Katt/Tvilling

Katten och Tvillingarna är underliga sängkamrater. Den diskreta, kloka, försiktiga Katten genomsyrad av Tvillingarnas livliga tjusighet får en att börja fundera på hur i all världen en sådan person kan nå självinsikt och kontroll. Titta på problemet. Tvillingar är helt igenom fart och fläkt. Katter, å andra sidan, dras till förnämitet, försiktighet, bekvämlighet. Det verkar som om den ivriga Tvillingen som springer omkring och slåss mot massor av väderkvarnar ibland måste, när han eller hon är född i Kattens år, känna det som om han blivit påhoppad - surprise! - av sin kattlika kamrat vars trampdynor skickar ut vassa klor för att påminna Tvillingen, "Ta det lugnt. Sakta farten. Ta ett steg tillbaka. Sitt still. Hugg inte. Luta dig tillbaka. Akta dig." En lindrig form av schizofreni.

Ytligt sett ger denna person intryck av att glatt fladdra från blomma till blomma, av en viss brist på allvar och av en udda säregen oreda. Men det ytliga porträttet är helt fel. Under ytan är Katt/Tvillingen stabil, ger akt på varenda rörelse folk omkring gör och har ett mer perfekt ordnat inre än vad Einstein hade på toppen av sin intellektuella kraft. Snabbhet är vapnet, flexibilitet är ammunitionen, förståndet är soldaten. Katt/Tvillingen är sin egen personliga armé av senor och muskler kamouflerad under smeksamt spinnande och päls. Katt/Tvillingen är en orubblig territorialimperialist: Han bjuder in dig i sitt hem, öppnar upp sitt gästrum och erbjuder dig till och med massor att dricka. Men Katt/Tvillingen kommer aldrig att ge dig nyckeln till sitt privata skåp, där han förvarar mikrofilmen. Du kommer aldrig förbi dörren som leder till arbetsrummet där en Katt/Tvilling sköter sina privata affärer. Fästningen är vackert skött, varje sten på sin plats och låsen är putsade så de glänser. Försök inte komma in. Ta emot den gästfrihet som den glada Katt/Tvillingen är villig att ge. Men såvida du inte njuter av att vara klädd i långärmat, för att dölja revorna på dina armar, i resten av ditt liv, håll dig undan från hans dokumentskåp.

Hos denna person är Tvillingens obeslutsamhet nästan helt upphävd av Kattens omsorgsfulla övervägande. När en Katt/Tvilling väl har tänkt över ett projekt tillräckligt länge så tvekar eller sölar han inte när det gäller utförandet. När de vill ha något är dessa personer effektiva och vet hur de ska ta sikte på strupen.

Vad gäller artisteri så är Katt/Tvillingen uppe bland stjärnorna. Tvillingar lockas av allt som har med teater att göra. Men för det mesta så tycker Tvillingen om att agera! De är som skapta till aktörer vars största kick i livet är att tolka roller och framkalla ilningar och applåder hos publiken. Katt/Tvillingen är inget undantag. Han lägger ner stor möda på att behaga sin publik, roa åskådarna och hålla stilen så länge han är på scenen. Betrakta en Katt/Tvilling som håller en middag eller ett cocktailparty. Från det ögonblick de kommer är gästerna bara leenden, nickande och uppmärksamt lyssnande på Katt/Tvillingens gripande sagor och äventyr.

Denna Tvilling är nervös som en katt. Komplexitet välsignar både Katter och Tvillingar från födseln. Detta är inte några enkla människor vars glädjeämnen rullar in lika okomplicerat som vågorna på stranden. Absolut inte. Katt/Tvillingen har ett raffinerat set sinnen. Valen han gör, från mat till kläder till miljö till vänner till jobb, är aldrig självklara. Katt/Tvillingar smyger sig på sina valmöjligheter, kretsar runt dem och testar reaktionerna, går iväg och funderar, kommer tillbaka och testar igen. Sedan kan de nedlåta sig till att fatta ett beslut.

I Katt/Tvillingar kan du märka en viss falsk känsla av tillförsikt. Dessa människor inbillar sig att de är lite bättre än resten av oss. Katt/Tvillingar har en benägenhet för snobbighet och kan också anklagas för name-dropping. Denna person är konservativ. Ibland kan hans reaktioner verka puritanska eller spartanska. Men man måste komma ihåg att Katter, oberoende av när de är födda, inte är naturligt grälsjuka. De undviker konflikter. Tvillingen är en god talare, men när han är född som Katt kan den talangen bara användas för kommunikation - aldrig för strid. De allra viktigaste målen i denna persons liv är bekvämlighet och frihet från konfrontationer. Katt/Tvillingen gör vad som helst för att garantera detta slut.

Kärlek

För Katt/Tvillingen är kärleken aldrig bara en lek. Dessa allvarsamma, men ändå pratsamma, människor avskyr ängslan. Ett brustet hjärta eller splittrat hem kan göra Katt/Tvillingen så uppriven att han kanske aldrig mer reser sig från sin ihoprullade ställning framför eldstaden. Ensamma Katt/Tvillingar letar alltid efter partnern som är villig att våga då han inte kan, att bråka då han inte vill och att konfrontera då han är kraftlös.

I utbyte mot en kärleksfull, beskyddande partners tjänster, kan Katt/Tvillingen erbjuda charm, bekvämligheter, mysighet, förstånd och kultur. Katt/Tvillingen är en traditionell själ. Han föredrar stora fönster med sammetsgardiner framför små, nakna fönsterbrädor. Han är personlig och varmhjärtad. Men Tvilling-delen är inte speciellt ömsint. Hans förståelse för andra inskränker sig till artiga nickar och till och med ett enstaka "mmm". Men han är inte den du ska springa till om du är i fara eller är beredd att hoppa ut genom fönstret. Denna person är inte en god kamrat för bekymrade och plågade själar. Han tycker att han själv är tillräckligt komplicerad och kommer att dra sig för att slå sig ihop med någon som eventuellt kan höja värmen under ett redan fräsande nätverk av trasiga nerver.

Om du älskar en Katt/Tvilling måste du acceptera att du får lösa dina egna problem och till och med ta på dig att lösa några av hans. Du måste vara beredd att hindra yttre påverkan och att barrikadera dörren mot problem. Katt/Tvillingen kan definitivt ta vara på sig själv. Men hans jämvikt kan förbättras genom umgänge med andra, mindre nervösa och mer optimistiska personer än han själv.

Passar med

Get/Vädur, Get/Våg, Hund/Vädur, Hund/Våg, Gris/Vädur och Gris/Våg förhöjer din existens med sin mottaglighet som är inställd efter din. Du svärmar också för Hund/Lejon, Gris/Lejon, Get/Vattuman och Gris/Vattuman. Inga Råtta/Jungfrur eller Tupp/Jungfrur för dig. Inte heller Tiger/Skytt, Drake/Fisk eller Tupp/Fisk. För kaxiga och gåpåiga för dig.

Hem och familj

Förvänta dig inte att en Katt/Tvilling ska klämma fram sju barn på sju år och tycka det är trevligt att hänga i tvättstugan i resten av sitt liv. Denna person är allt annat än härdad. Naturligtvis kan han gifta sig, ha ett bra hem och till och med ha ett eller två barn. Men behovet av lugn och ro är stort här. Ett oroligt hushåll är inget som rekommenderas för Katt/Tvillingens familjeliv.

En stor dos av förfining, massor av fina fester för att fira födelsedagar och helger och välartade barn tilltalar däremot Katt/Tvillingen. För honom är en familj ett ställe där man hittar stillhet och kan fly från den hårda världen utanför. Katt/Tvillingen vill knappast ha en son eller dotter som tar hem fem tonårsvänner varje kväll för att öva med bandet i vardagsrummet. Inte för sina nio liv! Om du träffar en Katt/Tvilling-förälder som berättar "Min dotter Emily studerar medicin i Lund", kan du vara säker på att du pratar med en lycklig Katt/Tvilling.

Katt/Tvilling-barn är tilltalande, förståndiga och fredsälskande. De kräver förståelse från föräldrarna och måste uppmuntras till att använda sin hjärna. De kan övertalas till att utöva idrott, bara sporten har någon tradition bakom sig. Du kan skicka en Katt/Tvilling till tennisläger, men förvänta dig inte att han ska bli en vindsurfare med blekt hår och ring i näsan. Katt/Tvillingen älskar att vara hos sina mor- eller farföräldrar, lirkad med, bortskämd och tröstad.

Yrke

Detta är inte den genomsnittliga tuffa affärsmannen. Katt/Tvillingar kan göra upp planer och genomföra det inre arbetet i en plan. De kan till och med lyckas bra med att verkställa andras intriger. Men vad Katt/Tvillingen inte kan speciellt bra är att smida bedrägliga ränker åt sig själva. På detta sätt är de verkligt handikappade i affärer. Förhandlingar kräver, som vi alla vet, en viss grad av list och falskhet. Det är inte så att Katt/Tviliingen inte har stora mängder av båda delarna. Det är mer så att han helst inte vill använda sina talanger på det sättet. Förhandling kan leda till konflikter och vi vet vad Katt/Tvillingar tycker om konflikter.

Katt/Tvillingen kommer att göra bra ifrån sig i yrken som kräver ett tankfullt sätt, utförande, övertalningsförmåga och verkställande. Katt/Tvillingen bör välja att göra affärer utan affären. Han kan sälja saker, till exempel, eller utforma dokument eller iscensätta en teater eller bli filmregissör. Katt/Tvillingar blir utmärkta advokater eller fastighetsmäklare, forskare eller vetenskapsmän. Så länge de inte väljer ett område i något av ovanstående yrken som kräver frontalkrockar med medarbetare, kommer Katt/Tvillingen att vara trygg och säker. Kombinationen Katt/Tvilling ger ett tecken begåvat inom säkerhet, uppträdande och alla typer av förfining.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |