Hund/Skytt

Den torra hjälte som är Hund/Skytt ger konkret form åt alla Skyttens idealistiska karaktärsdrag, äventyrligheten, framtidsvisionen, den stora skickligheten och elden. Men denna person tar också del av de hedrande kvaliteter som är medfödda hos alla födda under Hundens år: heder och uppriktighet, lojalitet och anständighet. Båda tecknen är begåvade med en vass tunga. Skyttar tycker om att säga rent ut vad de tycker och att utbreda sig. Hundar, trots att de är försiktiga och misstänksamma, har en benägenhet för att slå vilt omkring sig med ord, fällandes motståndare som käglor. Detta är en aktningsvärd person, vars näsa för vad som händer i världen och hur man ska fixa det är avundsvärt exakt.

Hund/Skytten är ett framfusigt och envist tecken. Denna person har en åsikt om allt och eftersom hans integritet är obestridlig, har folk en tendens att ta vad han eller hon säger som sanning. Hund/Skytten är också motsatsen till feg. Han eller hon vågar mycket som andra betraktar som ren galenskap. De talar högt och öppet om alla sina idéer och de möter utmaning med utmaning. Ställ en fråga till en Hund/Skytt och han kan mycket väl kasta en tillbaka direkt. Denna person är en rejäl förfalskare av ideal i sitt offentliga liv. De rör sig i de bästa cirklar och gör det till en hederssak att synas på de rätta middagsbjudningarna och konferenserna. Hund/Skytten blir alltid tagen på allvar.

Naturen är generös här. Själen är känsligheten själv. Hund/Skytten kämpar för heder och är plikttrogen. Han försöker aldrig smita undan vad han tycker är den viktigaste delen av livet. Eftersom denna person lägger sådan stor vikt vid anständighet, är det emellertid så att när han eller hon släpper loss vid privata tillfällen så finns det inga gränser. Denna person ger efter för nöjen lika ivrigt som han eller hon utövar ett yrke. Hund/Skyttar arbetar hårt för att ha roligt. Och eftersom de är noggranna personer så letar de under alla stenar på avdelningen för omåttlighet.

Hund/Skytten är ledarskapets och de uppfriskande synpunkternas tecken. Det finns många kreativa tankar i dessa personer och de har förmågan att använda denna uppfinningsrikedom i en karriär, eftersom de är jordnära och stränga mot sig själva. Dessa människor vet hur de ska blanda Skyttens djärvhet och önskan att uttrycka sig med Hundens medfödda försiktighet. De blir ofta berömda tänkare, författare eller språkvetare. De vet hur de ska rada upp idéer och uttrycka dem i ord med stil och logik.

Hund/Skytten är faktiskt ganska optimistisk. Hundens naturliga pessimism lättas upp av Skyttens gladlynthet. Skytten ger också Hunden en viss övermodig inställning mot renlighet och hushållsskötsel. Men det är inget att bry sig om, Hunden återgäldar tjänsten genom att göra Skytten mer kritisk och mindre impulsiv än normalt. Kombinationen Hund/Skytt är en mäktig figur som sitter bekvämt på sin tron.

Om Hund/Skytten blir behandlad illa kommer han eller hon att bita. Denna person finner sig inte i oärlighet. Hans metoder är rakt på sak och hans vapen av jättelika format. Förarga aldrig en Hund/Skytt, såvida du inte vill känna svedan av hans slag för resten av ditt liv. Denna person är i grund och botten fredlig, men närma dig honom varsamt och försök inte med några dumheter, då hugger han ditt högra ben. Och om inte det får dig att förstå, så tar han det vänstra också.

Kärlek

I privata situationer är dessa kraftfulla personer anmärkningsvärt vänliga. De vill verkligen bli omtyckta och trots sin blyghet på tumanhand vet de hur de ska engagera sig på ett lidelsefullt sätt och de kan vara trogen den passionen under en lång tid. De väljer oftast att hålla sina privata affärer utom synhåll för det offentliga. De är mästare på diskretion när det gäller kärleksförhållanden. Hund/Skyttar tvättar aldrig sin smutsiga byk offentligt.

Skulle du bli förälskad i en av dessa livliga karaktärer kommer du inte att kunna hålla honom eller henne hemma någon längre tid. Hund/Skytten är alltid i rörelse. Han eller hon tar på sig enorma projekt i sitt offentliga liv och har uthållighet för att gräva och leta över hela jorden för att komma till gömda mål. Ditt jobb blir att trösta och ge lindring åt denna nervösa, ibland oroliga, själ. Det bästa är om du har mycket att göra på egen hand och inte väntar på att din Hund/Skytt ska komma hem. De kan inte minnas när de senast kom hem före klockan tre på morgonen.

Passar med

Du älskar Tigrar. Tillsammans kan du och Tigrar från Lejonet, Vågen och Vattumannen gå långt. Det uppstår också vacker musik med Hästar födda i Lejonet, Vågen och Vattumannen. Även Katt/Lejon gör dig glad. De erbjuder dig optimism. Du får inte ut mycket av kärleksaffärer med Drake/Tvilling, Drake/Lejon, Drake/Jungfru och Drake/Fisk. Get/Tvilling, Get/Jungfru och Get/Fisk bidrar inte med något till ditt liv, förutom ängslan, vilket du inte behöver. Du kommer rent ut sagt inte överens med Apa/Tvilling.

Hem och familj

Hund/Skyttens familj, dess traditioner och seder, dess högtider, dess ideal och vapen, kommer att betyda enormt mycket för denna person. I hans eget liv, emellertid, är hemmet inte speciellt viktigt. Han vill ha en trevligt inredd lägenhet eller hus nära arbetsplatsen. Men han vill inte själv hålla på med att sätta upp tapeter eller kakla köket. Denna person är intresserad av sitt uteliv och sitt arbete. Om han har råd kommer han att ha hembiträden och betjänter som tar hand om detaljerna i hushållet.

Förutsatt att hon kan anställa de bästa människor för att uppfostra barnen, kommer denna person att vara en seriös och krävande förälder. Eftersom respektabilitet betyder väldigt mycket för Hund/Skytten, vill han att barnen ska uppföra sig väl och vara artiga. På grund av att hennes personlighet är en aning för kort och koncis, måste hon göra en resolut ansträngning för att vara kramgo och varm med de små. Om de är för konservativa och stränga med barnen, så kan dessa människor omedvetet forma rebeller som återvänder hem i tjugoårsåldern för att vifta med anarkins fanor.

Hund/Skytt-barnet är en spröd liten sak vars uppriktighet och önskan att vara till lags och vara främst är rörande. Detta barn behöver mjukas upp och exponeras för lite rädsla i unga år för att ge kunskap om hur den andra halvan lever. Detta barn kan vara kinkigt och nervöst. Föräldrar bör uppmuntra hans eller hennes skrivartalang och mana på detta barn att prestera inom de områden där han kan glänsa. Det spelar ingen roll vad du gör, det kommer att sluta med att Hund/Skytt-barnet ägnar sig åt precis det han är intresserad av. De är sådana - väldigt målmedvetna och självständiga.

Yrke

Denna person gör bra ifrån sig i arbeten som utmanar hans eller hennes intellekt. Hund/Skyttar har inte tid med att uppmuntra bullriga chefer eller lyssna på kontorsskvaller. De går direkt till skrivbordet och arbetar tills de stupar. Sedan lämnar de skrivbordet. De är tvära och har kort stubin i affärer. Effektivitet är det enda målet för detta skarpsinniga väsen med smak för frihet. Han vill inte vara bunden till ett jobb längre än han måste. Hon vill inte vara begränsad till arbetet förutom när det är nödvändigt.

Dessa människor kan bli effektiva chefer. De är emellertid sarkastiska och hånfulla. De har ett tufft och rejält sätt, men deras sinnelag är vänligt. Förstående anställda tycker väldigt mycket om dem. Men svaga människor trivs inte i den hårda miljö som framkallas av denna chef. Hund/Skytten kommer förmodligen att vara seriös om han är anställd, men kommer helt säkert att vara olydig när det gäller betydelselösa regler och nonchalera dem. Hund/Skyttens dröm är faktiskt att arbeta ensam i en eller annan självförverkligande verksamhet, som att skriva eller driva ett hotell - eller både och.

Några passande karriärer för Hund/Skyttar är: journalist, politiker, romanförfattare, språkvetare, översättare, forskare, dramatiker, aktivist, konstnär, advokat, diplomat, talskrivare, professor.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |