Hund/Oxe

Här är en plikttrogen kombination med talang för alla typer av prestationer och plågad av ett övermått av olust, som lätt omvandlas till missnöje. Hund/Oxar har en tendens att klaga mycket. De hittar fel på mycket som livet erbjuder. När det gäller vad livet inte erbjuder - så tycker de att det borde det. Hund/Oxar har en överutvecklad känsla för orättvisa. De kan inte förstår varför korten alltid verkar delas ut till deras nackdel. Varför har andra sådan tur? Varför verkar saker och ting fall ner i deras knän? Varför händer inte underbara lyckliga saker mig? muttrar den missnöjda Hund/Oxen.

Barnslig lockelse och uppenbar oskuldsfullhet när det gäller allt som är pråligt gör Hund/Oxen till en trevligt och kärt sällskap. Han är intresserad av och kunnig i många sysslor. Han har oftast talang för att roa folkmassor och är både villig och kapabel att ta på sig ett stort ansvar. Trots hans medfödda begåvning för bestämmande och anständighet, för flit och till och med hjältemod, så lider Hund/Oxen av en plågsam brist på självförtroende. Han är aldrig, från barndomen och framåt, helt säker på sig själv. Ofta, på grund av denna osäkerhet, nöjer sig Hund/Oxen med att stanna i kulisserna hela sin barndom och under tonåren. Sedan, när han är tillräckligt gammal för svara på sin stickreplik och hoppa ut på scenen, kanske inte Hund/Oxen känner sig riktigt redo. Han drar sig tillbaka, hittar på ursäkter för att skjuta upp sin enmansshow och, om han inte är noga med att hitta rätt partner som knuffar och sporrar och älskar och bryr sig tillräckligt för att puffa Hund/Oxen ut i livet, då kan Hund/Oxen vid pensionsåldern stå slokörad i samma kulisser och undra vad som egentligen hände med hans stickreplik.

Denna person är född till onödigt oroande. Han är också en extrem perfektionist och vill att saker och ting ska göras på rätt sätt, gå bra och vara felfria. Om de inte gör det så kommer han att vara den förste som skyller på inte bara sig själv, utan också skäller ut de som är omkring honom.

När Hund/Oxen verkligen lyckas på ett storslaget sätt så kan han bli självbelåten. Han tycker att han har jobbat hårdare än andra för att komma dit han är. Han vet att vissa människor har lurats eller fuskat för att komma någonvart. Men inte Hund/Oxen. Aldrig! Hund/Oxar är de första att betrakta sig som "bra" människor, som alltid gör saker "rätt". Kämpa och flåsa och stöna och skälla och morra och svettas. När de väl blir kända eller rika eller får sina vänners gillande, då anser Hund/Oxen att han förtjänat det. Att han sliter hårdare än alla andra och att det är på tiden att någon upptäcker hans enorma talang.

Livet är verkligen inte lätt för Hund/Oxar. På grund av sin egen tystlåtna attityd blir de ofta lämnade utanför, överarbetade och missförstådda.

De är mer samvetsgranna än många andra. Och de är ofta överdrivet känsliga. Kombinera denna känsliget med ett medfött anlag för svartsjuka och härsklystenhet och resultatet blir en ganska lättretlig figur. Man kan tro att Hund/Oxen är oförlåtligt självupptagen. Men tro inte för ett ögonblick att han uppfattar sig själv som någonting mindre än Albert Schweitzer - omtänksam, kärleksfull, generös, godhjärtad, snäll, överseende.

Hund/Oxar kämpar för sina ideal och bryr sig mycket om den lilla människan. De är frisinnade och villiga att gå långt för att hjälpa mindre lyckligt lottade. Denna person kan hålla ut i vad som verkar vara hopplösa situationer. Hans förmåga till kärlek och omtänksamhet är väldigt, väldigt stor.

Vanligtvis är dessa personer generösa och bokstavligt talat villiga att ge dig sin sista skjorta. De är söta och snälla under all den där retliga upprördheten och uppståndelsen. Hund/Oxar är den typ av hund som morrar mycket när de träffar dig första gången och som, innan du hunnit blinka, har hoppat upp i ditt knä och slickar dig i ansiktet. De behöver uppmuntran och massor av applåder.

Kärlek

Den tvivlande Hund-naturen kombinerad med den strävsamma och envisa, men ändå ivrigt hagalna, Ox-personligheten ger oss en ståndaktig, trogen och uppriktigt hängiven älskare. Inget berg är för högt att klättra upp på, ingen flod är för bred att vada över för denna persons kärestas skull. I förhållanden känner Hund/Oxen alltid det som att det är han som ger mest.

Vad Hund/Oxar ibland glömmer att ta med i beräkningen är att för att kunna älska dem tillbaka med samma glöd som de kastar in i varje affär, så måste deras partner besitta en abnormt överlägsen förmåga att roa. För att vara älskare på heltid till den bitska och dystra Hund/Oxen, så måste du vara en stand-up komiker, en Sankt Bernhard och en clown. Den framgångsrika partnern till en Hund/Oxe har förmågan att finna humorn i allt. Annars, dels på grund av Hund/Oxens medfödda pessimism på högsta volym för resten av livet, kan hushållets atmosfär innebära något som liknar en begravningsbyrå. Om du älskar en Hund/Oxe, få honom alltid att skratta.

Hund/Oxar har en sådan överdriven föreställning om sin egen underlägsenhet att de ibland känner behovet att kräva bekräftelser på kärlek på väldigt ovanliga sätt. "Om du verkligen älskar mig, även om klockan är tre på morgonen och det är snöstorm ute, skulle du ge dig ut och skaffa mig ett halvt kilo praliner." eller "Om du verkligen gillar mig så skulle du be min mamma att komma hit och bo hos oss så länge hon lever." Dessa märkvärdiga krav är bara rop efter kärlek. Besvara dem med smekningar, parera dem med blommor, men - vad du än gör - misstolka dem inte som verklighet för då kan det sluta med att ni får bo ihop med en svärmor ni båda kommer att beklaga.

Passar med

Kärleken kommer att blomma mellan dig och Katt/Kräftor, Katt/Jungfrur, Katt/Stenbockar, Katt/Fiskar, Häst/Kräftor, Häst/Jungfrur, Häst/Stenbockar, Häst/Fiskar, Tiger/Kräftor, Tiger/Jungfrur, Tiger/Stenbockar och Tiger/Fiskar. Dessa passar din lättretliga och i huvudsak pessimistiska natur. Du behöver uppmuntras, entusiasmeras och emellanåt sparkad där bak också. Men inte av Tiger/Lejon, Tiger/Skorpioner, Tiger/Vattumän, Drake/Lejon, Drake/Skorpioner, Drake/Vattumän, Get/Lejon, Get/Skorpioner eller Get/Vattumän. Deras motiv är inte alltid helt osjälviska. Dina är oftast det.

Hem och familj

Hund/Oxen gör inte mycket väsen av sin miljö. Han tycker oftast om saker som är effektiva och varmt färgade. Men om han har det allra senaste i stolsväg är inte speciellt viktigt. Hellre än att tjafsa om det senaste eller det bästa i modern eller antik design, så vill Hund/Oxen att saker ska ha hans personlighet. Han kan flytta runt möblerna på ett hotellrum eller sätta upp tidningsbilder på väggarna i en hyrd semestervåning. Han vill att saker ska vara originella och mysiga och bekväma. Han undviker plast.

Hund/Oxens familj, trots att den ofta är en källa till oerhörd besvikelse för honom ända från början av hans liv, står högt på hans popularitetslista. När det finns ett behov av hängivenhet, plikt och pålitlighet så kan du alltid lita på denna lojala kollegas tjänster. När det gäller hans barn kommer han att vara både försiktig och allvarlig. Han kan vara en smula sträng mot barn, men det är bara för att han vill att de ska vara lyckligare än han någonsin varit och Hund/Oxen tror fullt och fast att självkontroll är en av hemligheterna till lyckan. Om en Hund/Oxe någonsin vågar hänge sig åt någon omåttlighet överhuvudtaget, så kommer skuldkänslorna och självanklagelserna att vara förödande att uppleva. Han vill betraktas som oklanderlig.

Hund/Oxe-barnet förefaller först ganska högtidligt. Han är inte lätt att lära känna och kräver massor av uppmuntran och glada tillrop. Man kan räkna med att detta barn lyder och försöker göra allt så som föräldrarna vill. Om du har ett sådant barn, leta efter hans personliga lidelse väldigt tidigt och tvinga honom att komma över blyghet och oro, så att han senare kommer att ha färre chanser att klaga på vad han har missat. Få ut honom ur skuggorna i unga år.

Yrke

Det är lite som Hund/Oxen inte kan åstadkomma. Han är vanligtvis både begåvad och arbetsvillig. Han kan visa sig vara långsammare än andra, men resultatet är alltid så bra att det lönar sig att vänta på det. Hund/Oxar är både pålitliga och bekymrade över det intryck de gör på kollegor och klienter. Eftersom han kan vara en gnutta tafatt socialt sett så måste Hund/Oxen vara noga med att omge sig med utåtriktade och sällskapliga kollegor. Hund/Oxar är bra på detaljer och, trots att de inte är direkt påverkbara, så är de definitivt öppna för nya idéer och alltid beredda att pröva på mer moderna metoder.

Som anställd är Hund/Oxen lojal och rättfram. Då och då kan han visa sig vara en smula trätgirig och tjafsa om småsaker. Men på det hela taget är Hund/Oxen noga med att göra ett bra jobb. Som chefer har Hund/Oxar ett gott rykte bland sina arbetare. Hund/Oxen är en rättvis person och, även om han är lite grinig ibland, är i stort sett en vänlig typ som inte har något emot att dela på mindre behagliga sysslor med sina kollegor. Om han blir bedragen eller lurad i affärer kan Hund/Oxen bli bitter. Han är inte speciellt glad i lurendrejare. Om du funderar på att föra en Hund/Oxe bakom ljuset så kom ihåg att hans bett är nästan lika skarpt som hans skällande.

Hund/Oxar kan passa för alla sorters jobb. De kan vara fysiker eller stadsplanerare eller egna och sköta en tidningsaffär eller bokhandel. Både nöjesbranschen och politiken ger Hund/Oxen möjligheter att använda sina talanger på ett bra sätt. Han är nöjd som lärare eller i något lantbruksyrke som kräver uppmärksamhet på ekologiska angelägenheter.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |