Hund/Vattuman

Hund/Vattumannen är av rasen Sanktbernhard. Han eller hon tar hand om, hjälper till, håller ett trött huvud och tröstar dem som är mindre lyckligt lottade. Medan denna människovänliga behandling pågår, gör sig Hund/Vattumannen mycket besvär för att också ta hand om sig själv. Han kan vara dominant och makthungrig och, dessutom, Hund/Vattumannen försöker inte dölja sina ambitioner under skenet av välgörenhet. Han kan tjäna miljoner, men eftersom han gör det för ett ideal eller lär någon något, eller ger dem glädje, varför skulle han inte leva i yttersta lyx.

Det är verkligen en underlig blandning, denna fria Vattuman med den lättstötta Hunden. Tungan är alltid vassare än hjärtat är gott, driften efter personlig framgång starkare än den Gyllene Regeln. Med Vattumannen som sällskap så äventyras Hundens respektabla natur av Vattumannens önskan att hans eller hennes egenskaper ska styra fullt ut. Hund/Vattumannen kan mycket väl vara snäll och omtänksam och villig att sticka ut hakan för en vän. Men hans öga är icke desto mindre riktat mot munken och inte hålet. Denna persons missionärsidentitet har inte sitt ursprung i en helt och hållet human ande.

Hund/Vattumannen njuter av att leta igenom andra människors smutsiga byk. Han eller hon söker sällskap av människor som behöver hjälp. De jagar tilltrasslade känslomässiga situationer där deras mod och vilja testas om och om igen. De älskar att ge råd och uttrycka sina åsikter. Hund/Vattumän är högljudda och framfusiga. De vet vad de vill ha och är inte rädda för att utnyttja. De kan vara överilade och grymma.

Hunden har en tendens till cynism. Han är kritisk och nervös. Han är nästan självrättfärdigt moralisk. Men han oroar sig. Ängslan är Hundens mellannamn. Och då kommer Vattumannen. Han vill hjälpa Hunden, ge honom en chans, visa honom hur man är tuff och hur man inte störtdyker ner i oro. Hunden skiner upp. Kanske är han så fantastisk som hans Vattuman-sida vill få honom att tro. Kanske behöver han inte oroa sig så mycket utan bara chansa på den tuffa avdelningen. Så han försöker. Han ger sig ut där i stratosfären och börjar svänga sig med klarhet och klärvoajans. Och då, pang! Hans magsår gör sig påmint. Anföll han verkligen den där kvinnan som körde över hans tå med kundvagnen? Jösses. Vad ska folk tro? Vad har jag gjort?

Inget nytt. Du var bara helt enkelt ditt normala ohövliga och hårda och aggressiva jag, Vovven. Oroa dig inte. Men det gör du.

Hund/Vattumannen bekämpar neuroser med produktivitet. Denna person är en riktig guldgruva av brutalt hårt arbete. Han eller hon är energisk, men en aning sporadisk, och alltid i rörelse. Han är i huvudsak ostabil och stärks av att knyta upp de komplicerade knutar som han trasslar in sig i. Han är taktlös och överdrivet rättfram. Han är en social streber och bryr sig om sina samtidas gillande. Trots att han ofta gnäller om att livet är så grymt orättvist, så är han den första att dra nytta av situationen. Hans humor är ironisk och satirisk.

Kärlek

Eftersom tilltrasslade situationer roar denna individ och förvecklingar tjänar som magnet för hans goda samarit-sida, så fäster sig Hund/Vattumannen ofta starkt vid kärlekssituationer med överhängande komplikationer. Han kan slå sig ihop med en gift person och övertyga den personen om hur illa behandlad hon är, mana på henne till skilsmässa och sedan tillkännage att han själv är gift. Eller så kan han gifta sig med någon för att försöka rädda dem från alkoholism, misslyckas och bli bitter och klagande. Dessa människor ser efter sina egna intressen, men gör det på ett komplicerat sätt. De är trogna av naturen, men om de råkar vara gifta med tre personer samtidigt så kan du knappast förvänta dig mirakel.

Om du älskar en av dessa förbryllande personer, så är du förmodligen själv ganska galen. Hund/Vattumän är mycket attraktiva. Men de letar upp obalanserade människor. Om du är väldigt normal, glöm denna person. Men om du kan hantera att bli narkoman över en natt, eller låtsas att du lider av störningar från röster på din balkong eller som strålar ut från en kindtand, då är du på väg att bli oemotståndlig för Hund/Vattumannen. I vilket fall som helst, såvida du inte tycker om korta, intensiva gräl, så måste du svära orubblig lojalitet till din Hund/Vattumans besynnerliga ideal.

Passar med

Du träffar rätt med en Tiger/Vädur, Tiger/Tvilling och Tiger/Skytt. Var inte blyg. De tycker verkligen om dig. Häst/Tvillingar, Häst/Vågar och Häst/Skyttar attraheras också av dig. Råtta/Vädurar behöver din kloka hjälp. Du tycker om sällskapet av Katt/Vågar och Katt/Skyttar. Hoppa inte in i famnen på en Drake/Oxe, Drake/Lejon eller Drake/Skorpion. Du kommer inte att trivas där. Get/Lejon och Tupp/Lejon fungerar inte heller.

Hem och familj

Den genomsnittliga Hund/Vattumannen har åtminstone två olika hem. Dessa människor älskar variation och väljer dramatiska och socialt "inne" platser att bo på. De har ganska flott smak och tror helhjärtat på värdet av törstiga stora badhanddukar bredvid jacuzzin och blommor på det stora pianot. Mattor som är tio centimeter tjocka får dem inte heller att må illa. Det är konstigt, men praktiskt taget inget av måttligheten hos andra Hundar fastnar på denna. Hund/Vattumannen tycker om att få sin pipa och sina tofflor hämtade av butlern. Han spenderar mycket pengar på sin livsstil.

Hund/Vattuman-föräldern är tillbakadragen och ändå sentimental när det gäller hans barn. Naturligtvis är han eller hon alltid upptagen med att resa eller sprinta till en olycksplats, så det finns inte alltid alltför mycket tid att tillbringa med barnen varje dag. Men idén om familjepicknickar och familjehögtider och stora midsommarfester får Hund/Vattumannens hjärta att dunka och hans svans viftar förtjust. Alla före detta fruar kan komma och ta med sig sina män och barn också. Trots allt, antingen bryr man sig om eller så gör man det inte. Hund/Vattumannen bryr sig verkligen om.

Hund/Vattuman-barnet är märkligt skild från den stora massan. Han verkar bära hela världens tyngd på sina axlar. Dessa barn är oftast spensligt byggda och mycket känsliga. De gråter lätt och behöver drivas på mycket för att inte bli blyga. De läser mycket och oroar sig också. Trygghet är hyperviktigt för detta nervösa barn. Inga plötsliga skakningar eller överraskningar, tack. Bara gulligt kel och vänlighet. Annars kommer du att få en neurotisk liten rebell på halsen.

Yrke

Hund/Vattumannen, precis som de flesta Vattumän, föredrar att arbeta på egen hand. Han är inte rädd för att ta tyglarna i en affärssituation. Denna individ har talang för att förklara och kommer att vara överlägsen inom alla sociala yrken. Han har ett målmedvetet modernt tänkande och önskar uppriktigt att världen inte var en sådan eländig plats. Han lyckas bäst om han lämnas ifred att använda sin egen sorts disciplin.

Om han tillåts vara auktoritär så kommer denna person ofrånkomligt att ta över. Han eller hon lovar att vara bitsk och skrika ut en order varje minut. Hans eller hennes kontor kommer att vara en enmansshow. Inga kommentarer eller råd behövs, tack. Personer som lägger sig i allting undanbedes. Hund/Vattumannen kan vara anställd av andra, men han måste känna sig behövd och få en viss mängd självstyre. Annars kan han tjura och sura och så småningom sluta.

Några passande karriärer för denna individ är: fiskare, boskapsägare, socialarbetare, doktor. författare, redaktör, förläggare, inspelningstekniker, psykiater eller psykolog, lärare, präst.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |