Hund/Stenbock

Denna person är en blandning av mysighet och cynism, vars enda mål i livet är oberoende och fred. Hund/Stenbocken är lite rädd för det abstrakta, det obestämda, det metafysiska och tillbringar en stor del av livet med att försäkra sig om att det som tillhör honom/henne stannar där det hör hemma. Dessa människor är försiktiga, konservativa och medvetna om samhällets krav. De är inga snobbar. I stället betraktar de och oroar sig medan vi andra ägnar oss åt moraliskt fördärv och förstör oss själva. Hund/Stenbocken älskar ordning och vill bevara den.

Denna beslutsamma och revolutionära karaktär står inte över en bra kamp. Om han eller hon tror tillräckligt på ett ideal, eller måste träda fram för att skydda en familjemedlem eller en vän, vet hans engagemang inga gränser. Hund/Stenbocken söker rättvisa på ett känslolöst och klösande sätt. Han gör sig sällan skyldig till yttre diplomati och kan inte heller anklagas för att ha en outtömlig reserv. För en Stenbock är denna person ganska skandalös. Han hemfaller åt att skälla - till och med yla - åt månen. Han är skranglig och snabb. Han hittas ofta utförande någon ovanlig form av mod och djärvhet som inte är vanlig varken för Stenbocken eller Hunden.

Kraften som skapats genom att para ihop Hunden med Stenbocken ger oss en konservativ, men ändå vältalande och fängslande människa. Denna person kamouflerar sig bakom masker och lägger ut rökridåer så vi inte kan se vem hon egentligen är. Hund/Stenbocken är unik och mystisk. De är själviska men klarar att dölja det under sken av sympati och till och med kvickhet. De har en svidande humor. Sarkasmer finns i överflöd. Denna Hund sliter sönder falskhet och kopior. Han vill ha äkta vara av livet och vet hur han ska få det.

Normalt har dessa personer en ådra av gourmet. De njuter av bra kök och tvekar inte att tillåta sig njutningen. Ibland blir de utmärkta kockar. De har en förmåga att respektera detaljerade beskrivningar i recept och är födda med hänsyn för hur saker och ting bör vara. Senare i livet kan Hund/Stenbocken få problem med vikten.

Denna person är attraherad av pengar och av den lyx pengar kan köpa. Men bekvämlighet är sekundärt i en Hund/Stenbocks liv. De kan bo lika bra i en rörig husvagn som i ett palats. Något i deras skinande fasad medger ett drag av likgiltighet för lyx. De kanske kör en dyr bil eller åker runt i en gammal pick-up. Det spelar ingen roll för dem.

Dessa människor har emellertid en glamorös sida. Glitter och glans lockar dem. De är nyfikna på stjärnornas liv i nöjesbranschen och fascinerade av stil. Oftast går de inte så långt som till att sätta paljetter på ögonlocken, men det kan hända.

Kärlek

Kärlekslivet för dessa människor är stormigt och komplext. Ofta lever en Hund/Stenbock i celibat större delen av sitt liv. Inte för att han eller hon inte gillar sex, utan för att sex är så rörigt! Hund/Stenbocken är nästan tvångsmässigt renlig. Han är inte attraherad av komplexa känslor. Den stormiga delen kommer sig av det faktum att han då och då försöker att passa in i romantisk mening, gifter sig eller slår sig till ro med en partner. Det fungerar nästan aldrig. Hund/Stenbocken lever för sitt oberoende. Om de binds upp kommer de att skälla utan avbrott tills någon kommer och befriar dem. Sedan gömmer de sig.

Om du är förälskad i en Hund/Stenbock kommer du säkert att tycka att han/hon är intressant och aldrig vara uttråkad. Hund/Stenbocken kan skryta med att ha ett rikt kulturliv och bryr sig enormt mycket om själens förfining. Ditt sexliv kan vara en smula annorlunda eftersom denna person är en smula underlig. Men du kommer säkert aldrig att gå omkring utan något att fundera över. Du bör föda denna person väl och låt honom/henne aldrig ha masken på sig vid bordet.

Passar med

Häst/Oxe, Häst/Lejon, Häst/Jungfru och Häst/Fisk passar bra med dig. Du kan också få glädje av Katt/Oxe, Katt/Jungfru, Katt/Skorpion och Katt/Fisk. Du går också utmärkt ihop med Tiger/Lejon, Tiger/Jungfru, Tiger/Skorpion och Tiger/Fisk. Tupp/Kräfta, både lynnig och kringvandrande, kommer att göra dig frustrerad i känslan av vad som är rätt. Du gillar inte några tecken med Vädur speciellt mycket heller. Get/Vädur, Get/Kräfta och Get/Våg retar dig med sitt velande. Drake/Kräfta och Drake/Våg är inget för dig. Inte heller den känslobetonade Apa/Kräftan.

Hem och familj

Familjen har förstaplatsen i denna person hjärta. Han eller hon kanske inte är en mästare på att sätta bo, men där Hund/Stenbocken bor finns en väsentlig del av hans personlighet. Där finns säkert väggar fulla av böcker. Denna person vördar kunskap och älskar att lära lika mycket som att lära ut. Köket kommer att vara funktionellt och han eller hon vill äga de rätta kastrullerna och pannorna för att kunna laga makalösa såser och soppor. Hemmet kommer antagligen inte att vara luxuöst. Denna person använder hjärnan mer än känslorna. Hans tolkning av bekväm härleder sig från vad han kan dunsa ner och ligga i för att läsa.

Hund/Stenbock-föräldern bekymrar sig om sina barn som en fårhund bekymrar sig om får. Han förflyttar dem effektivt från en plats till en annan och håller dem noggrannt borta från sådant som kan skada dem. Han är inte den lekfulle föräldern som tar med sig barnen på berg-och-dalbanan. I stället kan Hund/Stenbocken tillbringa en hel dag med att bygga ett sandslott komplett med vallgrav och ungmö i nöd, bara för att väcka kärleken till historien hos sitt barn.

En liten Hund/Stenbock är inte riktigt lika sträng som sin vuxna motsvarighet, men nästan. Du kan ibland undra över hur detta barn är funtat. Han blir sur om han blir utskälld. Han är tyst och nervös. Bekymra dig inte, han planerar sin framtid där han är oberoende av samhället, maskerar sig när han går ut och kör runt i en sliten Volvo för resten av livet.

Yrke

Denna konstiga typs karriär tar ofta en intellektuell vändning. När han/hon kommer till övre tonåren har han/hon funnit sig i att inte längta efter nos-mot-nos kontakt och dagliga rutiner i kontorshierarkin. Följaktligen kan Hund/Stenbocken se sig själv med en akademisk karriär, skrivande och undervisande i relativ lugn och ro. Eller så upptäcker han att till och med universitetsatmosfären tynger på hans frihets-center. I detta fall slår sig Hund/Stenbocken fri och blir artist eller bohem, intellektuell luffare eller känd atlet.

Antagligen blir denna person en sarkastisk och bitande chef. Det är dock inte troligt att det händer eftersom Hund/Stenbocken hatar alla auktoriteter. Hans politiska idéer gränsar till anarkism. Han kan följa order så länge som han inte behöver vara trevlig mot medarbetare eller svara glatt och muntert i telefon.

Jobb som eventuellt kan passa denna person är: dramatiker, munk, nunna, missionär, äventyrare, eremit, snickare, murare, lärare, professionell student, kupongklippare, sjöman.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |