Hund/Vädur

Ta en vänlig, hårt arbetande, ambitiös dogmatiker, tillsätt en kopp snällhet, ett kilo oro och flera ton taktlöshet och du har en Hund/Vädur.

Både Hund och Vädur framkallar en känsla av naivitet. När det gäller Väduren är det ju den alltid närvarande ridderligheten. Väduren är en scout, en pionjär och så lättrogen som man kan bli. Han är så trevlig. Varför skulle inte alla andra också vara trevliga? Hunden, å andra sidan, är en nervös och skeptisk själ. Men han, liksom Väduren, tror på mänsklighetens grundläggande godhet. Och när han slutligen tar ställning, då är det oåterkalleligt.

Vad du får när du blandar dessa två tecken är ganska enkelt: dynamisk trohet. Duglighet kombinerad med ett väldigt välutvecklat sinne för realism. Väduren vill tro på godhet och sanning, men den skeptiska Hunden låter honom inte göra det. Hunden vill slåss mot väderkvarnar, men den jordnära Väduren håller honom tillbaka. Så vad händer? Hund/Väduren travar iväg i mitten av vägen, använder sin begåvning och klarar sig med det han får här i livet.

Det finns en medfödd oro hos alla Hundar. Hund/Väduren döljer förmodligen denna ängslighet bättre än alla andra Hundar. Väduren är ett sprudlande tecken. När Hunden känner sig alltför paranoid och tror att varenda person han ser är ute efter hans jobb, hans fru eller hans skinn, då kommer den upprymda Väduren fram och säger "Kom igen, vovven! Det är lunchdags. Vi går ut och köper oss en härlig, stor smörgås." Handling är denna Hunds räddning. Det är svårt att se en Hund/Vädur liggandes i ett ejderdunstäcke av satin ätandes fin choklad och läsandes billiga skräppocket.

Hund/Väduren verkar bry sig väldigt lite om sin egen bekvämlighet, men kan tycka att det är nödvändigt att fästa uppmärksamhet vid hur illa han behandlades i den och den situationen. Hund/Väduren kan vara en av de där människorna som klagar för att andra fått mer och han själv inte gjort så bra ifrån sig. Han har inget emot att vara handikappad, men låt oss åtminstone lägga märke till hur illa han blev behandlad.

På grund av detta drag av självömkan klarar Hund/Väduren ofta av sina motgångar på ett bra sätt. De verkar nästan söka upp hinder och leta efter svårigheter. Hund/Vädurar är egentligen inte fredsälskande. De tycker om en strid och trivs i situationer där de tvingas ha att göra med grälsjuka människor. De är oerhört nära att själva vara grälsjuka.

Hund/Väduren tycker om att hitta den godhet i andra, som han bär omkring inuti sig själv. Denna person letar efter den bästa sidan hos alla och i alla situationer. Han är nästan lite för trevlig. Men det är uppfriskande. Och det är också egendomligt att när han letar efter det goda i andra så hittar Hund/Väduren ofta det också.

Det finns ett moraliserande drag i Hund/Väduren som vi alla skulle kunna klara oss utan. Dessa människor tycker om att tala om för andra vad de tycker är "rätt". Ibland, Hund/Vädur, vill inte andra höra om rätt och fel. Ibland är människor verkligen helt igenom onda. Vissa människor dras till det onda på samma sätt som du dras till det goda. Så lek inte med bovar och banditer. De kommer att ta din välvilja för given och innan du vet ordet av så kommer du att krossas.

Kärlek

I sitt privatliv tycker inte Hund/Väduren om oordning. Trots att de flesta Hund/Vädurar slår sig till ro med en person efter ett tag eller så småningom blir lyckligt gifta, så kan detta ta tid.

Tidigt i sina vuxna liv har Hund/Väduren en tendens att överdriva nödvändigheten att dela ut hela sanningen och ingenting annat än sanningen. Och eftersom kärleksaffärer är kryddade, från start till mål, med alla typer av små hycklerier, är det besvärligt för Hund/Väduren. Han eller hon kommer inte bara att kritisera en oärlig partner, utan kan också resa sig och gå iväg från relationer där rak och uppriktig ärlighet inte står på dagordningen.

Allt eftersom de blir äldre (och klokare?) slutar Hund/Väduren kräva av andra den frispråkighet som endast de själva är i stånd till. De förstår livets många gråzoner och ger upp sin barnsliga uppfattning om renhet i kärlek.

Hund/Väduren, kanske utan att inse det, är något av en hjärtekrossare. Hans kvicka sätt och snabba befrielse från kärleksaffärer verkar ytlig för personer som är födda i mindre "effektiva" tecken. Den kvinnliga varianten av denna individ blir ofta kritiserad för att vara för öppet attraktiv. Det finns ett ofrånkomligt behov av uppmärksamhet hos Hund/Vädurar.

Passar med

Katt/Tvilling eller Tiger/Tvilling matchar dig bra. Eller prova ett ädelmodigt Häst/Lejon eller Tiger/Lejon. Katt/Skyttar och Tiger/Skyttar är också bra för dig. Men de tjatar lite för mycket för din smak. Tiger/Vattumän lovsjunger dig. De som ska rensas bort är Apa/Kräftor, Tupp/Kräftor, Drake/Kräftor och Get/Kräftor. Get/Vågar och deras nycker irriterar dig. Drake/Vågar är heller inget för dig. Drake/Stenbockar ger dig en match när det gäller tvivel och Get/Stenbockar testar gränserna för din äkta goda natur.

Hem och familj

Hund/Väduren kan varenda tum av sin omgivning utantill och åtar sig att övervaka och underhålla inredningen. Så länge har har mycket utrymme för de andra i familjen och lite plats för sina egna saker, klagar inte Hund/Väduren. Hund/Vädurar är inga lyxvarelser. De tycker om att ha det bra, men de är väldigt sunda människor och vet att överflöd har ett högt pris när det gäller bekymmer.

Hund/Vädurens sämsta ovana är hans oavsiktliga sårande kommentarer. Av någon anledning har alla Hundar denna otäcka last. Men vissa Hundar, i synnerhet Vädurar, är värre. De säger vad som helst som dyker upp i deras hjärna när som helst utan att filtrera det genom sin taktmätare. Hund/Vädurar är, under ytan, verkligen mycket känsliga personer. Men varje dag, utan att verka fundera alls, vräker de ur sig saker som "Du har verkligen en stor ända" och "Det måste blåsa väldigt mycket ute med tanke på hur ditt hår ser ut i dag". Detta oskick kan kräva sin tribut av familjen. Ett gott råd: munkavle.

Hund/Vädurar är generösa och bra försörjare. De får lätt dåligt samvete över att de inte tillbringar tillräckligt mycket tid med barn eller partner.

Ett Hund/Vädur-barn bör uppmuntras att öva upp sin spontanitet, men ändå avskräckas från att kläcka ur sig elaka kommentarer. Han är ytterst kärleksfull och alltför snabb att bry sig om människor, som kan missbruka hans goda natur. Trots hans medfödda böjelse för panik bör Hund/Väduren tillåtas att våga. Sport och äventyr lockar detta barn. Han behöver massor av tillgivenhet som ges av fri vilja.

Yrke

Hund/Väduren har talang för att organisera andra. Han är oftast konstnärligt lagd och är alltid intresserad av ideal och förbättring av mänskligheten och naturen. Inget yrke skrämmer egentligen denna individ - bara hans stunder av pessimism.

Hund/Väduren kan vara både chef och anställd med stor framgång. Om chefen inte avskedar honom för att han kommenterar hennes frisyr, kommer han att vara en trogen och kunnig arbetare vars lojalitet man kan lita på. Som chef kommer Hund/Väduren att ge sina anställda de där elaka pikarna, men de har hjärtat på rätta stället, så de flesta i personalen lär sig att inte lyssna. Generositet kommer man långt med på arbetsplatser och Hund/Väduren är rättvis och frikostig.

Hund/Väduren passar bäst som någon sorts självstyrande arbetare. Solonummer är helt rätt. Bokhandelsägare, filmregissör, reklamtecknare, musiker eller illusionist duger bra.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |