Hund/Skorpion

Det invecklade känslomässiga träsk som kännetecknar Skorpionen gör fiasko när det träffar på den rättframma, öppna, direkta och osjälviska Hunden. Den enkla Hunden, den oroliga, den tvivlande och ömhjärtade förkämpen, kommer först att bli ytterst förvirrad av att vara född som Skorpion.

Naturligtvis finns det positiva likheter mellan dessa två tecken. Både Skorpionen och Hunden är hängivna och engagerade personer. Skorpionen ger eld till denna hängivenhet och tillsätter öppen svartsjuka om denna hängivenhet skulle svikas. Både Hundar och Skorpioner tycker om att föra fram starka åsikter. Hundar är en gnutta mer vet-allt än den hemlighetsfulla Skorpionen. Men Skorpionen kan vara riktigt talför. Dessutom, Hundar håller mycket på med att nafsa och hugga. Med Skorpionens vassa tunga som delar ut Hundens verbala skott, är det lätt att förstå att detta inte är en person som väljer sina ord.

Så Hund/Skorpionen är syrlig och sarkastisk. Samtidigt är han eller hon väldigt trevlig och full av människokärlek. Om han eller hon blir uppretad (och det är inte svårt med denna stingsliga, oroliga själ) kommer Hund/Skorpionen att bita. Dessa individer kan vara kämpar och trots att de sällan verkligen blir fysiska, kan de vara kolossalt sadistiska i sina kommentarer. Man kan säga att Hund/Skorpionen använder sin tunga och sitt vett för att slå sig fram i livet.

Hund/Skorpioner är analytiska och börjar längta efter att förändra världen redan när de är mycket unga. De är fördömande. De kan nästan aldrig kompromissa. De är inte naturligt vänliga och utåtriktade, svansviftande Hundar. Hund/Skorpioner går rakt på pudelns kärna. De såras lätt. Men när de blivit trettio har de oftast resignerat inför sin missnöjda natur. Då träder Skorpionen fram och de börjar ge uttryck för sin kritiska och sarkastiska sida. Resignation är i fallet Hund/Skorpionen en tillgång. Det låter dem inte bara skratta åt världen utan också åt sig själva. Åldern ger dem det nödvändiga perspektivet för att bli roliga, kvicka satiriker.

Det finns ett drag av vänlighet hos denna galna Hund också. Man kan alltid se, trots de syrliga anmärkningarna och de torrt slagfärdiga kommentarerna, att under ytan lyser ett ljus av mänsklig förståelse och äkta välvilja. Hund/Skorpionen menar inget illa. Han älskar mänskligheten. Det är därför han river sönder den, för att kunna se bättre hur den fungerar så att han eller hon kanske kan göra något åt den. Det råder inga tvivel om att Hund/Skorpionen menar väl.

Men, som vi alla vet, där det finns mycket godhet är aldrig ondskan långt bort. Ondska jagar den gode, frestar honom och testar hans hederlighet. Skorpionen är en frestare av första klass. Hund/Skorpionen lider svårt i händerna på denna Jezebel Beelzebub. De måste använda all sin kraft för att stå emot att offra så mycket som en blinkning på djävulen. Skratt, har de upptäckt, är ett fantastiskt medel mot ondska.

Kärlek

Hund/Skorpioner är ömhjärtade, nervösa raringar som du skulle vilja trösta och lugna. All lindring i världen kan dock inte få denna klarsynta Hund att stänga ögonen. Inte heller kommer den att tysta hans skarpa tunga. Vad denna person söker efter i en partner är kamratskap. Han vill ha någon han kan respektera, som inte kryper för honom och som håller sin del av avtalet till hundra procent hela vägen. Inga gratisturer. Och skulle han en gång bli sviken i kärlek, vill han inte chansa igen. Hund/Skorpionen behöver försiktig övertalning för att acceptera lycka i kärlek.

Eftersom denna person alltid är petig och letar efter felen i ett förhållande, måste du, om du älskar en, ha ett så jämnt humör som möjligt. Svep in dig i lager av duntäcken för att motstå din älskades pilar av kvickheter och bli inte - jag upprepar, bli inte - defensiv. Låtsas att du inte hör dem. De kommer att vika sig för din likgiltighet.

Passar med

Du är mycket lämpad för ett liv med Tiger/Kräftor, Tiger/Jungfrur, Tiger/Stenbockar och Tiger/Fiskar. Katt/Kräftor, Katt/Stenbockar, Katt/Fiskar, Häst/Kräftor, Häst/Stenbockar och Häst/Fiskar vet att uppskatta din speciella tolerans och godhjärtade förståelse. Drake/Tvillingar och Drake/Vattumän går dig på dina inte-så-stabila nerver. Ditt pålitliga jag kommer inte att tycka att Tupp/Oxar eller Gris/Oxar är tillfredsställande objekt för trohet. Du är frestad av, men får inte närma dig, Get/Vattumannen.

Hem och familj

Hemma känner sig Hund/Skorpionen mindre hotad av elakhet. Här kommer han försöka skapa en miljö av pipa-och-tofflor trevnad. Hund/Skorpionen bryr sig inte mycket om grannlåt och bjäfs, utan vill snarare att andra helt enkelt ska känna sig välkomna. Förmodligen kommer det att finnas en eldstad och massor av böcker i Hund/Skorpionens hem. Men du kommer troligtvis inte att se något uppenbart guld - allt det ligger under madrassen.

Hund/Skorpion-föräldern dyrkar sina barn. Barn representerar hopp om framtiden för denna idealist. Barn är obefläckade av den smutsiga verkligheten. Denna förälder gör sig mycket besvär med utbildning och vägledning av sina barn. Hund/Skorpionen tror fullt och fast att han eller hon kan ändra livets bana genom tidig fostran. Denna person ångrar mycket i sin barndom och vill göra bot.

Hund/Skorpion-telningen kommer inte att vara rund och kramgo. Det är mer troligt att han eller hon är ganska benig och senig. Barnet har många drömmar om framtiden och en klok förälder bör ge näring åt dessa drömmar genom att se till att barnet håller kontakten med natur och godhet hela tiden. Hund/Skorpionens grova känslighet kan lätt bli ättika om för mycket verklighet tillåts överfalla honom innan han är tillräckligt gammal för att utkämpa sina egna slag. Så skydda din Hund/Skorpion. Och försök lära honom att skratta åt sig själv.

Yrke

Jobb för Hund/Skorpionen bör vara sådana där hans kapacitet för analys och kritik kommer till nytta. När Hund/Skorpionen blir vuxen kommer han att vara redo att ägna sig åt att bringa lite ordning i det sociala kaos som han ser så tydligt. Denna person kan sätta fingret på problemet i en handvändning.

Hund/Skorpionen är inte så mycket auktoritär som han är snäsig. Auktoritet som sådan tar inte på honom. Denna individ behöver handlingsfrihet i sitt arbete och bör inte bindas av rutinmässig makt, eller någon annan rutin heller faktiskt. För mycket enformighet kommer att ta bort utmaningen som Hund/Skorpionen lever för. Han eller hon kommer verkligen att vara en pålitlig anställd, men stämpelklockor och tjatande kontorschefer kommer att stöta bort Hund/Skorpionen. Eftersom Hund/Skorpionen är medfött strävsam, så kan du räkna med att denna individ kommer att göra allt för att inte vara arbetslös.

Några karriärer för Hund/Skorpionen är: författare, stadsplanerare, inspelningstekniker, problemlösare, fotograf, humorist, hemlig agent, journalist, psykiater, socialarbetare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |