Hund/Våg

En altruist. En olycksprofet. En idealist. En gnällspik. En estet. En vetenskapsman. En allt i allo. En njutningsmänniska.

Hund/Vågar är värdiga och genialiska. De besitter en medfödd humanism och är godhjärtade på bästa möjliga sätt. Du kan alltid få sympati av en Hund/Våg. Han kommer att hjälpa dig, uppmuntra dig och applådera ditt mod. Han är en mycket god vän, en fantastisk kollega och ett nervknippe.

Vågen kan ordna upp vilka konflikter som helst i livet genom diplomati och opartiskhet. En av de mest irriterande saker med Vågar är faktiskt deras vägran att ta ställning i impopulära frågor. De kan alltid se båda sidor. Hundar är inte helt olika. De tycker inte om konflikter, om det inte är absolut oundvikligt självförsvar. Så när man sätter ihop dessa två tecken får man en väldigt fredlig och barmhärtig varelse, som inte skulle kunna göra en fluga förnär - såvida, naturligtvis, han inte känner sig personligt hotad. När det händer, ta fram munkorgen!

Hund/Vågar gnäller mycket. De klagar över hur dåligt livet är och att det finns så många elaka människor som stjäl från de fattiga och skadar handikappade. De gnatar och brukar också hugga. Självklart är deras skall mycket värre än deras bett. Men inte desto mindre kan ett liv med en Hund/Våg vara, i bästa fall, besvärligt.

Vågar födda under Hundens år försöker alltid lösa gräl genom kompromisser. De förstår att du inte vill äta din soppa eftersom du avskyr ärter. Det finns massor av skäl att inte gilla ärter, helt klart. När du eller jag skulle säga "Ät din j-la soppa och var glad att du har något att äta!" och framkalla tårar och till och med matsmältningsproblem, där går Hund/Vågen som katten kring het gröt på ett sådant medlidsamt sätt att det blivit måndag innan hans offer äter sin soppa.

Självklart blir Hund/Vågar trampade på av samvetslösa skurkar. De tar exempellöst hård kritik från familj och vänner, som inte tvekar att utnyttja deras gästfrihet och tjänster. De är helt enkelt för trevliga. De vet om det. De känner det. Då, när de står upp till halsen i smickrare och snyltgäster, börjar de gnälla. Men i detta läge är det inte längre någon som hör Hund/Vågens klagomål. Vid det här laget är alla så vana vid hans självförnekande roll att hans rop på hjälp faller för döva öron.

Blir han mer försiktig på detta sätt? Inte för fem öre. Hund/Vågen håller alltid fast vid sin övertygelse och sina ideal med en glöd och iver som ingen annan.

Hund/Vågar är händiga. De bygger modeller och möbler, ritar upp diagram och vet hur de ska få saker att växa. De är vänliga och hemmakära. Men de kan också vara retliga och torra, tvekande och lynniga.

Kärlek

Hund/Vågar är kräsna när det gäller partners. De har inget emot att befolka sina sociala liv med odågor och olyckligt lottade, men de är extremt noga med att inte välja en ovärdig partner. De är bra på kärleksaffärer, men de är också rädda för överdriven närhet. De tycker inte om att ta kritik lika mycket som de gillar att ge den. Att leva som sambo är inte deras starka sida.

Om du älskar en Hund/Våg, ha tålamod. Lär dig att vänta (i år!) på att han eller hon tar ett beslut om att slå sig till ro. Visa hur hjälpsam du kan vara och rätta dig efter alla Hund/Vågens humanitära planer. Var inte rädd för att lämna honom eller henne ensam. Hund/Vågar vet mycket väl hur de ska roa sig själva med pilleri. Kläng inte. Vänta.

Passar med

Var försiktig och bestäm dig för en oerhört magnetisk, men ändå föstående Tiger. Välj honom eller henne bland de som är födda i Tvillingarna, Skytten eller Vattumannen. Du kan komma bra överens med Katt/Tvilling, Katt/Lejon eller Katt/Vattuman också. Och du smälter in perfekt i Häst/Lejonets och Häst/Skyttens spännande livsstil. Orm/Tvillingen är också söt. Och du beundrar deras glättiga skärpa. Drakar är definitivt uteslutna, speciellt om de är födda i Väduren, Kräftan eller Stenbocken. Du har inte mycket samhörighetskänsla med Get/Kräfta eller Get/Stenbock. En Apa/Kräfta kommer att dränka dig i sorg.

Hem och familj

Hund/Vågen trivs bäst på landet. Staden och dess ogästvänlighet skär i hans ömtåliga nervsystem. Hans hem är välstädat och välordnat. Hans smak dras mot det flotta och moderna. Hans favoritfärger är trots det jordaktigt rött och gult.

Hund/Våg-föräldern är självuppoffrande. Men Hund/Vågen gifter sig oftast sent (om överhuvudtaget) och har sällan barn. De är kärleksfulla och snälla mot sina barn om de har några. Men de är också väldigt kritiska och kan vara sarkastiska. De vet hur de ska ordna för sina barn och de tycker om familjelivets mysiga atmosfär.

Små Hund/Vågar är charmörer. Alla i hela grannskapet kommer att tycka om denna lilla pys. Han eller hon ler mycket och är utåtriktad, uppriktig och en smula frispråkig. Ta det inte för otroligt att denna lilla Hund/Våg vinner tidiga framgångar. Detta barn kan höra till de bästa i småskolan och hålla sig kvar i toppen i hela sin karriär. Plikt och ansvar kommer tidigt till denna person. Kittla honom eller henne minst en minut om dagen.

Yrke

Medlemmar i detta tecken har talang för arbeten som kräver teknisk skicklighet, mänsklig förståelse eller chans att glädja en medmänniska. Hund/Vågar tycker om natur och djur. De bryr sig om samhällssystemet och är intresserade av politik och lagen. Denna person är något av en poet också. Hans styrka är hans snällhet. Hans svaghet är hans snällhet också.

Folk tycker om sina Hund/Våg-chefer. Det finns alltid en anda av demokrati och gott kamratskap på kontoret när en Hund/Våg bestämmer. Anställda respekterar också denna persons humanistiska idéer och kommer att arbeta hårt för att nå upp till Hund/Vågens höga standard. Det är lätt för Hund/Vågen att vara anställd. Han är aldrig en person som har något att bevisa eller med livsuppgiften att få försprång över andra eller slå ut konkurrensen. Han eller hon vill bara ha ett behagligt, tryggt och sunt liv. Hund/Vågar klarar av att ha rutinjobb hela livet som ett verktyg för de ideal de alltid söker i sina privatliv.

Några karriärer som passar denna person är: veterinär, socialarbetare, doktor, barnmorska, djurtränare, trädgårdsarkitekt, forskare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |