller Drake. Det går också bra med en Tupp/Jungfru, Tupp/Stenbock eller Tupp/Fisk. Du behöver stabilitet, men fängslas av dåraktighet. Se upp för envisa Tiger/Lejon och Gris/Lejon. Och fastna inte i Tiger/Skorpionens eller Tiger/Vattumannens klatschiga refräng. Håll dig kall i närheten av dessa charmörer annars blir resultatet en katastrof. Undvik också Gris/Skorpioner och Gris/Vattumän.

Hem och familj

För denna person är omgivningen mycket viktig. Han eller hon vill ha de bästa inredarna och ytbehandla sovrumsdörrarna med röd lack. Orm/Oxen insisterar på gräddfärgade lädersoffor och tofsprydda fåtöljer från England. Dessa personer personifierar bekvämlighetsälskare. Deras hem är ett ställe där du kan hänga med stil.

Trygghet betyder mycket för denna persons totala lycka. En familj kanske inte kommer så snabbt (förhalandet sticker fram hakan), men när den gör det då tar inte Orm/Oxen lätt på den. Som förälder är Orm/Oxen i allmänhet pålitlig och förståndig liksom känslig.

Orm/Oxe-barnet bör fostras försiktigt och aldrig drivas på. Han eller hon påverkas på ett negativt sätt av aggressiva föräldrars försök att styra en kurs som han eller hon inte valt själv. Orm/Oxen-barn har en tokig sida som kan vara rolig, men å andra sidan kanske det inte alltid roar föräldrarna att ha en clown vid matbordet. Orm/Oxen kommer i andra avseenden förmodligen att vara ett ganska tystlåtet barn som håller sig mycket för sig själv, går ut på solidaritetspromenader och kan leka ensam på sitt rum. Denna lilla person får inte skakas om.

Yrke

Att ta risker är inte denna individs starka sida. Han tar avans på allvar och är inte den som slösar eller spelar bort pengar. På grund av detta hittar du vanligtvis Orm/Oxen i bergsäkra yrken där förtjänsten är hög och utsikten till pension inte alltför långt bort i framtiden. Hans talanger ligger i det intellektuella området eller i klassiska yrken.

Som chef är kanske Orm/Oxen inte alldeles fantastisk eftersom han är långsam med att fatta beslut. Orm/Oxar är inte bra på att delegera auktoritet, utan föredrar att behålla det mesta av det för sig själva och bara utfärda tillstånd till dem de anser värdiga. Men som anställd, förutsatt att han belönas rikligt och hans skämt inte hindrar utvecklingen, kan Orm/Oxen måhända bli ett ordentligt och nyttigt tillskott till alla arbetsförhållanden.

Jobb som kan passa Orm/Oxens personlighet är: professor, konstnär, bibliotekarie, advokat, läkare och alla de där klassiska yrkena som, till exempel, apotekare, designer, artist.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |