Katt/Skorpion

Katt/Skorpionen är en imponerande figur. Han är respektabel, skicklig på att tjäna och behålla sina pengar och han inger respekt hos jämlikar. På utsidan är han lugn och förfinad. På insidan finns en flammande eld av syfte. Katt/Skorpion menar vad han säger och säger bara vad han menar. Han har tänkt igenom allt i förväg och tror innerligt på de teorier eller regler som han lägger fram.

Människor blir inspirerade av denna persons närvaro. Han har värdighet och hanterar knepiga situationer med självsäkerhet, vet precis hur han ska desarmera potentiella ilskna massor och hänsynslösa galningar. Skorpion-sidan av denna persons natur förstår mörker och har en grundlig kunskap om vad som framkallar fruktan. Katten ger honom säker takt och finess. Kombinationen är oslagbart självsäker. Skorpionen dämpar Kattens ömtålighet och ger honom mod att se motgångar i vitögat. Katten stänger av Skorpionens sadism och ökar hans förmåga att känna medlidande.

Denna människovänliga själs yttre är värdighet personifierad. I sitt inre kan han skaka av rädsla när han inser vad han har tagit på sig. Men det är inget att bry sig om. Scenskräck är bara ett övergående sinnestillstånd. Och när Katt/Skorpionen väl ställt sig framför publiken, med varje hårstrå på plats, inte en ryckning i morrhåren, är effekten mäktig.

Katt/Skorpionen kan släpa sig upp från ingenting, komma tillbaka från sjukdom eller fattigdom och ge sig iväg efter verklig framgång utan att blinka. Denna person är en drömmare av omöjliga drömmar och kan, i tysthet och utan onödig uppståndelse, förverkliga sina visioner.

Den Skorpion-födda Katten är en naturlig aktör också. Han känner sig väl till mods framför en grupp av människor som han levererar ett meddelande till eller undervisar om en idé. Han är emellertid inte speciellt flexibel och kan ibland anklagas för intolerans eller trångsynthet. Han tror så intensivt på sina idéer att han aldrig vill ge upp dem. Han vårdar det han tror på och håller noga fast vid dess grundsats.

Katt/Skorpionen har ofta ett bra sinne för humor. Katter är försiktiga och har en benägenhet att hålla uppsikt över världen från en bra position, svävandes en meter över allas huvuden. Skorpioner har en välslipad tunga och är alltid redo till en vass kommentar. Kombinationen kan vara oslagbart sarkastisk och satirisk. Denna persons hemlighetsfulla eller privata sida är något överutvecklad. Skorpionen bidrar med misstänksamhet till Kattens redan skygga och tystlåtna natur. Det tjänar inget till att försöka pigga upp denna person om han eller hon har en av sina privata sinnesstämningar. Han tar inte kritik på ett bra sätt, eftersom han tycker att han är ensam om att kunna döma vad som är bäst för honom. Katt/Skorpionen kan vara beundransvärd, men också högdragen och ibland uppblåst.

Kärlek

Kärlek, för den Skorpionfödda Katten, är av betydande vikt. Eftersom denna person i allmänhet har ett uppdrag eller ideal att uppnå i livet, kan han inte tillåta sig lyxen av massor av små, ytliga affärer. Han kan emellanåt förirra sig från sitt stabila äktenskap eller den partner han har valt, men sådana små försyndelser kommer att hanteras med takt och finkänslighet. Katt/Skorpioner letar efter en partner som kan ansvara för skötseln av de vardagliga sysslorna, så att han eller hon kan gå vidare med den viktiga uppgiften att leva.

Om du älskar en Katt/Skorpion är det antagligen för att du först beundrade honom. Den naturliga utvecklingen med en av dessa imponerande varelser är från en typ av tillbedjan till en annan, mer intim sort. Eftersom de har en ganska strikt uppfattning om hur du bör uppträda som deras partner och sällskap, behöver du vara anpassningsbar och redo att passa in i en mall för att behaga samhället.

Passar med

Din smekmånad firar du troligtvis med en Get/Kräfta, Get/Jungfru, Get/Stenbock, Get/Fisk, Hund/Kräfta, Hund/Jungfru, Hund/Stenbock, Hund/Fisk, Gris/Kräfta, Gris/Jungfru, Gris/Stenbock eller Gris/Fisk. Deras kärlek till naturen och det goda livet hjälper dig att lugna dina enstaka känslomässiga kväljningar. Oförenliga olikheter existerar mellan dig och Tupp/Oxe, Tupp/Lejon och Tupp/Vattuman. Råtta/Lejon ger dig också bara bekymmer.

Hem och familj

Här regerar Katt/Skorpionen. Alla vardagligheter måste kretsa kring ledaren och hans eller hennes behov. Det viktigaste rummet i huset kan mycket väl vara Katt/Skorpionens kontor. Resten kommer att vara överdrivet bekvämt och förfinat. Men centrum av hemmet kommer att vara inrett så att det passar hans smak. Varje barn kan ha sitt eget färgschema, men känslan av att den omsorgsfulla Katt/Skorpionen övervakat det hela finns alltid där. Färger som skär sig tillåts inte. Harmoni är målet.

Katt/Skorpionen är en pålitlig och ansvarsfull, kanske lite för auktoritär, förälder. Regler är outtalade, men inte desto mindre lagar, som ska åtlydas med respekt. Katt/Skorpionen har förmodligen tagit sig själv till en viss social position genom hårt arbete och omsorgsfullhet. Hon tolererar ingen olydnad eller dåliga exempel från sina barn. Katt/Skorpioner gillar att rädda ansiktet.

Som barn kommer dessa personer att vara hemlighetsfulla och tycka om att leka ensamma. De kommer att leta efter publik för sina planer och teorier så fort de är gamla nog att läsa och formulera egna intriger. De tycker om trygghet, men kan övervinna bråk på ett elegant och filosofiskt sätt. De kan vara uppnosiga. Det är bättre att resonera än att slå. De avskyr våld.

Yrke

Det är relativt uppenbart att dessa människor är gjorda för ansvarsfulla arbeten. De njuter verkligen av att ta hand om andra och ansvara för en grupps välbefinnande. De är seriösa människor vars rättframma inställning är mycket uppskattad hos arbetsgivare. Eftersom de kan vara högdragna, till och med kräsna med en vass tunga, är det inte lätt att vara anställd av dem. De har en "Jag gör bara detta för ditt eget bästa"-attityd, som kan vara besvärlig.

Bra karriärer för dessa människor är: astrolog, musiker, psykiater, forskare, präst, reseguide, lärare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |