Orm/Lejon

Orm/Lejonet har alltid rätt. Även om han har fel. Han är, icke desto mindre, alltid säker på att han vet bäst. Och ofta, speciellt när det gäller honom själv och att uppnå uppsatta mål, så är Orm/Lejonet inte alls långt från sanningen. Vishet och synskhet är en del av Ormens arv. Men tillsatsen av Lejonet till den kallblodiga Ormens karaktär, trots att den ger lite sol och värme, delar också ut en hand laddad med fåfänga till denna individ. Nu måste den redan extravaganta och självsäkra Ormen bära runt på extra bagage i form av uppblåsthet som helt enkelt inte ger upp.

Dessutom finns ju problemet med Lejonets vilja. Framfusighetskvoten är i stigande. Och vi måste också ta hänsyn till Ormens medfödda lathet. Och hans benägenhet att simulera och snåla med pengar. Börjar du förstå situationen? Inser du varför Orm/Lejonet alltid - fruktansvärt irriterande - har rätt?

Naturligtvis måste någon som så otvivelaktigt har rätt, väldigt ofta ha fruktansvärt fel. Ytterligheter fungerar på det sättet. Men det spelar ingen roll hur högt man sitter, man sitter ändå alltid på ändan. Att acceptera sin egen stolthet som enstaka dumheter eller att förnedra sig själv tillräckligt länge för att acceptera hjälp övergår helt enkelt Orm/Lejonets förstånd. Han är en av dessa människor som alltid ger dig ett överseende skratt och fräser, "Var inte löjlig! Jag vet vad jag gör". Strax efter att du har vänt ryggen till och lämnat det tvärsäkra Orm/Lejonet ståendes på avgrundens rand, så hör du dunsen. Han är inte den som klagar.

Orm/Lejonet kommer ständigt till höjderna de klättrar till genom sin attraktivitet och charm. Dessa människor är inte ens charmiga med vilje. De utstrålar, andas, utsöndrar lockelse. När du möter en, var beredd på ett metalliskt "ping" i ditt huvud. Även om du inte tänkte lägga märke till dem, så, bara genom sin blotta närvaro i samma rum som du, kommer Orm/Lejonet att tyst och kallt kräva uppmärksamhet.

När du lär känna dem kommer Orm/Lejonet att mjukna och bli vänligare stämd mot din personlighet. De behöver vänskap och är lojala mot sina kompisar - speciellt sina gamla goda vänner. Men de kommer aldrig, oavsett hur väl du känner dem, tillåta dig lyxen att ge dem råd. De kommer att servera timmar av "du borde göra detta och du måste prova det", men Orm/Lejonet vill inte ha något av den smörjan från dig. Hur skulle du, din stackare, kunna veta något om vad de borde göra? Faktum är att denna vägran att acceptera råd ofta är deras undergång. Orm/Lejon är kända för att gå under eftersom de inte kunnat ta reson.

Innerst inne umgås Orm/Lejonet med tankar på stora medmänskliga gester och filantropiska handlingar. De tror verkligen att de en dag kommer att lämna någon typ av enormt bidrag, som kommer att bota sociala missförhållanden eller hjälpa svältande stackare. Men den dagen kommer sällan, när de verkligen gör mer än att adoptera en föräldralös eller klipper bandet för att inviga den nya lekplatsen. De har inte för avsikt att vara försumliga, men Orm/Lejon blir alldeles för medryckta av sina egna personliga tragedier och förluster (vilka de har mer än sin beskärda del av, stackarna) för att faktiskt kunna se till att deras goda gärningar blir realiserade. De är också lite latare än de borde vara och tämligen självupptagna. Inget av ovanstående gör det lätt att utföra mer än att skriva en check till Rädda Barnen.

Orm/Lejonet kan inte leva lyckligt utan mängder av grannlåt. Till och med det fattigaste Orm/Lejon kommer alltid att bära de senaste spetsstrumporna, skryta med ett cigarettmunstycke i elfenben och titta ut på världen bakom gardinen på ett litet jetflygplan. Orm/Lejonet har naturlig klass och stil. Till och med fula Orm/Lejon är vackra. Det är sättet de står där med den där kom hit blicken i sina ögon som gör Orm/Lejon oemotståndliga. När det är möjligt (och de kommer vanligtvis dithän att de kan ordentligt) överhopar Orm/Lejonen sig själva med små presenter och accessoarer från Tiffany och Cartier. Detta är de gåtfulla människor du alltid undrar över som får de eleganta juvelerarnas affärer att blomstra.

Underskatta aldrig Orm/Lejonets kapacitet för droger heller. Här finns en farlig tendens att njuta av medvetandeförändrande substanser. Det kan vara så att Orm/Lejonet söker lindring från sin kalla, kalla naturliga miljö. Men detta måste bevakas och bevakas noga.

Kärlek

Här är Orm/Lejonets eget privata kvarter. Hans liv kommer att vara en verklig karusell av kärlek. Han kan ha massor av affärer och ett fåtal äktenskap och skilsmässor. Orm/Lejonets personlighet skiljer sig från andra på grund av sin älskade särprägel. Orm/Lejon är alltid kända älskade. De eggar och inspirerar stor kärlek på samma sätt som Julia gjorde. Orm/Lejon är världens mest älskade. De verkar locka fram en partner från tomma luften, håller fast vid honom eller henne med ett orubbligt strupgrepp och kommer att fortsätta hålla tills personen är kraftlös av tillbedjan till kärleksobjektet och sedan - ibland, inte alltid - kastar de iväg den stackars varelsen in i glömskan igen. Detta betyder inte att Orm/Lejonet är mer lösaktig än andra Ormar (vilket inte säger speciellt mycket). Det är bara det att de är de mest älskade av alla ökända älskliga Ormar.

Om du älskar en Orm, lämna in din nyckel till Kyskhetsbältesklubben, rusa iväg och bli chef för Volvo så att du kan stödja Orm/Lejonets glupska instinkter och börja på ett gym. Du kommer aldrig att sluta beundra din Orm/Lejon-partner och han eller hon vet förmodligen det. Men ett råd till en som vill hålla ett rovigirigt Orm/Lejon under kontroll är att göra sig själv oanträffbar. Gör någon enstaka "affärsresa". Få Orm/Lejonet att fundera på vad du har för dig - för omväxlings skull.

Passar med

Buffel/Tvillingen, Buffel/Vågen, Buffel/Skytten och Buffel/Stenbocken kommer att följa dig varthän du än går. Samma sak gäller för Drake/Vädurar, Drake/Vågar och Drake/Stenbockar. Tupp/Skyttar och Tupp/Stenbockar är också galna i dig. Acceptera det! Du är underbar. Till och med Tupp/Vågar faller för din charm. Säg nej till Tiger/Oxen, Tiger/Skorpionen, Tiger/Vattumannen, Gris/Oxen, Gris/Skorpionen och Gris/Vattumannen.

Hem och familj

Orm/Lejon behöver lyx och de behöver mängder av det! Att komma in i ett Orm/Lejons hem är att till slut förstå betydelsen av ordet "palatsliknande". Orm/Lejon skapades för att flanera, att se bra ut i negligéer och rökrockar och att lovas vad som helst.

Orm/Lejon är födda till mottagare. De tycker om att ha gäster och få champagne och blommor, förses med äkta män och klemas med och kramas av andra. Så deras omgivning är extremt viktig. Och alltid oklanderlig - förutsatt att inte hembiträdet tagit en sjukdag.

Det genomsnittliga Orm/Lejonet föder trefjärdedels barn per livstid. Föräldraskap är inte deras grej. Föreställ dig en iskall underbar, gammaldags prinsessa i en svävande persikofärgad morgonrock som matar ett gurglande barn med passerad spenat. Det är absurt. Märk väl, när dessa människor väl har barn är de seriösa och intelligenta föräldrar. Orm/Lejon hatar inte barn. Men de är en aning klena när det gäller käslor och det har en benägenhet att framkalla huvudvärk mer än något annat. Orm/Lejon är skärpta också. De hör till de mest intellektuella tecknen. Så för det mesta är de för upptagna med att läsa för att göra barn.

Orm/Lejon-barn visar från allra första början att de inte är villiga att höra någon smörja om att göra smutsiga jobb runtom i huset eller rycka in och dammsuga efter skolan. De kan erbjuda sig att hitta en rik man som kan betala en hemhjälp åt dig. Men normalt sett tycker Orm/Lejon-barn om att göra två saker, kråma sig och göra sina läxor. Deras hälsa är lite vacklande. Ta dem ofta till bra läkare. Och kittla dem någon gång ibland. Orm/Lejon-barn tar sig själva på alltför stort allvar.

Yrke

Orm/Lejon kan arbeta, förutsatt att arbetet är intellektuellt till naturen och kan utföras från schäslongens ovanliga strategiska ställning. Orm/Lejon är företagsamma, men endast med hjärnan. De är absolut inga strävsamma arbetare. Det är svårt att se ett Orm/Lejon rusa omkring och bära kastruller med bubblande fondue som servitör, eller även att leda ett kontor fullt av pladdrande sötnosar. Orm/Lejonet är överspänt och jagar feberaktigt efter glans. Han är en ensamvarg och om han uppnår något spektakulärt så märks det. Detta är en anställd som du aldrig kan övertala att arbeta i lagret eller få att acceptera ett kontor utan fönster. Om du har en anställd som är Orm/Lejon, bevaka ditt jobb. Det kan finnas en överhängande risk att du blir utmanövrerad av din anställda hjälp. Trots det blir inte Orm/Lejon bra chefer. De kan inte göra sig besvär med att köra med folk - i en designad negligé?

Att stå emot det viljestarka Orm/Lejonet i vilken yrkesmässig roll som helst är svårt. Han kunde bli en fantastisk advokat eller säljare. Men det genomsnittliga Orm/Lejonet vill hellre veta mycket om mycket och sedan bli en känd filmstjärna - det är snyggare än att vara advokat.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |