Orm/Fisk

Denna djupa tänkare är livlig och charmerande, men bara på ytan. Under ytan grumlas linvsåskådningar och iakttagelser som är alltför verklighetsfrämmande för att delas med några andra än de mest insiktsfulla. Orm/Fiskar känner allt väldigt djupt och känner intuitivt av alla situationer med sådan styrka och klarhet att han verkar rygga tillbaka för kraften av mänsklig kontakt. Känslighet får en helt annan betydelse när det kommer till Orm/Fisken. Intuitionen är fördubblad, synskheten är starkt betonad och föraningarna så kraftfulla att de bör betraktas som en gåva. Orm/Fisken är en sorts häxa i fårakläder.

Problemet är att världen inte är någon lämplig plats för sådana känsliga själar. Dessa människor kan antagligen välja astrologi eller att kisa i kristallkulor om de vill. Men Orm/Fiskar vill inte göra ringar på vattnet. De vill inte imponera på någon med sin betydelse och de har inga egna intressen att ta vara på i den stora, stygga världen. Orm/Fisken kan vara nöjd med att leva långt bort från alltihop, skyddad av en familj vilken de är både själ och tröst för. Orm/Fiskar tar hand om sina egna, vare sig de tycker om det eller ej.

Ingen tröst ges dock bort utan strid. Orm/Fisken är en djup tänkare och ensamvarg i gruppen. Han eller hon kräver att få vara en del i gruppen eftersom den finns där och det är nödvändigt. Hela tiden klagar han eller hon, "Jag gör detta och det här. Jag är den enda här som... Varför är det ingen annan som lägger märke till detta. Hur kan någon vara så vårdslös. Varför skulle jag vara snäll mot den idioten eller denna otacksamme?". Orm/Fisken varken skriker, vrålar eller kastar saker omkring sig. Absolut inte. Han är ovettig. Han gnäller. Han stönar och grymtar och emellanåt kastar han ut sin ormtunga för att snärta till en och annan.

Sedan, två minuter senare, när ingen ser, kommer Orm/Fisken att ta offret för sin vrede i sina armar och be om ursäkt. Orm/Fisken är en riktig raring, en kreativ tänkare av födseln och lika attraktiv som två ytor med superlim.

Orm/Fisken är inte speciellt förtjust i den riktiga världen. Dessa människor vill inte ha några plikter och mest av allt vill de inte vara tvungna att lyckas på egen hand. Pappersarbete (såvida det inte handlar om poesi eller metafysik) plågar dem. Slöhet smyger med i varje steg de tar. De är kloka och insiktsfulla. Men det ligger helt enkelt inte för dem att driva igenom sin vishet. De kan acceptera att vara bitande, men de kan inte vara grymma. De kan vara fascinerade av oärlighet, men de är oförmögna att begå brott. Vissa kanske kallar dem veliga. Egentligen är de snälla människor.

Orm/Fisken blir väldigt lätt sårad. Känsligheten ligger så nära ytan att den syns i hennes ögon. Om någon yttrar något hårt eller fäller en elak kommentar om dem, tar dessa personer snabbt åt sig och börjar odla ett stort, privat hat. Människor blir snabbt svartsjuka på den soliga bild som Orm/Fiskar ger av sig själva. Och eftersom Orm/Fisken alltid ser bäst ut och är den mest populära personen i rummet i kraft av sin konstlösa personliga magnetism, så blir inbilska människor avundsjuka på dem. Hur kan en sådan enkel person vara så tilldragande? Det är magiskt.

Trots all denna utstrålning så saknar Orm/Fisken självfärtroende. Han är aldrig helt säker på sig själv och är alltid försiktig med nya människor. Han är intresserad av allt som tillhör naturen, djur och det övernaturliga. Orm/Fiskar är smärtsamt deltagande och förstående när det gäller andra. De har humörsvängningar ibland, men de kan lätt piggas upp så de kommer ur sitt dåliga humör.

Kärlek

För en Orm/Fisk så har sann kärlek inga gränser. Om denna person gifter sig eller väljer någon till partner så är det för alltid. Bandet kommer aldrig att brytas. Orm/Fiskar tycker om att vara hemma och fylla huset med vänner och grannar. Men de är inte speciellt sociala när det gäller att gå ut och äta med sin käresta. Orm/Fiskar behöver långa perioder av lugn och ro för att få eld i pannan igen, eftersom de, när de är "på", förbrukar mycket av sin energi. Det är möjligt att deras partner kommer att vara otrogen, eftersom Orm/Fiskar inte tycker om folksamlingar eller ansluter sig till trender. De går inte ut och dansar om de inte känner för det - och det gör de i stort sett aldrig.

Om du vill vinna en av dessa fascinerande magikers tillgivenhet, lär dig lyssna. Du kan vinna mycket käsnlomässig terräng hos en Orm/Fisk genom att låna honom ditt öra en timme eller två. Orm/Fiskar är fruktansvärt känsliga, men deras sensualitet är både reserverad och blygsam. De kommer bara att bli tagna med storm en gång i sitt liv. När de lärt sig läxan den hårda vägen blir Orm/Fisken väldigt försiktig med vilka de anförtror sig åt. Om de beslutar sig för att älska dig så har du en vän för livet.

Passar med

Tupp/Oxe, Tupp/Kräfta och Tupp/Stenbock är dina hemliga beundrare. Du kan finna din lycka med dem. Drake/Kräfta, Drake/Stenbock, Buffel/Kräfta och Buffel/Stenbock åtrår din skönhet och tycker om ditt skarpa intellekt också. Tiger/Tvilling, Tiger/Jungfru och Tiger/Skytt är inte alls på din sida. Inte heller bör du överväga att bo ihop med Gris/Tvilling, Gris/Jungfru eller Gris/Skytt. Apa/Jungfrun kommer att krama dig hårdare än du kan krama tillbaka - fresta dem inte.

Hem och familj

Orm/Fisken är bunden till hemmet. Det spelar ingen roll hur långt han eller hon kommer i livet, familjebandet kommer aldrig att töjas ut eller gå av. Detta är en plikttrogen och kärleksfull person vars hem inte betyder någonting om det inte innehåller dem han älskar. Om du hittar en Orm/Fisk i ett eget hem kommer det att ha en bekväm men ändå enkel inredning. Orm/Fisken är en försiktig slösare. Lyx för föräldrar eller partners eller barn kan vara viktigt. När det gäller Orm/Fisken? Han eller hon kan bo i ett rum med en säng och en stor garderob. Orm/Fiskar brukar inte se uppklädda ut, men de gillar, i hemlighet, att äga massor av kläder.

Orm/Fisk-föräldern älskar inte den smärta som hör ihop med föräldraskap. Denna person är ett vandrande öppet sår av känslighet. För denna person låter ett barns gråt som om en Boeing 707 passerar hans trumhinna. Skramlet av en bebis sked mot en barnstol kan försätta den ömtåliga Orm/Fisken i koma. Om han eller hon har barn är det en bra idé att ha många hjälpare också.

Orm/Fisk-barnet är en mammas favorittyp av barn. De är så mjuka och formbara, så kloka för sin ålder och så vinnande tillgivna att varje mammas hjärta kommer att svämma över för denna sötnos. Han eller hon kommer att plågas av råa kommentarer i skolan och de kroknar om de utsätts för hårdhänt behandling av lärare. Den bästa medicinen för Orm/Fiskens hypernervösa och känsliga natur är utbildning. Förvärvandet av kunskap hjälper Orm/Fisken att kanalisera sin livssyn och fästa sin djupsinnighet vid verkligheten. Utan en sund grundläggande bildning kommer denna person alltid att vara sysslolös. Känslomässiga spel är inte tillräckligt utmanande för att hålla honom sysselsatt.

Yrke

Denna omtänksamma och deltagande person kan utföra många jobb i livet. Men först måste han eller hon komma över den stora oviljan att lämna hemmet. Med en bra utbildning i botten kan Orm/Fisken vilja ge sig ut och pröva lyckan på egen hand. Men utan den måste denna person bändas loss från sin mammas förkläde när han är fyllda trettio. Orm/Fisken behandlar folk på ett bra sätt, är stark och tål fysiskt arbete.

Som chef är denna person effektiv, men oälskad. Eftersom han är för snäll och givmild mot anställda brukar de utnyttja Orm/Fiskens goda natur och sedan kritisera honom för att han inte är tillräckligt stark. Ingen älskar en välgörare. Som anställd klarar han sig mycket bättre, så länge Orm/Fisken känner sig trygg och omtyckt och han kan gå hem när han är klar. Orm/Fisken är en utmärkt självständig arbetare.

Karriärer för Orm/Fisken skulle kunna vara: forskare, historiker, filosof, författare, byggare, socialarbetare, veterinär, journalist, astrolog, teolog.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |