Katt/Vädur

Omtanke är Katt/Vädurens specialitet. Denna individ bryr sig inte bara om allt som är stabilt och traditionellt och värdefullt, han har också förmågan att ta hand om dessa ingredienser. Denna person alstrar förfining, samlar visdom, fördelar översinnlig energi och vårdar livets finare ting. Katt/Väduren är Katternas Katt.

Kattens dygder ger sig villigt till Vädurens energiska mod. Denna person tar varje dag itu med ett intensivt sökande efter stillhet och skönhet. Väduren ger honom kraft. Katten skänker klokhet, smak och oberoende.

Du kommer inte hitta Katt/Väduren som föreståndare i din lokala servicebutik eller säljandes mattor på torget. Om du letar efter en av dessa individer bör du jaga på ett konstmuseum. Böjelsen för kultur hos Katt/Vädurar är nämligen aldrig bara en hobby. Förfining, skönhet och jakten på det civiliserade är Katt/Vädurens verkliga mål.

Förtjänst kommer naturligtvis in i bilden också. Men denna person kräver att hans rikedom kommer från stabila, klassiska källor. Katt/Vädurar är inga skojare som väntar på kuppen som ska ge dem en glad överraskning så att de kan rusa iväg till Sydamerika och dansa cha-cha med en hop mörkögda senoritas. I stället är Katt/Väduren ett mönster av ihärdighet. Han knogar inte på som en Buffel eller Oxe kan. Katt/Väduren tassar sakta, men flitigt fram på sammetstassar. Hans rygg reser ragg ibland när fara närmar sig. Håret i nacken ställer sig upp. Men Katt/Väduren varken spottar eller fräsar. Detta är ingen våldsam ras. Kraftfull, men aldrig ohövlig eller aggressiv, Katt/Väduren är en studie i lugn.

Tillsatsen av Katt-kvaliteter till den orädda Vädurens arv skänker ett drag av förfining som inte varje Vädur har. Vädurar kan ju vara en aning knöliga - klumpiga eller till och med skrytsamma. Katten ger Väduren takt, respektabilitet och förståndighet. Vad mer kan en kråmande ung krigare önska sig?

Inte för att Väduren behöver det, men Katten kommer verkligen utrustad med lejonparten av dygder. Katter tycker om att tänka på sig själva som trovärdiga och rättvisa i mänskliga frågor. För Väduren, som också är en bra medborgare, om än en högst bullrig sådan, slår Katten lätt igenom. I Kattens tecken finns det inga karaktärsdrag som inte Väduren snabbt kan ta till sig.

Välbefinnande är extremt viktigt för denna person. Katt/Vädurar omger sig med växter och kuddar, divaner och utarbetar varmvattensystem med matchande badrum. Hos Katt/Väduren är stereoanläggningen alltid av bästa modell. Där kanske inte finns andra lyxartiklar - Katt/Väduren är inte bara en materialist - men där kommer alltid att finnas djupa mysiga fåtöljer där man kan sitta och lyssna på den bästa musiken vald av Katt/Väduren själv.

Mat är inte livsviktig för denna Katt. Katt/Väduren tycker om fin mat, men om det bara finns bacon och ägg eller cornflakes så nöjer sig Katt/Väduren med det. Oftast, hellre än att tillbringa timmar i köket eller i affären, föredrar Katt/Väduren att besöka andra människors matsalar. Tid som tillbringas med att laga mat är tid då Katt/Väduren kunde ha gått på en ny spännande utställning, pratat med en fascinerande lärd person, köpt en antik ottoman eller flygel. Först suger Katt/Väduren i sig situationen med överkänsliga ögon och öron. Efter att han har "koll på läget" så är Katt/Väduren redo att ge sig in på en given plan.

Katt/Vädurar är duktiga. De kan utföra alla typer av jobb. Men Katt/Väduren är inte vad man kan kalla ett "kreativt" tecken. Snarare knycker dessa människor skönhet och idéer från livet, polerar upp dem i sitt eget hem och förfinar dem för egen användning. Katt/Väduren samlar på livfullhet, den borne dilettanten.

Kärlek

Vågar man säga det? Katt/Väduren är inte speciellt trogen i kärlek. Snarare är det så att Katt/Väduren konstant är kär. Väduren och Katten bildar en känslomässigt oberoende person. Inget av dessa tecken är egentligen klängranke-typen. Att ha en partner med vilken man skapar ett hem, reser på semester och så småningom skaffar barn verkar vara en bra idé på ytan för Katt/Väduren. Men i utförandet kan inte Katt/Väduren stå ut med kompakta snår av känslomässiga holmgångar. Katter hatar ju konflikter. Och Väduren är inte rustad för de krig han drömmer om att utkämpa. Så man-mot-man, hårdhänta känslomässiga gräl, som levnadshistorier i knäet av dem som sammanbor för kärleks skull, gör att Katt/Väduren packar. Eller snarare, tvärtom. Katt/Väduren stannar. Du går. Ut!

Det finns sätt att handskas med Katt/Vädurens motvilja att rulla i den känslomässiga leran. Om du älskar en Katt/Vädur och verkligen vill ha honom eller henne, håll avståndet. Var den förste att ta ett steg tillbaka. "Jag är ledsen älskling. Jag kan inte på tisdag. Jag måste vara i Stockholm hela veckan." Du kanske inte alls måste åka till Stockholm. Men det spelar ingen roll. Katt/Väduren köper din historia. Han eller hon kommer inte ens att ringa dig för att kolla att det är sant. Absolut inte. Katt/Väduren är så glad för lite utrymme att planera och göra och fånga upp i sitt eget rum med böcker och målningar och musik och kanske några katter som dekorativt ligger och drar sig i det bekväma bo han skapat för sig själv.

Passar med

Försök att träffa Hund/Lejon eller Gris/Lejon. Du attraheras av Gris/Skyttar, Get/Skyttar, Gris/Tvillingar och Get/Tvillingar. Du faller för stiliga Orm/Vattumän och Gris/Vattumän. Du gör bäst i att låta bli Drake/Kräftor och Tupp/Kräftor, håll dig på avstånd från Tiger/Stenbockar och undvik de hetsiga Drake/Vågarna och Tiger/Vågarna. Satsa inte heller på en Råtta/Kräfta eller Råtta/Stenbock.

Hem och familj

Individualismen som finns i alla Katt/Vädurars natur förespår ett problematiskt familjeliv. Katt/Vädurar är hemmakära och omtänksamma, känsliga och bara lite tokiga. Men denna person är så enormt upptagen med sin värld som den har skapats av honom, för hans bekvämlighet och lugn och välbefinnande, att han inte alltid kan visa känslor tillräckligt bra för att bevara en familjeenhet. Det betyder inte att Katt/Vädurar inte är plikttrogna föräldrar eller ansvarsfulla partners. Det är de. Men de håller sig på sin kant.

Det finns mer än ett sätt att flå en Katt/Vädur. De är nästan för kyliga. De andra familjemedlemmarna måste både ha tålamod och förmågan att distrahera och roa Katt/Väduren så han glömmer sina privata sysslor. Roa en Katt/Vädur och du kommer att få behålla honom under alla hans nio liv.

Katt/Vädur-barn har en vinnande egenskap. Dessa barn är födda nyfikna. De är angelägna om att besöka och se varenda monument, museum, nöjesfält, film, fyrverkerishow och så vidare. Från den stund när de föds absorberar Katt/Vädurar skönhet. Gör dem väl till mods. Ge Katt/Vädur-barnet sitt eget vackra utrymme att utvecklas i. Ta med honom eller henne på resor och skaffa prenumerationer på bra tidningar. Du kommer inte att ångra en sekund av den tid du tillbringar med detta knippe av känslor.

Yrke

Det finns inget att oroa sig för när det gäller Katt/Väduren. Här finns tillräckligt med ambition för att dela med några mer "förslappade" tecken.

Men leta inte efter den världsklassiga, ledare-för-gänget typen i Katt/Vädurar. Deras mål har lite eller inget att göra med folkets jubel. Katt/Vädurar vill kunna mer, se mer och göra mer än andra människor. De gräver alltid i nya områden, skaffar några böcker om hastighetsåkning på skidor eller konståkning, eller samlar information om berömda nakenmodellsmålare för att kunna skriva den slutgiltiga boken i ämnet. Men kom ihåg, Katt/Väduren är sin egen lyckas smed. När det gäller världen kunde inte Katten bry sig mindre. Hans mål är trygghet utan konflikt, bekvämlighet utan störningsmoment och ett lugnande banksaldo.

Några yrken som passar Katt/Väduren är: skådespelare, talkshowvärd, musiker, dirigent. Allt där de kan använda sin konstnärliga, fredsälskande, starka, charmerande, smarta och mycket grundliga personlighet.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |