Katt/Vattuman

Här är en trogen mot livet, etthundra procent jungfrulig intellektuell. Katt/Vattumannen samlar kunskap bara för att det är roligt. Han är nyfiken på allt och gör godtyckliga studier på praktiskt taget alla han kommer i kontakt med. Det spelar ingen roll om försökspersonen är inspirerande eller ej, Katt/Vattumannen vill veta allt om den in i den blodigaste detalj. Han fascineras av kunskap, fakta, information, bildning, lärdom - och erfarenhet. Han eller hon tillbringar en livstid med att fladdra från bok till bok, från museum till museum och från vetenskap till vetenskap. Det är vad Katt/Vattumän vill göra - veta mer.

De är inte speciellt tävlingsinriktade i sin jakt på lärdom. Katt/Vattumannen måste faktiskt veta mer bara för den äkta glädjen i att skaffa fakta. Han eller hon kan emellertid ha en viktigpetter-sida som de med lite övning gör bäst i att eliminera helt och hållet. Det är fantastiskt att veta massor av intressanta saker, att minnas avsnitt ur stor poesi, rent av att kunna deklamera hela scener av Shakespeare. Men kunskap (speciellt någon annans) kan vara väldigt uttråkande. Katt/Vattumän har en benägenhet för pedanteri. När de briljerar med sin information till leda är Katt/Vattumän rent ut sagt irriterande.

Det är bättre att tillämpa denna kunskap till användbara bedrifter. Den påtagliga användningen av kunskapen borde vara målet. Men det är här som Katt/Vattumannen börjar stappla. Denna person kan inte bestämma sig för vad han eller hon vill ha ut av livet. De söker ständigt utlopp av acceptabel storlek och omfattning för att använda sin enorma bank av skicklighet. Man kan säga att Katt/Vattumannen lider av ett tillstånd av "för många val" Han kan göra nästan vad han än vill, så han vet aldrig vad han vill.

Denna individ handlar ofta på intuition. Han eller hon har en mycket välgrundad och fulländad syn på andra. Katt/Vattumannen kan spåra ett specifikt fel eller ett behov i en persons karaktär genom ren insikt. Kanske kommer denna gåva från Katt/Vattumannens underliga sätt att studera alla han möter. Men det är mer kusligt än så. Katt/Vattumannen är den som säger, "Du har inte berättat att Sandra ska separera från Mattias." Din haka faller ner. Det där var hemlig information. "Hur vet du det?" frågar du Katt/Vattumannen, som väntar, slickar sig om munnen. "Gissar bara" säger han brett flinande.

En slående sak med Katt/Vattumannen är deras till synes bekymmerslösa natur. Dessa människor verkar vara fullständigt utan fixa idéer och komplex. De reser mycket och de tycker att mänsklig kontakt är lätt som en plätt. Katt/Vattumän hittar alltid nya vänner och blir eld och lågor över hur fullkomligt trevlig och enormt intressant den-och-den är. De är översvämmade av vänner. Faktum är att de egentligen är ganska konservativa under ytan och oroar sig för hur de påverkar andra. Katt/Vattumannen är mindre av en fri ande än till och med han själv tror.

För en Katt är Vattumannen äventyrlig. Han gör saker som normala Katter inte skulle drömma om. Han ägnar sig åt knasiga hobbies, som att vara illusionist eller lära sig dansa flamenco. Han tycker inte om fara, dock. Men Katt/Vattumannen förförs lätt av det mystiska. Om det är ovanligt kommer han eller hon att prova det åtminstone en gång.

Den mest påfallande egenskapen hos denna person är hans eller hennes längtan att ta sig an projekt eller stora planer. Katt/Vattumannen ser aldrig sig själv på ett anspråkslöst, underlydande skitjobb för att försörja sig väntandes på pensionen. Nej. Katt/Vattumän föreställer bara sig själva som storslagna experimentatorer med utmaningar. Katt/Vattumannen är född för att resa sig över den genomsnittliga flocken. Han bryr sig inte ens om att avsky slätstrukenhet. Han känns inte vid den. Han ser bara ståtliga, kosmiska bilder och lämnar den triviala, sjabbiga sidan av livet till dem med mindre upphöjd ambition.

Kärlek

Katt/Vattumannen vill leva som ena halvan av ett par i ett äktenskap och ha barn. Eftersom han eller hon är något av ett världens samvete så kommer Katt/Vattumannen att leta efter en lugn och känslig partner som förstår hans eller hennes behov av uppmärksamhet och stöd. Dessa människor undviker hårdhet i partners, eftersom de inte tycker om konflikter och undviker det till varje pris. Katt/Vattumannen letar efter en intellektuell jämlike, som vet hur man har kul - en trevlig, öppen person som skrattar åt Katt/Vattumannens skämt.

Om du har valt att älska en Katt/Vattuman är det bara att önska lycka till. Denna person kommer aldrig att tråka ut dig. Ibland vill du kanske stänga av det övermått av information som strömmar ut ur deras munnar. Men för det mesta är denna person lugn och respektabel. Katt/Vattumän har ett relativt jämnt humör och de är nästan aldrig neurotiska.

Passar med

Du blir lyckligast med en Gris/Vädur, Gris/Tvilling, Gris/Våg eller Gris/Skytt. Du passar också med Get/Vädurar, Get/Tvillingar, Get/Vågar och Get/Skyttar. Du kan även räkna med Hund/Vågar. Råtta/Oxar, Råtta/Lejon och Råtta/Skorpioner lyssnar inte på din kanal. Tupp/Oxar och Tupp/Lejon lägger aldrig märke till dig, inte heller du till dem. Häst/Skorpioner är ute på sin egen tripp, som inte inkluderar dig.

Hem och familj

Hemma för denna individ är en nyttig plats, där man kan sitta och läsa bekvämt och som kan hysa hans eller hennes familj på ett bra sätt. Det mesta av Katt/Vattumannens yttre sken är klassiskt. Utsmyckningen ska vara förnuftig och förfinad, men inte sirlig eller prålig. Katt/Vattumannen är ett hemmets härd tecken. Denna person dras till hemtrevlighet och en atmosfär som är gynnsam för pladder. Katt/Vattumannen är lite av en snobb. Leta efter designade lakan.

Katt/Vattuman-föräldern är något excentrisk, han eller hon vill börja lära barnen en smula för tidigt. Eftersom deras mål alltid är att veta mer, tycker de att barnen också bör få nytta av strömmen av kunskap. Av denna anledning tillbringar de massor av tid med sina små, hängandes över ABC-böcker och ledsagandes de rultiga små liven genom skrivövningar. Vad gäller ömhet är Katt/Vattumannen en aning reserverad mot barn.

Katt/Vattuman-barnet ger inte sina föräldrar några problem så länge han eller hon är sysselsatt tjugofyra timmar om dygnet. Detta barn är skärpt. Du måste mata hans dammsugarhjärna med kunskap. Urvalet är omfattande. Han kanske vill lära sig hieroglyfer eller voodoo. Du behöver bara stå beredd att betala alla lektioner, tack. Se upp med detta barns matvanor också. Han eller hon kanske brukar snaska när han eller hon läser alla dessa böcker.

Yrke

Du kan inte förvänta dig att denna storartade person är villig att arbeta i ett garage och tycka om det. Det är så gott som säkert att Katt/Vattumannens yrkesval kommer att involvera användning av hjärnan i första hand och muskelstyrka i andra hand. Inte för att Katt/Vattumannen är för fin eller ens rädd för fysiskt arbete. Men att upprepa samma sak om och om igen tråkar ut de livliga känselspröten hos denna persons aktiva hjärna. Han vill ha utmaningar. Och dessutom, Katt/Vattumän vill ha pengar - massor av dem. De är hemlighetsfulla med sin rikedom och lägger inte frikostigt ut pengar på andra. Vilket jobb de än har tänker de ofta på att byta ut det mot något ännu mer enormt och komplext.

Katt/Vattumannen är en naturlig auktoritet, men tar inte denna position på allvar. Han eller hon är inte den dominanta typen. Trots allt, när man är så otroligt fantastisk i sitt eget huvud, vad finns det kvar att bevisa? Katt/Vattumän är inte högmodiga. Men de känner sig överlägsna. De kör inte med folk, utan är snarare så där att de oundvikligt blir dominanta. Dessa människor blir bra anställda i kejsardömen som behöver kungar och drottningar, regeringar som letar efter ministrar och även för underrättelsetjänster som letar efter spioner på toppnivå.

Några jobb som kan passa bra för Katt/Vattumannens natur är: regeringschef, statschef, historiker, psykoanalytiker, politiker, författare, dubbelagent, artist, predikant, oljemagnat, redare, professor.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |