Katt/Våg

Smakfullt, behagligt leverne är målet för personer som är födda i tecknen för estetiska värderingar. Vågar som är födda under Kattens år är hemmakära, misstänksamma, kräsna själar. De har stora svårigheter med tillit. Vågens motvilja att snabbt döma människor blir, i detta tecken, på gränsen till vägran att döma någon eller något. Katt/Vågar tvekar så länge innan de bestämmer sig eller tar ställning att de ofta förlorar hela bytet.

Denna lugna och känsliga, förståndiga och behagliga person verkar, utåt sett, vara den perfekta partnern. Men man ska inte döma hunden efter håren. Glöm inte bort att när de hamnar i en konflikt så slinker Katten iväg. De hatar att oroa sig. De går aldrig rakt på. De bara försvinner.

Katt/Vågen är den värsta typen av smygare. Han eller hon kan aldrig tvingas att stanna kvar. Att ställa höga krav på ett ideal eller en annan människa är de dessutom nästan för goda för. Katt/Vågen personifierar förvirrad obeslutsamhet. Och dessutom gillar de att ha det på det viset.

För en väldigt ung person är konstant tvekan acceptabelt. De flesta, nuförtiden, verkar tillbringa ett antal av sina ungdomsår med att försöka "finna" sig själva. Om du inte hittat dig själv vid trettio, kan du med största säkerhet dra slutsatsen att du helt enkelt inte var där från början, och bara fortsätta som förut. Katt/Vågen kan dö i sökandet efter sig själv - vid åttio! De står och stammar. Ingenting är någonsin tillräckligt bra för deras förfinade smak. Så oftast stannar de helt enkelt där de är (även om det fortfarande är hemma hos mamma) i väntan på modet att bestämma sig för att förändra någonting.

Katt/Vågar är inte envisa. Men om de ställs inför att ta ett kritiskt beslut, kan han bli sur och på dåligt humör eller medvetet ge ett intryck av dystert allvar så att ingen ropar på honom. Hans eller hennes intima inblandning i mänskliga relationer är minimal. Trots detta, på grund av en fulltecknad kalender, kan Katt/Vågen ge intryck av raka motsatsen.

Katt/Vågar älskar underhållning. De går på fester och träffar berömdheter (och ägnar sig åt name-dropping) eller pratar livligt med folk som de tror kan hjälpa dem eller bara roa dem. Men när de lämnar festen och går hem, drar de igen fönsterluckorna tätt och kryper in i hemmets trygghet. De vårdar hemmets trevnad och vaktar den noga. Katt/Vågar är offer för sitt eget behov av trygghet. Ett bohemiskt liv skrämmer dem. Brist på säkerhet får dem att flippa ut. Hur experimentell en Katt/Våg än verkar, så är det bara på ytan. Katt/Vågen är en inbiten småborgare.

Kärlek

Invecklade kärlekshistorier är en njutning för denna smakfulla och charmerande varelse. Han eller hon är ofta kär. Katt/Vågar är trevliga och ett bra sällskap som gillar att skratta och finna skönhet överallt. Som alla Vågar, talar Katt/Vågen vitt och brett om sin kärlek. De är ömsinta, generösa och passionerade älskare. Men de kan inte bestämma sig för att stanna hos en person.

Om du älskar en Katt/Våg, så är det sista du ska göra att försöka flytta in hos honom. Du måste uppvakta dem och locka dem, ge tillbaka av samma medicin som de ger. Var inte alltid tillgänglig för dem och tala inte om hur bra de ser ut. De måste sköta jagandet. Håll garnnystanet precis utom räckhåll och se hur Katt/Vågen hoppar för att nå det. Enda sättet att hålla en Katt/Våg nöjd är att aldrig låta honom/henne sluta gissa.

Passar med

Den största samhörigheten hittar du bland Tvillingar, Lejon, Skyttar och Vattumän. Inom denna stora familj av själar bör du leta efter en Get, Hund eller Gris att förena dig med för romantiska syften. Du passar inte så bra med Buffel/Vädur. Med Tupp/Kräfta, Tupp/Stenbock, Råtta/Kräfta och Råtta/Stenbock kommer du helt enkelt inte överens. Ha inte för bråttom med att gifta dig. Du är den försiktiga typen.

Hem och familj

En Katt/Vågs hemmiljö är förfinad och traditionell och kan till och med ge ett sken av rikedom. Han tycker bäst om sammet och satäng, stenhus och möblerar sitt liv i ett dekorativt system som låter honom vältra sig i det "feminina". Stora, skumfyllda badkar och rosenbuketter på tapeterna. Tjock matta upp till badkarets infattning och bekväma badrockar som hålls varma vid sidan om. Och kom ihåg, Katt/Vågen försöker inte imponera på någon annan än sig själv.

Denna person, om han eller hon slår sig till ro, blir en godkänd förälder. Bara godkänd, eftersom föräldraskap är stökigt och kräver många och regelbundna konfrontationer. Att slåss ligger inte alls för Katt/Vågen. Denna person klarar den milda delen av uppfostran bra och undviker disciplinering och oordning. Inte för att Katt/Vågens föresatser inte är hedervärda. Han eller hon älskar barn. Men de är ju så oroliga.

Katt/Vågen blir lyckligast som enda barnet, Han behöver lugn och ro och drar sig undan från syskonrivalitet. Om han är äldst kan han ta befälet och få någon mening ur det. Annars kommer han att lida av hårdhänta och tumlande syskon. Ge Katt/Våg-barnet en förfinad atmosfär där han/hon kan utvecklas och känna sig trygg. När han blir äldre måste du i stort sett kasta ut honom från boet. Om hemmet är för trevligt kommer han sannolikt aldrig att lämna det.

Yrke

Förvänta dig inte att denna person ska rusa iväg och starta eget, göra det till en multimiljonskoncern och slå sig in i de bästa cirklarna. Katt/Vågar passar bäst för jobb som låter dem stanna hemma och frilansa. Tack vare sin naturliga vänlighet och starka karaktär lämnar de ett outplånligt personligt intryck vart de än går.

Om en Katt/Våg tvingas vara chef kommer han att göra vad han kan för att lämna över det riktiga ansvaret till någon som är mer sträng än han själv. Han eller hon kommer att vara den typ av chef som lejer någon för att sköta det smutsiga jobbet med att se till att slavarna gör det de ska. Katt/Vågar föredrar att hålla sig i bakgrunden och beter sig gärna som hjärnan bakom allt. Denna person har problem med att vara anställd också. Katt/Vågar tar inte order lika bra som de minglar på fester. De reser ragg när de behandlas orättvist eller blir ombedda att delta i något de tycker är vulgärt eller meningslöst. De är vackra illustrationer, men man bör inte be dem tvätta fönstren.

Några utmärkta karriärval för Katt/Vågen är: ägare till en bokaffär, diplomat, översättare/tolk, pianostämmare, inredningsarkitekt, intendent vid ett museum, skådespelare (klassisk teater), författare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |