Katt/Lejon

Denna person är så kvick och snabbtänkt att det att känna honom är att undra vart han tog vägen. Katt/Lejonet är ett dubbelt kattdjur med allt undanglidande och smygande som en sådan kombination antyder. Majestätisk och oberoende, förfinad och begåvad med Lejonets ädla generositet, denna typ av person har resurser för storhet. Ändå söker Katt/Lejonet sällan makt eller ryktbarhet. För det mesta är de nöjda med att sitta hemma och lyssna på prasslet av pengar.

Det enda karaktärsdrag som förhindrar Katt/Lejonet från att skapa sig en social image är blödighet. Denna person vill inte se livets avigsidor. Han vill inte ta någon del i blodsutgjutelse, konflikter, konfrontationer eller fiendskap. Han vill ha en upptagen, men ändå fredlig existens.

Eftersom han eller hon är ett Lejon, så kräver denna individ naturligtvis massor av uppmärksamhet. Han tycker om att bli beundrad. Och han föredrar att ha rätt. Katt/Lejonet behåller sin lejonrätt till prakt och fåfänga, ändå kastar han aldrig sin överlägsenhet i ansiktet på någon. Katt/Lejonet är en snäll egocentriker. Han tvingar aldrig på någon annan sin höga uppfattning om sig själv. Det spelar ingen roll om du inte tycker han är fantastisk, han tycker det.

Du kan lita på denna persons omdöme. Katt/Lejon har ett sjätte sinne när det gäller knepiga situationer. De luktar sig till andra människors bekymmer och ger verklig hjälp till vänner när de behöver det.

Trots denna diagnostiska förmåga, så är Katt/Lejon sällan inblandade i mänskliga svårigheter. Deras känsla talar om för dem när något håller på att slå slint och de förflyttar sig snabbt i motsatt riktning. Katt/Lejon undviker grumligt vatten. De söker klarhet i alla förbindelser. Arbetsbeskrivningar är viktiga för dem. De måste veta var de står i relationer. Vilket håll kakan än faller sönder åt, så vill inte Katt/Lejonet ha några smulor på sin sida sängen.

Katt/Lejonet är oerhört duktig. Han är tjänstvillig och deltar - så länge han får några av de bästa replikerna - snällt. Han har också förmågan att förstå behovet av ödmjukhet och kan alltså lära sig att spela andra fiolen om han måste. Om han inte erbjuds positionen som högsta hönset så tar Katt/Lejonet älskvärt ett steg tillbaka, desto bättre blir studsen nästa gång.

Katt/Lejon går i utkanten av strålkastarljuset på grund av en känsla av självbevarelsedrift. Om dubbla kattecken har arton liv, så är det förmodligen för att de vet hur de ska hålla sig utanför skottlinjen.

Detta Lejon är förståndigt och generöst, finurligt och klokt. Han smyger sig på Fru Fortuna när hon inte tittar. Katt/Lejon kastar sig över kryphål. De använder aldrig sina armbågar.

Kärlek

Eftersom Katt/Lejon är extremt populära hos det andra könet, så kommer han eller hon att ha problem med att hålla undan beundrare. Katt/Lejonets personlighet är något intensiv och kan ge ett (falskt) intryck av lust. I själva verket ligger denna persons största intresse i att finna en partner om den andra personen passar in i Katt/Lejonets välordnade universum. Han är mer försiktig än passionerad.

Om du älskar ett Katt/Lejon, gör dig aldrig skyldig till någon typ av vulgaritet. Dessa personer gråter över tarvlighet. Visa din smak för förfining. Poängtera din kärlek till hemmets härd. Denna individs största nöjen rör sig runt det som händer i hans eller hennes vardagsrum. Var lite bussig och vad du än gör, gnäll inte! Katt/Lejon har inget tålamod med sådana som snyftar. Lär dig att vifta beundrande med ögonfransarna och förvänta dig inget beröm - bara massor med bra, kloka råd från Katt/Lejonet och förmaningar om hur uppmärksam man bör vara på allt från insättning till övertrassering.

Passar med

Du attraheras av Get/Vädurar, Get/Vågar, Get/Stenbockar, Gris/Vädurar, Gris/Vågar och Gris/Stenbockar. Du tycker att Gris/Skyttar är söta också. Bli inte förvånad om du vaknar upp bredvid en Hund för resten av ditt liv. Du blir hänförd av Hund/Tvillingar, Hund/Vågar och Hund/Skyttar. De verkar så "engagerade", vilket tilltalar ditt sinne för osjälviskhet. Du är inte så glad i Råtta/Oxar, Råtta/Skorpioner, Råtta/Vattumän, Tiger/Oxar, Tiger/Skorpioner, Tiger/Vattumän, Tupp/Oxar, Tupp/Skorpioner eller Tupp/Vattumän. Du är inte speciellt galen i Drake/Skorpioner eller Katt/Oxar heller.

Hem och familj

Katt/Lejonet vill ha en elegant omgivning. Fina, värdefulla antikviteter kommer att möblera ett gediget hus, som troligen är betalt. Det kan finnas ett drag av exhibitionistisk storslagenhet i denna individs smakcentrum. Det är ett karaktärsdrag, men inte allvarligt.

Som förälder är denna person kärleksfull och kräver hårt arbete och respekt av sina avkomlingar. Katt/Lejon tillåter vanligtvis inte sina barn att ägna sig åt struntsaker. För Katt/Lejon är semestern tillfället för nöjen, annars gäller det att lägga manken till.

Katt/Lejon-barn är smarta små ungar som behåller sina tankar för sig själva och skräpar oftast bara ner sina föräldrars liv med sina diplom och utmärkelser. Men de kan vara uppnosiga, som om de alltid har rätt. Och de kan till och med vara rebelliska om de är födda i en högljudd, smädande familj. Katt/Lejon tycker inte om oväsen, såvida det inte är de själva som orsakar det - och det gör de inte speciellt ofta. Detta barn behöver sitt eget utrymme där han eller hon kan vila ifred mellan prov och pianolektioner, danslektioner och datakurser. Han eller hon är förmodligen väldigt söt att titta på.

Yrke

Inte många uppgifter är för svåra för Katt/Lejonets skicklighet. Vare sig det är praktiskt eller teoretiskt så är själva arbetet målet. Denna person kommer att tycka om det som han eller hon väljer som karriär. Vad han eller hon än gör kommer resultatet troligtvis att bli fantastiskt. Katt/Lejon tycker om att glänsa och bli beundrad av medarbetare, vare sig de är underordnade eller jämlika.

Det är väldigt svårt för ett Katt/Lejon att inte vara chef. Men till skillnad från vissa Lejon så kan detta acceptera tillbakadragna arbeten eller blir åtminstone inte galet om han eller hon inte får den där befordran. Katt/Lejon-chefen är något nedlåtande, men försöker att vara rättvis. Det råder emellertid ingen tvekan om att föreställningen är Katt/Lejonets privata grej och alla anställda är betalande gäster. En lydig tjänare, Katt/Lejonet är bara undergivet när han eller hon inte har något annat val.

Jobb som bäst passar Katt/Lejonets personlighet är: antikhandlare, läkare, juvelerare, advokat, lärare, filosof, veterinär, konstnär.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |