Katt/Stenbock

I denna kombination blandas den försiktiga Katten med den förståndiga Stenbocken och skapar en person vars ambition kommer tvåa endast efter hans böjelse för framgång. Begåvad från allra första början med egenskaper som driver honom eller henne mot långsam men säker välmåga, fattar Katt/Stenbocken aldrig viktiga beslut snabbt, hoppar aldrig vilt in i en plan eller ett projekt, rusar aldrig in i förhållanden utan att först göra en marknadsundersökning på dem. Denna person besitter naturlig vishet. Han är dynamisk, energisk och har alltid senaste modet. Men han är också uppmärksam på möjliga faror och kan uppfatta ett hot på flera kilometers avstånd.

Katt/Stenbockens personlighet är behaglig. För en normalt sett tillbakadragen Katt så är denna person sällskaplig och utåtriktad. Inget kan pigga upp Katt/Stenbocken så mycket som utsikten av en kväll tillbringad hemma tillsammans med goda vänner, dricka och äta och ha kul. Han låter dig välja musiken och visar dig sina nyaste foton. Men han kommer aldrig att ha monopol på samtalet eller försöka knuffa bort någon annan från rampljuset.

Katt/Stenbockar behöver först och främst bekvämlighet. Innan denna person kan känna att han eller hon passar in i världen, måste han ha en materiell barrikad av något slag som skyddar honom från utsidan. Han tycker inte om att möta den tråkiga verkligheten ansikte mot ansikte. Dessutom är han för upptagen med att arbeta fram taktik och strategier, lägga ihop och dra ifrån och fundera ut sin procent, för att bry sig om verkligheten. Han behöver skyddas från det vardagliga, tråkiga "laga bilen och köpa mat" livet. Av denna anledning omger sig Katt/Stenbocken ofta med människor som utför de dystra hushållsbestyren så att han kan fortsätta med mera viktiga omständigheter, som berör hans klättrande till toppen i sitt yrke.

Trots att Katt/Stenbocken mycket väl kan lyckas stiga till positionen som kung med dunder och brak, så kommer han eller hon aldrig att kallas kung av taktfullhet. Vår hjälte vräker ur sig exakt vad ingen behöver höra vid alla fel tillfällen. "Hur fick du det där fula ärret?" eller "Har du märkt hur mycket du har gått upp i vikt?" Sådana kommentarer kan stöta bort de bästa vänner. Men det händer inte med vår något dryga Katt/Stenbock. Folk tycker om denna individ trots hans ibland obekväma kommentarer och hans allmänna klumpighet. Katt/Stenbocken har den vinnande egenskapen att kunna skratta åt sig själv, att driva med sina egna misstag och att förbli stabil och säker på sig själv genom alltihop.

Katt/Stenbocken är osjälvisk och känslosam. Men han är inte typen som skänker bort sin skjorta till välgörenhet. I denna individs sätt att se på vänskap finns en bra balans.

Panik är en betydande känsla som är medfödd hos Katt/Stenbocken. Han är i grunden inte föränderlig och inte heller flaxig. Så när han eller hon konfronteras med möjligheten till en snabb förändring eller omedelbar nymodighet, så får adrenalinet honom att rusa åt alla håll på en gång. Vissa säger att Katt/Stenbocken får panik för ingenting.

Katt/Stenbocken tycker om att sova länge på morgonen, har en benägenhet att var slarvig i hemmet och är hopplöst opraktisk. Denna Stenbock är kanske den mest fysiskt graciösa av dem.

Kärlek

En Katt/Stenbock är kramgo och kärleksfull. Men aldrig offentligt! Denna person upprätthåller en värdig yta och dreglar inte över kärleksaffärer. I huvudsak är Katt/Stenbockar klarseende människor. De attraheras av folk som gör saker. De beundrar det påtagliga och söker resultat i alla områden av livet. En Katt/Skorpion kommer nästan aldrig att slå sig ihop med någon för utseendets skull. De är intresserade av relationen med personens jag. De är också fascinerade av det exotiska och kan mycket väl bli tillsammans med någon fullständigt annorlunda, vars konstnärliga eller vagabondliknande inställning roar och förvånar Katt/Stenbocken.

Om du älskar en Katt/Stenbock, visa dig nyttig och kreativ inom ditt eget område. Visa dem vilken skapelse du är. Krymp inte och var inte blyg. Katt/Stenbocken ser skygghet som en skavank som han själv var tvungen att komma över. Han är inte intresserad av sådant som han redan vet alltför väl. Var dig själv och fundera ut olika sätt att överraska Katt/Stenbocken på. Han gillar överraskningar. Han avskyr att vara uttråkad.

Passar med

Hund/Oxar, Hund/Lejon, Hund/Jungfrur, Hund/Skorpioner och Hund/Fiskar finner sig väl till rätta i din förfinade livsstil. Gris/Oxar, Gris/Lejon och Gris/Jungfrur motsvarar ditt behov av rikedom och kultur. Get/Lejon, Get/Jungfrur och Get/Fiskar kan ge dig en kreativ och snäll partner. För att undvika konflikt (och det undviker du verkligen!) undvik Tupp/Tvillingar, Tupp/Kräftor och Tupp/Vågar. Råtta/Kräftan och Råtta/Vågen passar dig inte alls. Det gör inte heller Tiger/Vågen eller Drake/Vågen.

Hem och familj

En Katt/Stenbocks hem ska vara både bekvämt och personligt. I denna ambitiösa, uppåtsträvande person finns ett drag av snobberi. Katt/Stenbockar vill imponera på dig. De anstränger sig hårt för att inreda sina hem på ett flott, nästan slösaktigt bekvämt sätt. Först och främst vill de att du ska känna dig väl till mods. Men de vill också att du ska lägga märke till att deras soffa är gjord av finaste skinn och att de där ljusstakarna är av ren mässing. Imponerande omgivningar får Katt/Stenbocken att känna sig säker. Han vill att saker och ting ska verka korrekta. Han är inte småborgerlig, men nästan.

Katt/Stenbock-förälderna vill ha ett barn som kan leva upp till hans egen självbild. Inget gnällande eller snorande tillåts. Denna person är en bra försörjare och ger sitt barn bästa möjliga utbildning. Men ve det lata barn som inte presterar i skolan, tar hem bra betyg och lever upp till mamma eller pappa Katt/Stenbocks standard. Katt/Stenbocken förspiller ingen tid och gör sin ståndpunkt klar. "Om du bor här måste du göra mig stolt. Annars - där är dörren."

Katt/Stenbock-barnet är klokare än sin ålder. Han eller hon ser väldigt tidigt behovet av att ägna uppmärksamhet åt verkligt arbete. Han eller hon tycker absolut inte om föräldrar som lägger sig i. Katt/Stenbockar är hemlighetsfulla med sina känslor och uppskattar inte inblandning. Detta barn kommer att ställa till väldigt lite problem för en snäll förälder. Han vill vara till lags och passa in. Han behöver massor av bekvämligheter och kommer förmodligen att föredra kramdjur framför levande husdjur. Katt/Stenbock-barnet är ödmjukt, men ändå självsäkert. Du behöver inte sporra honom att göra sådant som han tycker om att göra.

Yrke

Yrken som kräver en hög grad av allvar och en överdos av rå ambition passar denna individ. Socialt accepterande är av ytterst vikt för Katt/Stenbocken. Han vill inte ha anknytning med skumma eller ens ogynnsamma eller opassande affärer. Vad som händer under bordet kommer att betraktas som tabu att diskutera. Katt/Stenbocken vill inte ha någon del i rättstvister eller skatterevisioner. Om han mot förmodan skulle vara tvungen att ta emot en skatterevisor kommer allt att visa sig vara i bästa ordning. Katt/Stenbockar kan ha det stökigt hemma, men du kan vara säker på att hans papper är i ordning.

Katt/Stenbocken kommer att göra en allvarligt menad kraftansträngning att inte rufsa till fjädrarna på sina anställda genom att skrika eller gorma order till dem. Denna person fungerar bäst i en samarbetsvillig atmosfär och föredrar att hans arbetare ler. Eftersom han inte har något emot rutiner och gör stora uppoffringar för att nå sina mål, så har han ingen tid för underlydande som inte ger sitt allt när det gäller både arbete och hängivenhet. Denna person kämpar inte emot systemet om han är anställd av någon annan. Han eller hon kommer förvisso att försöka, på alla sätt och vis, att återfå ett visst oberoende i jobbet. Men om de måste arbeta för andra så kan de ta order och åtminstone bete sig som om de håller sig på mattan. Katt/Stenbockar är födda utsvultna på framgång - personlig och odelad framgång. Inget mindre än renodlad yrkesmässig fullbordan kommer att tillfredsställa denna längtan.

Vinnarjobb passar bäst för Katt/Stenbockar. Entreprenör, författare, ledare, politiker, förhandlare, advokat, franchising, bankdirektör, general, sportchef, universitetsrektor.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |