Orm/Jungfru

Analys och intuition är två viktiga grunddrag i Orm/Jungfruns personlighet. Denna Jungfru är både känslosam och attraktiv. Han är begåvad med visdom och fattningsförmåga. Han kan verka allvarlig och till och med dyster. Denna persons styrka ligger i att han egentligen inte är av denna världen. Orm/Jungfrur existerar utanför det jordiska och bär alltid ett hemligt leende.

Inget är för tekniskt komplicerat för denna persons intellekt och uppfattningsförmåga. Inte heller ligger metafysiska problem utom räckhåll. Här handlar det om ett monster av charm och lockelse, vars rena - nästan kalla - sensualitet, kommer att värma blodet på den mest reserverade åskådare. Orm/Jungfrur är beräknande. De måste alltid veta vart de är på väg. Innan de åtar sig ett projekt vill de att varenda detalj ska vara minutiöst uträknad. Orm/Jungfrur är i stånd till storslaget hyckleri.

Man kan säga att Orm/Jungfrun är inåtvänd, men ändå ivrigt intresserad av andra. Hans motiv för denna sällskaplighet är helt enkelt hans behov av beundrare. Av sådana har han alltid mer än sin del. Han är en vän som håller länge, med förmåga att lyssna och muntra upp. Det är inte så att Orm/Jungfrur är medfött roliga. De har en skrattrynks-charm som är oemotståndligt rolig. Denna person är anmärkningsvärt stridbsenägen för att vara en Orm. Han är en riktigt slagskämpe när han blir uppretad, och involverar sig i häpnadsväckande munhuggningar och verbala konflikter för att rädda sin stolthet. Orm/Jungfrun tolererar helt enkelt inte att någon leker med honom. Han är värdig och insisterar på att förbli det. Om han emellertid inser att skämtet oåterkalleligen går ut över honom så har han förmåga att skratta åt sig själv.

Dessa människor verkar omedvetna om åldrande och stress. De glider genom sina dagliga rundor med en ovanlig typ av likgiltighet för alla problem de stöter på. De kräver stabilitet och förväntar sig att behålla en balans i sitt privatliv. De ställer aldrig till med onödiga problem.

Lättja är Orm/Jungfruns fiende. Även den effektiva Jungfrun kan frestas av Ormens tendens att slappa. Då och då kommer hans analytiska sida att bedöma situationen och det förundrar dig att se honom flyga upp ur den insjunkna soffan och växla till virvelvindsaktivitet. Detta är en kunnig själ. Men om solen skiner och livet känns lätt, så kan han bli lat. Gourmetmat frestar honom också. Orm/Jungfrur bör undvika mat som sätter sig runt midjan och de bör träna regelbundet.

Det mest framträdande draget hos en Orm/Jungfru är hans öppenhet. Denna person är alltid redo för nya upplevelser. Han provar gärna allt en gång och blir ett bra sällskap för någon som gillar äventyr.

Det finns också en kritisk sida i denna personlighet. Men eftersom Ormar har en benägenhet för klokhet och känner på sig saker, snarare än reder ut allt med logik, så hålls Jungfruns petighet och felsökeri på ett minimum. Skvaller, däremot, gör Orm/Jungfrun glad och trots att han är diskret och aldrig lägger sig i andras affärer, om han inte är inbjuden, så kan man ofta ertappa honom när han muntert hånar den grälla färgen på grannens nya bil.

Orm/Jungfrur kör med folk också. Eller snarare, de härskar. Punkt. Deras metoder för att uttrycka auktoritet består av tigande påtryckningar och tillämpning av väldefinierade regler utan onödigt gormande. De bryr sig mycket om dem de härskar över och kan oftast övertyga sig själva om att deras tyranneri är välvilligt. Räkna inte med att få det bästa av detta enastående exemplar. Han har räknat ut allt och han vet precis hur han ska få det att förbli så.

Kärlek

Orm/Jungfruns bild av kärleken är lite suddig. Ormar har en tendens att glida in och ut i olika kärleksaffärer genom hela livet. Jungfrur är mer trofasta, men de är ändå sensuella. Orm/Jungfrun klarar smidigt övergången från passion till kamratskap. Han förblir vän med sina före-dettor.

Om du älskar en Orm/Jungfru kommer du att vara så galen i honom eller henne att "hantering" inte är något du tänker på. Men sättet att handskas med denna person, lyckligt, är helt enkelt att låta bli att försöka. Manipulera honom inte. Han tycker inte om när någon smider ränker bakom hans rygg. Driv inte med honom. Han kommer att ta illa upp. Respektera honom och acceptera den oigenomträngliga själ som är en del av alla Orm/Jungfrur. Beundra intellektet, men för guds skull, svansa inte efter honom.

Passar med

Du dras till Bufflar och Tuppar. Du bör hålla dig till Buffel/Oxe, Buffel/Skorpion, Buffel/Stenbock och Tupp/Oxe. En Drake/Oxe, Gris/Skorpion eller Gris/Stenbock går också bra. Ömsa inte skinn för en Tiger/Tvilling, Tiger/Skytt eller Tiger/Fisk. Acceptera ett nej från en Apa/Tvilling också. Vad du än gör, trassla inte till det genom att gifta dig med en Gris/Tvilling, Gris/Skytt eller Gris/Fisk. Det kan vara skadligt för din hälsa.

Hem och familj

Orm/Jungfrur brukar njuta av sin frihet och längtar efter att vara ohindrad. Deras omgivning är inte speciellt viktig för dem eftersom de så ofta är på väg. De tycker om bekvämlighet, så du kommer att hitta en och annan fåtölj och det kommer att finnas mycket gott att äta i skafferiet. Men Orm/Jungfrur är inte hemmatypen.

Om denna person blir förälder kommer han eller hon antagligen att ge efter för barnens alla nycker och hoppas på det bästa. Orm/Jungfrun är enväldig, men han är inte dominant och är inte intresserad av att leka polis. Denna förälder kommer att ha roligt med sina barn, han gillar ett gott skratt och kan med lätthet ansluta sig till en grupp av vilken ålder som helst för att få fnittra lite.

Orm/Jungfru-barnet är vackert att se på och för sig med en kall värdighet. Han kommer antagligen att tycka om fester och förvåna dig och sina lärare med sin intellektuella skicklighet. Det finns inte mycket du kan göra för att skämma bort ett sådant barn, eftersom hans blotta närvaro kräver den mängd uppmärksamhet som han tycker att han förtjänar. Det finns ingen plats för föräldrasarkasm i detta barns liv. Det gör honom ursinnig.

Yrke

För det mesta strävsam kommer Orm/Jungfrun endast ibland att glida in i lättjans hjulspår. Han har talang för tekniska saker redan som barn och han kommer att veta hur man bygger modeller och pysslar med praktiska projekt som kräver stor detaljkännedom. Detta, kombinerat med hans ovanliga medfödda intelligens, ger Orm/Jungfrun en definitiv fördel på alla vetenskapliga områden och i karriärer som kräver matematisk skicklighet.

Som chef personifierar Orm/Jungfrun uttrycket "adelskap förpliktar". Han ligger så naturligt före i allt att det vore dumt att ifrågasätta hans auktoritet. Han är troligtvis rättvis, men det är inte för att han är speciellt osjälvisk. I vilket fall som helst kommer effektivitet att vara regeln. Denna person är en plikttrogen och lycklig tillgång för varje arbetsgrupp. Orm/Jungfru-personal är både ansvarsfulla och kan klara delegerat arbete. De kan också arbeta ensamma med jobb som kräver precision och självdisciplin. Orm/Jungfrur arbetar oftast för att leva, inte tvärtom. De tycker om att spendera pengar, så de arbetar för det. Men de drivs inte av någon religiös arbetsmoral. De älskar semester.

Karriärer som passar denna person är: programmerare, forskare, ekonom, manusgranskare, ingenjör, arkitekt, revisor.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |