Orm/Kräfta

När det gäller Kräftor så är Orm-sorten mer fri från tunga känslomässiga bojor än sin släkting. Han är helt klart familjär och till och med fasthållande - han är ju faktiskt både Orm och Kräfta! Men Kräftan som är född i Ormens år, till skillnad från vissa andra Kräftor, känner sina egna svagheter, förstår sina svarta sinnesstämningar och, tack vare sin kyliga skarpsinnighet, lyckas oftast slingra sig ur sina vanvettiga dystra stunder som Kräftor är så kända för.

När det gäller Ormar så är Orm/Kräftan mindre kallblodig än andra Ormar. Kräftans grubblande själfullhet och djupa känslomässighet ger Ormen en filt, smeker hans kalla yta och värmer hjärtat till något som liknar vänlighet. Ormar kan vara verkligt kalla människor. De slingrar och vrider sig in i och ut ur varje typ av situation och är smarta nog att vända de flesta omständigheter till sin fördel. Hos Orm/Kräftan är tendensen att vilja ha huvudrollen i alla livets filmer blandad med sunt förnuft och naturlig tillbakadragenhet.

Alla Ormar är skapade till lögnare. Men vissa är mer lögnaktiga än andra. Orm/Kräftor är bland de minst opålitliga av reptilerna. De kanske inte lurar sin mormor bara för att se bra ut. Icke desto mindre, även den mest känsliga Orm/Kräfta är kapabel till grovt hyckleri och berättar fyndiga smålögner. Han kan inte hjälpa det. Undanflykter (till och med för sig själv) är en del av förförelsens och erövringens utmaning. Och alla Orm/Kräftor vill bli ansedda som fängslande, charmerande, vackra att skåda, bättre än sina grannar och större och stiligare och bättre klädda än någon annan någonsin.

Dessa människor är inte bättre än att de pysslar med name-dropping heller. Föreställ dig den praktfulla hemmakära Orm/Kräftan i sin designade soffa i sina designade jeans. Hans solbrända och armbandsprydda armar omfamnar en kull vackra rufsiga lintottar i designade skjortor och Bermuda-shorts. Bakom hans huvud, en Picasso. Vid hans fötter, en jättelik pyrenéerhund, som man bara hittar i otillgängliga mörka grottor i Andorra. Alla vet att dessa stora bestar äter minst en liten ko varje dag, är mycket, mycket moderiktiga och kostar en förmögenhet. Inget att bry sig om. Bilden är Orm/Kräftans meddelande. Det spelar ingen roll vad det kostar i pengar eller ansträngning, räkna med att din vänliga Orm/Kräfta till granne äger det mest eleganta och moderna av allt.

Om du inte bor i ett överklassområde kanske du aldrig ens träffar på en av dessa praktfulla varelser. Orm/Kräftor håller inte till på sjaskiga ställen. De kanske kommer från fattiga förhållanden, men de har bestämt sig för att inte stanna där för länge. Uppåt och framåt går de, på de "rätta" skolorna, gnuggar sig mot innefolket, gifter sig med den enda personen i gänget som säkert blir känd och rik, Orm/Kräftor gillar inte bara bekvämlighet, de tror att de uppfunnit den.

Dessa personer tycker om att roa också. När de väl fått ett minimum av trygghet och känner några av elitfolket, räkna med att Orm/Kräftan kommer att hålla några av de mest flotta och välbefolkade festerna i staden. Naturligtvis köper Orm/Kräftan maten av en cateringfirma och hyr ett par bartenders, sätter ett antal betjänter på att öppna ostronen för att sedan själv mingla. Som han ser det, så kan han inte charma sina gäster och servera drinkar samtidigt. Det spelar egentligen ingen roll, eftersom han inte kommer att göra det. Orm/Kräftor tycker om att bli uppassade. Och så länge som de har råd med slavar så kommer de alldeles säkert att ha dem.

Dessa människor är extremt konstnärliga. De har en förmåga att försköna allt som kommer i deras väg. Och Orm/Kräftor har många goda råd. De kan verkligen krypa under skinnet på folk.

Orm/Kräftor älskar att ha roligt också. De är alltid uppe och dansar till gryningen med de piggaste undomarna, de ser fantastiska ut och njuter av att alla närvarande är avundsjuka på dem. Orm/Kräftor har också en oanständig ådra. De tycker om att betraktas som en smula skandalösa eller exotiska.

Kärlek

Hagalen? Förnäm? Krävande? Omedgörlig? Där har du det - Orm/Kräftan är allt detta och mycket, mycket mer. Orm/Kräftan är så attraktiv och sexig och rör sig så vackert att människor kan samlas bara för att titta på honom eller henne.

Under ytan finns en häpnadsväckande mängd godhjärtat kamratskap och en enorm omtanke om vänner och älskare. Orm/Kräftan är inte trogen. Men han eller hon kommer alltid att vara förförisk och lockande. Även om han är mitt inne i en eldig affär så kommer han att ta hand om sin partner.

Om du älskar en Orm/Kräfta bör du försöka tjäna massor med pengar, slösa bort alltihop och sedan ge dig ut och tjäna mer. Som partner till denna spännande person kommer du att frossa i fullkomligt underbara omgivningar och ha massor av mycket dekorativa vänner och bekanta, som du kan vända dig till för att klaga över att din Orm/Kräfta-partner är alldeles för attraktiv för andra män och kvinnor och du önskar att du gift dig med en trevlig, stabil Hund/Oxe. För att få ut det bästa av livet med en Orm/Kräfta måste du tycka om att laga din egen mat och äta den ensam framför den öppna spisen, medan Orm/Kräftan är ute och jagar någon ny skulptur som ska försköna din existens.

Passar med

Du får en stöt av Tuppar. De bästa alternativen bland dem hittar du i Oxen, Jungfrun, Skorpionen och Fiskarna. Detsamma gäller för Buffel/Oxe, Buffel/Jungfru, Buffel/Skorpion, Buffel/Fisk och Drake/Skorpion. Du är inte så förtjust i Tiger/Vädur, Tupp/Vädur eller Apa/Vädur. Tiger/Stenbock, Gris/Stenbock och Gris/Våg lämnar dig kallare än du redan är av naturen. Brrrr.

Hem och familj

Orm/Kräftans huvudsakliga hem kommer att ligga i, naturligtvis, det bästa kvarteret i staden närmast himlen. Men sedan finns ju självklart huset på landet. Denna lilla, ståtliga byggnad kommer troligtvis att ligga i hjärtat av det bästa, grönskande häst- och hundavelsområdet, inte långt från paradiset där hans riktiga hem är. Sedan måste du ha ett ställe vid stranden. Det kommer att ligga vid den vackraste stranden som finns till högsta möjliga pris. Och glöm inte den lilla stugan i södra Frankrike - eller var det i Toscana, Italien? Var det än ligger kommer det inte att dröja länge förrän Orm/Kräftan investerar i några överdådiga, trendiga utländska fastigheter.

Inuti dessa hem kommer det att bo massor av barn och hundar och katter och gäster och hembiträden och barnflickor - allt man kan tänka sig bor i Orm/Kräftans hus. Med all sin elegans och levnadsskicklighet så älskar Orm/Kräftan husdjur och barn. Orm/Kräftor är verkligt fantastiskt rara människor. De bryr sig egentligen inte om om din dobermann hoppar upp på deras Gucci-kjol.

Om du har ett Orm/Kräftan-barn måste du vara noga med att ge honom eller henne mycket trygghet och massor av djur att älska. Som alla Ormar är det förmodligen bäst om Orm/Kräftan-barnet är det enda barnet, eller åtminstone minstingen i familjen. Orm/Kräftan-barn är smarta i skolan och arbetar hårt för att få ett försprång. De orsakar vanligtvis inte sina föräldrar många problem och lever sina liv ganska oberoende av föräldrarnas påverkan. Dessa små människor är mycket tillgivna. Du måste alltid ge dem en godnattpuss.

Yrke

I den tidiga delen av livet kommer Orm/Kräftan, som alla hans reptilsläktingar, att försöka slingra sig ur hushållssysslor och uppgifter. Och bara för att han är en Kräfta betyder det inte att han inte behöver slåss mot lättja, som alla Ormar är födda med. Men när vuxenlivet närmar sig och Orm/Kräftan blir mer och mer fri från behovet av föräldrarnas trygghet, kommer han att inse att rikedom och arbete är ohjälpligt sammanflätade. Då kommer hans sanna Kräft-natur att ta över. Han kommer fortfarande att sitta och se vacker ut en slö söndagseftermiddag. Men man kan lita på att den vuxna Orm/Kräftan hoppar in när det behövs en extra man.

Begåvad när det gäller allt som har med skönhet och hem att göra, kan denna person lyckas med dekoration, arkitektur, grafisk design av alla sorter, mode eller reklam. Med talang för list, uthållighet och överlägsen intuition, kan Orm/Kräftan även välja juridik - till och med politik - som livsverk. Denna person är mer teoretiker än praktiker, men kan använda sig av sina talanger i något lätt arbete som trädgårdarkitektur. Orm/Kräftan kan på ett tillfredsställande sätt basa över andra. De behöver inte missbruka makt, eftersom deras auktoritet är så naturlig att folk sällan ifrågasätter den. Som en anställd kan Orm/Kräftan ha en benägenhet att vara en liten snorkig besserwisser.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |