Katt/Kräfta

En häpnadsväckande kombination av den hemmakära och den hemmakära, om Katt/Kräftan inte behövde ge sig ut för att förtjäna sitt levebröd så skulle han verkligen kunna välja att aldrig lämna bekvämligheten i sitt perfekt inredda, omsorgsfullt utrustade och mysigt effektiva hus. För en Katt/Kräfta är navet i hans universum hans härd. Om han har några fiender kan de bara skada honom på riktigt om de attackerar hans hjärta - hans hem.

Tro inte att denna person är en ensling. Tvärtom, när han väl lärt känna dig så är Katt/Kräftan ett riktigt knippe av vänlighet och småprat. Han lyser upp när han ser dig och kastar sig in i en hop ämnen för att glädja dig. Ofta pratar denna person om saker som ska hända, drömmar och framtida planer på slott (alltid slott eller herrgårdar eller värre) i Spanien eller Frankrike eller varför inte på Irland. För Katt/Kräftor finns det alltid antingen förlorad ryktbarhet eller glans - även om det bara är en liten strimma av ljus - framför dem.

Katt/Kräftor personifierar bekvämlighet, bjuder alltid in dig på en kopp kaffe eller tar fram vinet du är så förtjust i. Och de berättar ständigt samma historier, om och om igen, om när deras faster Agda, som är nittioåtta och ett halvt, ska gå bort och deras eget liv nå nirvana. De påpekar gärna att de inte alltid levt smått, de har minsann haft hemhjälp och allt. Du kan aldrig vara helt säker på om det förflutnas välstånd eller framtida arv verkligen existerar. Men det är inte viktigt. Det är fullständigt likgiltigt eftersom var än Katt/Kräftan befinner sig, i vilken håla han än går på grund, så skapar denna individ genast vackra gardiner, bekväma fåtöljer, ett stort bord täckt av vacker, smakfull mat och en aura av välkomnande som ingen kan motstå.

Katt/Kräftor är pålitliga också. Du kan ge dem dina nycklar, dina barn, din hund och din fru eller man och räkna med att du hittar allihop tillsammans drickandes O'boy och spelandes Monopol när du kommer tillbaka flera månader senare. Inget fuffens har pågått bakom din rygg. Katt/Kräftor är hedervärda och dygdiga människor.

Om man driver den till sin spets, har dygden den dåliga vanan att bli självrättfärdighet eller till och med formalism. Katt/Kräftor måste ge akt på denna tendens. De kan vara lite skenheliga ibland. Katt/Kräftor kan göra sig skyldiga till otålighet med de som är mindre "värdiga" än de själva. Detta mindre fel kan växa till en riktig plåga för omgivningen om Katt/Kräftan känner sig trängd eller hotad. Kom ihåg, Katt/Kräftor är både kräftdjur och kattdjur. Ytligt sett utgör de ingen verklig fysisk skräck eller fara. Men i båda varelserna finns en riktig, alltid närvarande och snar möjlighet för klor! Var snäll mot Katt/Kräftor. Förarga dem inte och försök inte ta deras nya dammsugare ifrån dem. Dessa personer kan bli väldigt elaka om de blir irriterade.

Kräftor tycker om att skaffa sig saker. Katter tycker om att polera och färbättra saker. Sätt ihop dem och du får en antikvitetshandlare, eller värre - en samlare. Dessa personer samlar prylar, hamstrar materiella ting och bygger upp lager av grannlåt som får världen att bli grön av avund. Om du har en Katt/Kräfta-släkting som inte har någon annan arvinge än dig så kanske han inte verkar vara en stor möjlighet till ett enormt arv med sin anspråkslösa attityd, men på vinden har han mer rikedom än det finns stjärnor på himlen. Sparsam, försiktig, klok, ambitiös, girig och hemlighetsfull. Glöm inte denna persons förtäckta natur. Han kan verka sentimental och till och med självömkande och ibland gråtmild. Men stryk Katt/Kräftan medhårs - du kommer förmodligen inte att ångra dig.

Kärlek

Kär i kärleken. Katt/Kräftor är ständigt, oföränderligt och imponerande kära. Inte besatta eller förälskade i någon. Katt/Kräftan är inte intresserad av kortvariga förhållanden. Han vill ha ett hem. Han vill ha en familj. Han vill ha vackra möbler och äkta ekgolv och dop och bröllop komplett med liljor och rosor och champagne och kammarmusik. Katt/Kräftan är en varm, kramig, mjuk och läcker kärleksbacill - med smak och omdöme på köpet för ett rågat mått.

Katt/Kräftan behöver en stabil och trogen partner som följer honom genom hemmets välvda korridorer. Och denna kamrat kommer att vara tillräcklig. Katt/Kräftan kan ha några sorglösa, lössläppta äventyr i unga år eller när han inte har något för sig. Men detta är inte en person som kan leva med en serie av engångsaffärer. Katt/Kräftor behöver din kärlek, alltihop, villkorslöst och för alltid. I gengäld får du mer än någons del av trygghet och illusion, drömmar och muggar med varm choklad, kakor och till och med en liten droppe av det finaste rödvin ibland. Om du har tur och hamnar i klorna på en nyckfull Katt/Kräfta, luta dig tillbaka och njut. Men glöm inte att ta ut soporna, tvätta fönstren, göra iordning gästrummet till farmor och hämta guldspegeln från tapetseraren klockan fem. Du kommer att vara lycklig. Men jösses! Du kommer att ha fullt upp.

Skilsmässa eller separation, uppbrott av alla sorter kommer att krossa Katt/Kräftan. Ingen annan uppfattar ett splittrat hem som ett personligt misslyckande så mycket som en Katt/Kräfta. Han tar på sig hela skulden. Efter ett brustet hjärta grubblar och tjurar Katt/Kräftan och slickar sina sår en väldigt, väldigt lång tid. Inga förhållanden som plåster på såren för denna person. Men vänta bara. När Katt/Kräftan till slut hittar sin nästa äkta själsfrände så backar han lite, hukar sig och sedan - pang! Du är fast för livet. Försök inte fly. Det är lönlöst.

Passar med

Get/Oxen, Get/Jungfrun, Get/Skorpionen, Get/Fisken, Hund/Oxen, Hund/Jungfrun, Hund/Skorpionen, Hund/Fisken, Gris/Jungfrun, Gris/Skorpionen, Gris/Fisken och Tupp/Oxen passar din smak. Du ska inte börja umgås med Tiger/Vädurar, Tiger/Vågar, Tiger/Stenbockar, Drake/Vädurar, Drake/Vågar, Drake/Stenbockar, Tupp/Vädurar, Tupp/Vågar eller Tupp/Stenbockar. Du behöver respektabilitet och en hemmakär typ för att bevara både trygghet och intresse.

Hem och familj

Katt/Kräftans ideal är hemmet. Du kommer att bli förvånad över hur ofta han faktiskt är hemma när du ringer. Du kommer att förundras över den ordning som råder i denna persons hem. Livet går alltid framåt med full fart, men där finns alltid plats för ett leende, en liten pratstund, lite skvaller över staketet.

Katt/Kräftan är en outtröttlig förälder, generös och kärleksfull, godhjärtad och förlåtande. Men han ställer också ganska höga krav på barnen. Han är själv en taktfull och diskret person med en böjelse för kultur och oerhörda drömmar om förfining. Det passar sig därför inte alls för en Katt/Kräfta att ha ouppfostrade, okammade eller klumpiga, vulgära barn. Denna persons barn kommer att respektera och beundra sin Katt/Kräfta-förälder. Katt/Kräftan är i stånd till stora personliga uppoffringar för sina barns skull - men han låter dem inte glömma det heller.

Ett Katt/Kräfta-barn måste få känna sig varmt och tryggt. Han kanske först inte verkar vara det mest sällskapliga barn. Men när han känner sig verkligt trygg då kommer du att börja lägga märke till dessa skrynkliga leenden som han kommer att bli så känd för. Omge honom med kultur. Han kommer kunna ta till sig alla typer av konstnärliga försök. Tvinga honom inte att spela fotboll om han inte vill. Han är en förfiningsfantast. Inte nödvändigtvis atletisk - tuff, men kanske inte svart bälte i karate eller en olympisk konståkare.

Yrke

Uppenbarligen så kan denna hemmakära person bli en fantastisk husmor. Lämna denna person hemma hela dagen och han kommer aldrig att vara sysslolös eller uttråkad. Hemmalivets ramverk är tillräckligt för att hålla Katt/Kräftan på ett jämnt humör och balanserad ett bra tag.

Om denna person, emellertid, någonsin skulle komma ut från huset, så har han talanger inom medicin, undervisning, inramning eller tryckning av bilder, botande och återställande jobb.

Katt/Kräftan är en utmärkt, pålitlig och lojal anställd. Han kan komma bra överens med medarbetare, eftersom han vet att han borde det - inte nödvändigtvis för att han gillar dem eller tycker att det är kul att träffa på dem i matsalen vid lunchtid. Men Katt/Kräftan är en känslig individ. Han föredrar att ha ett trevligt litet, mysigt kontor med en dörr man kan stänga (han bryr sig mindre om ett fönster än en dörr) och låsa för att stänga ute ogynnsam påverkan. Som chef kommer Katt/Kräftan att vara effektiv och rättvis. Han kanske inte är omtyckt av sina anställda, eftersom han är en gnutta för snorkig för deras smak. Men det är inget att bry sig om. Han får jobbet gjort.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |