Katt/Jungfru

Katt/Jungfrun är bilden av försiktighet. Hans första porträtt kan bara målas efter många år av långsam och försiktig utveckling. Du kommer aldrig att höra honom klaga, inte heller kommer du att märka att han smyger sig på dig. Denna person är klokt försiktig, håller sig borta från fara och kommer till och med att kasta bort det som är viktigast bara för att behålla lugnet och slippa konflikter.

På grund av allt detta så är Katt/Jungfrun ofta tvungen att vara ensam: han tycker om sitt hem, fötterna på bordet, böcker att läsa, kompakt tystnad som håller honom sällskap. Denna bild är bara möjlig om dörren är bepansrad, fönstren försedda med alarmsystem och murarna runt egendomen är tre meter tjocka. Katt/Jungfrur vill inte att någon ska störa dem.

Dessa människor har problem med att kommunicera. De skulle hellre arbeta, forma eller pilla med ett projekt än att bara sitta och snacka. Småprat tråkar inte bara ut dem, det skrämmer dem verkligen. Småskvaller verkar så lättköpt och torftigt. Dessa småaktiga kommentarer och sladdrandet som folk roas av får Katt/Jungfrun att känna sig olustig.

Det är inte så att Katt/Jungfrur är skenheliga. Inte ett dugg. Dessa människor skyltar inte med att de skulle vara några mönster av gott uppförande. Deras exemplariska hållning faller sig ganska naturligt för dem. De känner sig inte tvingade att vara dygdiga, inte heller hånar de dem som inte är det. Katt/Jungfrur är oerhört toleranta och de vet hur de ska stå ut med andras egenheter och fel.

Katt/Jungfrun är sant upptagen av avancemang och, på sitt eget lågmälda sätt, försöker göra framsteg och hitta den idealiska miljön som han vet är den rätta för honom. Katt/Jungfrur motiveras av plikt och drivs på framåt genom sökandet efter den idealiska värld där alla skulle låta den ädla Katt/Jungfrun sköta sig själv. Han kommer att följa massorna, så länge som slutresultatet inkluderar hans egen sinnesfrid.

På grund av medfödda svårigheter med mänsklig kontakt, så kan denna person verka reserverad och till och med tyrannisk. Han eller hon kräver riktiga bragder av sina kamrater. Katt/Jungfrun begär lika mycket, om inte mer, av sig själv. Varför skulle då inte hans närmaste sträva efter att matcha hans ansträngningar?

Katt/Jungfrun anklagas ofta för samhällsklättring. Detta kommer sig av hans längtan efter förfining och hans behov att hänga fast vid det traditionella. Han är petig när det gäller uppförande och grämer sig över sociala fadäser. Han föredrar att inte ta stora risker och kan trots det, om han måste agera i en nödsituation, visa sig hjältemodigt tapper. Rutin besvärar inte Katt/Jungfrun. Det gör inte heller en viss underkuvenhet, så länge sagda slaveri skyddar honom eller henne från olyckor. Katt/Jungfrur beklagar oförutsedda händelser och drar sig för förändringar.

Kärlek

Denna persons kärleksliv kommer att ha två skilda delar. I sin ungdom kommer Katt/Jungfrun förmodligen att bli inblandad med bisarra eller galna typer. I ungdomen tycker denna individ om att vältra sig lite i mänsklig lera. Under denna tid av experimenterande kan han mycket väl bli vansinnigt kär i någon underlig kuf. Men denna galna kärleksperiod är väldigt kortlivad. Vad denna person till sist letar efter är inte ett kort skratt eller ett glamoröst liv i strålkastarljuset. Före trettioårsåldern försvinner vanligtvis Katt/Jungfrun i skydd från tidiga fel i kärleken. De dyker ofta upp flera år senare, tryggt gifta med en industrimagnat eller affärsägare.

De har emellertid en svaghet för olyckligt lottade. Katt/Jungfrur blandar ibland ihop sin dygd med sin känsla för uppoffring. Då kan de falla offer för förhållanden som gör dem till ovilliga slavar i resten av deras liv.

Om du bryr dig om en Katt/Jungfru, gör dig själv och honom eller henne en stor tjänst - lär dig att låta honom vara i fred. Prata inte med denna individ om det inte är absolut nödvändigt. Svärma inte runt Katt/Jungfruns stol och surra inte i hans öra. Stäng av TV:n för gott och gå till ditt rum och läs tills det är dags för middag. För detta finstämda mänskliga instrument är lugn himmelriket.

Passar med

Du kommer fantastiskt bra överens med Gris/Oxar, Gris/Kräftor, Gris/Skorpioner och Gris/Stenbockar. Alla dessa hjärtemänniskor som är födda till godsägare kan skänka dig lycka. Du kan också prova Get/Oxar, Get/Skorpioner, Get/Stenbockar, Hund/Oxar, Hund/Skorpioner och Hund/Stenbockar. Du kommer också väldigt bra överens med Katt/Oxar. Tupp/Tvillingar, Tupp/Skyttar eller Tupp/Fiskar rekommenderas inte. De är alldeles för tänjbara för att passa in i din försiktiga livsstil. Tiger/Skyttar, Råtta/Tvillingar och Råtta/Skyttar är uteslutna, liksom Drake/Fiskar.

Hem och familj

Förutom alla lås, reglar och larmsystem så kommer denna persons hem att vara diskret möblerat med antikviteter designade för att åldras vackert tillsammans med sin ägare. Katt/Jungfrur tycker om beige och gammalt guld. De lockas av elfenbensvitt och off-white i sin inredning. De klänger sig fast vid kultur och tradition i allt från soppa till nötter - inklusive köksvasken.

Denna person blir en intellektuellt ansvarsfull förälder. Han eller hon kommer absolut att tillbringa tid med att ta med sig barnen till museum och se till att de lär sig gamla barnkammarrim. Självklart är Katt/Jungfrun en familjeförsörjare. De är enastående löntagare och tror på kärnfamiljen som framtidens frälsare. Att vara denna persons barn är både mysigt och tryggt.

Detta barn är ängsligt och kinkigt. Katt/Jungfrur föds med en djup respekt för fara och måste lirkas med på våghalsiga handlingar. De reagerar inte bra på förändringar, så försök att inte skaffa ett Katt/Jungfru-barn om du planerar en skilsmässa. Dessa barn behöver ordning och rutiner mer än så gott som alla andra tecken.

Yrke

Eftersom Katt/Jungfrur behöver trygghet och försöker att trygga sin rikedom för alltid så är de bra på alla jobb som ger dem en anständig, stadig inkomst. Naturligtvis når inte Katt/Jungfrur alltid framgång och lyckas inte heller alltid att knåpa ihop den förmögenhet de traktar efter, eftersom de är överdrivet rädda. Jackpotten brukar alltid landa i knäet på den som vågar ta en chans. Katt/Jungfrur gör inte det. De kommer att arbeta och till och med slava effektivt och enträget. Men de kommer aldrig att försöka sig på farliga vägar.

I auktoritära positioner har dessa personer en dragning åt stränghet och stramhet fyllt med en sorts outtalad uppfattning om sin egen överlägsenhet. Faktum är att de är mönster av föraktfullhet. De tycker om att tro att de bryr sig om sina anställda, försörjer deras familjer och finansierar deras nycker. Det är irriterande. Men effektivt. Den anställda Katt/Jungfrun är en riktig drömarbetare. Han är så dygdig och hedervärd att han aldrig blir avskedad - till skada för honom själv, tyvärr. Dessa personer är kända för att stanna på samma dumma slavjobb i hela sitt liv av ren rädsla för att inte hitta ett annat.

Karriärer passande för Katt/Jungfrun är: museiintendent, bibliotekarie, arkivarie, marknadsanalytiker, resebyråtjänsteman, diplomat, trädgårdsmästare, dekoratör, musiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |