Katt/Oxe

Trygghetsinriktad och sårbar, detta är en riskabel kombination. Katt/Oxen behöver trygghet, löften, försäkringar och garantier i alla livets skeden. Han kan inte fungera ordentligt om hyran inte är betald och alla barnen inte har nya skor. Katt/Oxen är inte, ens i sin vildaste fantasi, en bohem.

På tal om fantasi, Katt/Oxar får lejonparten av den varan vid födseln. De är först och främst uppfinnare, nyskapare och nytänkare inom både konstnärliga och kreativa områden. De söker lyckan med hjälp av sina visioner och inspiration. De lyckas ofta.

Katt/Oxar är bobyggare. När brasan väl är tänd och deras fötter placerade framför den, kommer du att ha ett tufft jobb med att bända loss en av dessa personer för att gå på bio eller ut på en öl. Katt/Oxar tycker om att stanna hemma. De är nybyggare och husockupanter och försiktiga samlare.

Den farofyllda delen uppstår i Katt/Oxens liv efter de har uppnått några av sina högt uppsatta mål. Framgång är precis som allt annat som verkar bra på ytan. Man hör "framgång" och tänker "Åh, välstånd! Åh, pengar! Åh, popularitet!". Och det är sant. Jo, alla medaljer har en baksida, så också framgång. Om du har lyckats så kan du inte kalla ditt liv ditt eget längre. Om dina skivor slår och det ser ut som om du tjänar massor av pengar, då kan skatterevisorn komma och bo i ditt hem i tre månader! Folk skriver till dig och ber att du ska sända dem en hårlock, en av dina mjölktänder och så vidare.

Katt/Oxar avskyr urskillningslöst umgänge. De tycker om att ha några få nära bekanta eller vänner på middag. Men de är inte så glada i folkmassor som omringar deras badkar när de badar. Eftersom de är konstnärliga människor och ofta söker framgång i det offentliga, så har dessa människor ett stort problem.

Det som kan hända med den kolossalt framgångsrika Katt/Oxen är att när han väl lyckats och smakat frukterna av äkta triumf, sjunker han belåten ner i glömska, går tillbaka till att sitta vid elden och stannar där för evigt. Han är inte någon comeback-person alls. Han har varit där. Han har sett och han har segrat. Det räcker alldeles tillräckligt, tack.

Katt/Oxen såras lätt. Det är svårt för denna individ att stå ut med den eländiga värld vi alla lever i. Han trånar inte efter invecklade planer och trollar fram hemliga strategier för att kunna leva sitt liv. Svindlare eller gangstertyper skär i Katt/Oxens dåliga nerver och får honom att tycka att världen är en hopplös och farlig plats. Han kan gömma sig i en håla för alltid i en liten stad alldeles bredvid ingenstans om han bara aldrig mer måste umgås med banditer igen. Katt/Oxen är ett tecken av fred och kärlek.

Kärlek

En vänlig och förfinad Oxe och en envis och känslig Katt, denna person föredrar okomplicerade kärleksaffärer framför vanvettiga och komplexa hjärtefrågor. Katt/Oxar tycker inte om att lida och är inte lagda för självömkan eller snyftande. De håller hellre fast vid det härliga och tröstande i kärleksaffärer.

Om du älskar en Katt/Oxe, provocera inte honom eller henne och tjata inte om detaljer. Katt/Oxen sköter i allmänhet detaljer på sitt eget sätt och i sin egen takt. Om du kan anpassa dig till din Katt/Oxes rutiner, flytta dig framåt i den takt han eller hon har valt, kommer du att bli mycket lyckligare.

Katt/Oxar är generösa och utåtriktade medan de är på väg uppåt. Men låt dig inte luras att tro att detta är deras sanna natur. De är lagda för långa perioder av tystnad och de behöver lugn för att grubbla över sin utveckling. Det är inte precis ett rent nöje att leva med en sådan person. Det är bäst att du ringer din favoritradiopratare om du vill att någon ska berätta roliga historier för dig.

Passar med

Det bästa är om du söker din partner bland Get/Stenbockar, Get/Kräftor, Hund/Stenbockar, Hund/Kräftor, Gris/Stenbockar eller Gris/Kräftor. Det är möjligt att du blir lockad av Katt/Jungfruns likhet med dig, jordnära som du men ändå mer analytisk. Gris/Jungfrur, Get/Fiskar och Gris/Fiskar är utmärkta partners för Katt/Oxar. Men låt dig inte förföras av stiliga Råtta/Lejon, Tupp/Lejon, Tupp/Skorpioner, Tupp/Vattumän, Tiger/Lejon, Tiger/Skorpioner eller Tiger/Vattumän. Råtta/Skorpioner kommer att överväldiga dig också, för att inte tala om den katastrofala kombinationen av dig själv och Drake/Skorpion. Hu!

Hem och familj

Inredningen är alltid praktfull, mysig, varm, trevlig och välkomnande i en Katt/Oxes hem. Lyx är allestädes närvarande, men visar sig inte genom opassande förekomster av gyllene änglaspel eller granna eldhundar i rent silver vid den öppna spisen. Alla möbler och föremål i hemmet kommer att vittna om diskret elegans och inneboende god smak. National Geographic kommer förmodligen att spela en stor roll i Katt/Oxens kulturella liv.

Katt/Oxar har en tendens att vika undan när de konfronteras med våld. Tjuren är normalt en stridsvillig typ. Men Katter är så orubbligt blödiga att Tjurens stora kampvilja aldrig kan härda dem tillräckligt mycket. Resultatet blir att Katt/Oxen är den typ av förälder eller syskon som ger en förklaring till varje förbud, oupphörligt resonerar med familjemedlemmar om varför vi måste göra detta för att det är så civiliserade människor gör detta och varför vi absolut inte kan tillåta att någon ser oss göra det där för det är inte tilltalande eller snällt eller trevligt.

Om du har ett Katt/Oxe-barn, skruva upp volymen på den klassiska musiken och köp en cembalo. Dessa barn dyrkar musik. De älskar att drömma. De är lyckligast i en lugn och idyllisk miljö. De är inga slagskämpar. Du kommer ingenstans med dem med sträng disciplinär taktik. Sätt dem lugnt ner och förklara. Annars kan du fördärva deras veka små psyken för alltid.

Yrke

En Katt/Oxes arbetsliv karaktäriseras ofta av en snabb och imponerande uppåtriktad gungning när personen är mellan tjugofem och fyrtio. Dessa år är de där Katt/Oxen fortfarande kan tro och ännu inte har blivit sårad eller besviken eller modfälld av den turbulenta stora stygga världen.

Efter fyrtio eller fyrtiofem kan det verka som om bensinen helt har tagit slut för denna person. Denna nedgångsperiod är resultatet av två viktiga faktorer i Katt/Oxens liv. För det första, han har blivit besviken och har skakat av sig för många solkiga upplevelser och vill ha ett slut på det. För det andra, eftersom han är försiktig och varsam när det gäller spara och slösa, har han råd att luta sig tillbaka och slappna av långt bort från den galna massan som han hatar så innerligt.

Som chef är denna person hederlig och till och med en smula skenhelig ibland, med sina eviga goda exempel. Som anställd är denna individ nästan ett helgon. Han vill inte jobba sent för ofta, eftersom hans hem lockar mer än pengar och befordran. Men han är både flitig och plikttrogen.

Katt/Oxen bör välja någon konstnärlig eller glamorös karriär för störst framgång: scenograf, sångare, skådespelare, möbelsnickare, pianostämmare, diplomat, trädgårdsarkitekt, juvelerare, keramiker, uppfinnare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |