Hunden i affärer

För att ta en jämförelse så är Hundens chanser att bli stormrik ungefär lika stora som att man av ett hemmagjort vin ska få fram något lika fint som ett årgångsvin. Hunden tillhör i regel samhällets förtryckta, och inte förtryckarna i form av kronofogdar och fastighetsspekulanter. Men skulle Hunden ändå envisas med att göra affärer, är den bästa kompanjon han kan få den ärliga och hårt arbetande Grisen. Tillsammans med honom får Hunden utdelning på sina investeringar och till Grisens heder ska sägas, att han accepterar Hundens pessimistiska livsåskådning.

Hunden ska särskilt undvika att göra affärer med Apan, eftersom denne utan minsta skrupler är beredd att barskrapa honom in på benen. Hundar bör också undvika Tuppar, men inte av finansiella skäl, utan därför att Affärstuppar älskar att göra stor affär av sina framgångar, något alldeles otänkbart för en Hund. den skärpta och äventyrliga Tigern kan mycket väl tänkas tolerera Hundens defensiva läggning i andra sammanhang, men när det gäller affärer fordrar han en mer positiv inställning. Hundens pessimism kastar också en skugga över kompanjonskapet med en Drake. Den senare litar nästan enbart till sin självkänsla, när det gäller att hålla affärerna igång, och är inte precis stormförtjust i en kompanjon som hela tiden framhåller fallgroparna i varje satsning. Den allt annat än aktiva Ormen behöver en partner med mycket mer fart och fläkt än vad Hunden är mäktig. Precis som Draken orkar Ormen inte med Hundens ständiga "ska vi, ska vi inte"- attityd. Den flyktiga Geten kan vara en riktig dysterkvist när det går motigt. Än värre är att hon inte har minsta sinne för siffror, och det är svårt att tänka sig vad den vänsterinriktade Hunden och den högreståndssträvande geten kan ha gemensamt - kanske kan de öppna en marxistisk cocktailbar tillsammans?

Buffeln kan handha alla slags affärer och hur mycket jobb som helst, men företaget måste vara hans eget. Han kan omöjligt tänka sig ett kompanjonskap med en Hund, eftersom de har olika synpunkter på det mesta. Ja, det troliga är att Buffeln inte ens skulle lägga märke till Hunden, om han så satt vid skrivbordet intill. Hunden, däremot, håller noga utkik på Råttans skrivbord och undrar varför det aldrig finns någon där. Naturligtvis kan Råttan förklara sin frånvaro med att han är ute för att skaffa order, och säkert också klara sig undan med det, så charmig som han är. Sådana problem uppstår aldrig mellan Hund och Katt. Katten kan lukta sig till en bra affär på flera kilometers avstånd och Hunden är på sin vakt och stöttar Katten när denne får igenom affären. Men de kommer inte att göra några stora pengar tillsammans. Ett blygsamt och trevligt hotell i Bohuslän är ungefär så långt de kan komma.

Den ståtlige och hårt arbetande Hästen är människans andra stora följeslagare och hjälpreda, och precis som Hunden är Hästen alltid lika tjänstvillig. Hund och Häst har mycket gemensamt och kommer att lyckas bra tillsammans, så länge de håller sig sysselsatta och får göra saker och ting efter eget huvud. Att föda upp avelshingstar eller att driva ett långtradaråkeri skulle passa dem fint. Två Hundar tillsammans har däremot bara ett alternativ att välja på - ett hundbevakningsföretag.


Råtta
Buffel  
Tiger  
Katt
Drake  
Orm
Häst
Get  
Apa  
Tupp  
Hund
Gris


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |