Hund/Lejon

Här hittar vi Hundens hela värdighet, hjältemod och odödliga trofasthet blandad med Lejonets lojalitet, ädelhet och människovänlighet, vilket konfronterar oss med den mest uppriktiga person som någonsin fötts. Så överseende är denna karaktär när det gäller dem han älskar, att om en av hans vänner begick ett fruktansvärt brott framför hans ögon, skulle Hund/Lejonet förneka att han såg det. Han skulle hitta på en ursäkt för personen. Han skulle baka kaka efter kaka med filar i. Han skulle rusa iväg för att fixa borgen, böterna, advokaterna. Och till slut när, genom hans hängivna ansträngningar, hans vän boven är fri igen, kommer Hund/Lejonet att hitta honom en semesterresa, uppmuntra sin vän att bjuda med vem han vill och betala för hela härligheten också. Hund/Lejon är oförbätterligt omtänksamma.

Med anledning av ovanstående spelar det ingen roll vad som händer med dessa människor, de blir sällan verkligt besvikna. De ser livet som en typ av naturligt helvete på jorden, myllrande av orättvisor och onda gärningar av alla sorter, som de måste skälla åt och försöka jaga bort. Man kan inte komma ifrån att Hund/Lejon är pessimister. Men deras pessimism förstör inte deras enorma kapacitet att tro. Hund/Lejonet verkar ha en förmåga att ta jättelika bestraffningar från livets nycker och ändå komma ut leende, fajtandes och ta på sig nya plikter, sorglöst sittande på sin stol med ett uttryck av fullständig uppriktighet och värme.

Männen i detta tecken kan med lätthet kallas kvinnotjusare. Samma sak gäller för kvinnliga Hund/Lejon. De gifter sig ofta många gånger. De har affärer som skulle få en Hollywood-stjärna att se ut som en nunna. De är verkligen heta, Hund/Lejonen. De gillar sex. Men ännu viktigare är att de älskar passion. De behöver spänning och för dem är kärleksförhållanden samma sak som spänning. Och lättsinnighet sätter krydda på livet.

Hund/Lejonet är känt för att ha förmåga att jobba länge och hårt när det gäller många olika och svåra sysselsättningar. Inget Hund/Lejon har någonsin inbillat sig att framgång kommer av sig självt och att han borde ha blivit befordrad i stället för någon mindre kompetent. Han har gjort det till sin uppgift att avancera genom livet med yttersta noggrannhet och schwung. Hund/Lejon är inga drömmare. De utför saker och ting.

Hund/Lejon är ökänt långsamma också. De avskyr att ha bråttom och föredrar situationer där man uppmuntras att ta god tid på sig. De är försiktiga och avvaktande. De vill inte vara vinnare bara för vinnandets skull. Om de kommer någonstans här i livet vill Hund/Lejonet att den platsen ska ha förtjänats genom svett i pannan. De har respekt för planering och kan ibland anklagas för tröghet.

Hund/Lejon är på sin vakt det mesta av tiden och de kan vara väldigt snarstuckna. Här finns definitivt en tendens att mucka gräl. Hund/Lejonet kan inte låta detaljer vara. Han lägger märke till att du i förra veckan sa att du skulle köpa kyckling och sedan kom du hem med kalkon. Och Hund/Lejonets ogillande kan få vem som helst att känna sig som en kriminell. Men du kan lita på att det inte varar länge. Lika snabbt som lusten att riva sönder dig dyker upp, lika snabbt försvinner den. Ett litet leende smälter Hund/Lejonets hjärta och om du verkligen gråter eller till och med snyftar medan han morrar åt dig, tar han ut dig på middag för att kompensera dig.

Eftersom Hund/Lejonet utför många goda gärningar är han speciellt känslig när det gäller att ta emot tjänster. Gör ett Hund/Lejon en tjänst av någon typ, låna honom pengar, ge honom en nyckelring - vad som helst - och han kommer att se till att returnera din tjänst. Men han visar dig också hur han tycker att världen borde vara. Han anger sin ståndpunkt genom att vara ett exempel. Det är en fruktansvärt trevlig och diskret metod att försöka få ordning på världen. Men naturligtvis så fungerar den egentligen inte.

Hund/Lejon är, till skillnad från de flesta Lejon, överdrivet blygsamma. De vill inte ha applåder och de bryr sig inte om belöningar. De behöver inget annat än kärlek och respekt från andra. Och även om de inte får något av det, förblir de orubbligt lojala, rättvisa och toleranta.

Hund/Lejonet är en känslomänniska och hans tillgivenhet påverkas inte av förstånd eller logik. Han känner starkt och är inte rädd för att agera på sina känslor. Han är behagligt lättsinnig och en fantastisk vän.

Kärlek

Hund/Lejonet älskar att älska. Denna person känner inget behov av att vara en partner fysiskt trogen. Men hans moral och andliga anknytning kommer att vara klanderfri. Denna person skulle försvara sin man, även om han var en yxmördare, pedofil eller hustrumisshandlare. Hon litade på honom förut och hon kommer alltid att lita på honom.

Även om ett Hund/Lejon har olika partners följande på varandra, förblir de andligt lojala mot sina tidigare älskare. De avbryter aldrig ett vänskapsförhållande frivlligt. När de en gång börjat bry sig om, så bryr de sig ohjälpligt och för evigt, villkorslöst.

För att älska ett Hund/Lejon på rätt sätt måste du förstå den lättstötta stolthet som du handskas med. Hund/Lejon är skenbart försynta människor. De kråmar sig nästan aldrig (såvida de inte är onyktra). Men inuti deras ädla trogna hjärta bor en liten skrumpnande viol på en gigantisk egotripp. Hund/Lejonet låter inte sin viol synas ofta. Inte heller märker vi så mycket av att han överhuvudtaget har ett ego. Men du, älskare eller partner till detta monster av blygsamhet, du måste lära känna violen och hur du ska ta hand om dess ömtåliga kronblad. Du måste lära dig hur du ska stryka detta ego medhårs, så att nästan ingen märker det. Då kommer du att bli Hund/Lejonets favorit för alltid.

Passar med

Du lider av lättretlighet och tillfälliga orosmoln (för att inte nämna paranoia). Håll dig i närheten av Vädurar, Tvillingar, Vågar, Skyttar och Stenbockar födda under Kattens eller Tigerns år. Häst/Tvilling är också bra för dig. Du blir mindre nöjd med en Drake/Oxe, Drake/Skorpion, Drake/Vattuman, Get/Oxe, Get/Skorpion eller Get/Vattuman. Du behöver inte bli påmind om att världen är en hemsk plats full av elände och farligheter. Du vill bara leva med någon trevlig, glädjande själ som höjer moralen och ger dig tillräckligt med applåder.

Hem och familj

Leta inte efter överflöd i ett Hund/Lejons hem. För denna person är ett hem bara ett ställe att bo på. Oftast ser ett Hund/Lejons hem använt och bekvämt ut. Böckerna kan ligga utspridda ett tag och disken kan lämnas odiskad några timmar. Men i grund och botten tycker Hund/Lejonet om ordning och reda. Under den obetydliga röran råder en definitiv renlighet. Välstånd är av ringa vikt för Hund/Lejonet.

Hund/Lejonet är en underbar familjemedlem. Som en ansvarsfull person kan man lita på att han sköter hämtning av barnen på bion. Han tycker om fester också och njuter av att underhålla och underhållas. Men en liten varning: Hund/Lejon är inte speciellt roliga. Uppmuntra dem inte att berätta roliga historier. Och de oroar sig. Jämnt och ständigt och på fullt allvar och utan återhållsamhet. Uppmuntra Hund/Lejonet på alla områden som kräver ansvar. Tveka inte att be honom gå uppe med barnet klockan tre på morgonen. Han har inget emot det och kan så småningom göra det till en vana. Var inte rädd för att be honom om pengar heller. Hund/Lejon är generösa människor (inte slösaktiga).

Hund/Lejon-barnet kan verka buttert och tillbakadraget vid första ögonkastet. Hans reservation är bara hans sätt att kolla in dig innan han blandar sig in i det roliga och deltar i det verkliga livet. Han behöver massor av äkta jordnära kärlek och uppiggande skojigheter. Han behöver också läras att inte tjura. Han är ett smart men långsamt barn. Försök inte att jäkta på honom. Han tycker om att dröja sig kvar över maten, sin matteläxa, sina leksaker. Han är försiktig.

Yrke

Hund/Lejonet har talang för alla typer av invecklat arbete som kräver analys och logik, grubblande och planering. De kan jobba ensamma och klarar sig väldigt bra med arbeten där ingen mänsklig kontakt behövs. De är seriösa arbetare och försöker alltid göra ett jobb ordentligt, om de överhuvudtaget ger sig på det.

Som chef är Hund/Lejonet rättvis och står ut med mycket rackartyg från sina anställda. Man hittar faktiskt inte många av dessa personer med stadiga chefspositioner. Antingen tar de sig någonstans i livet för egen maskin och i sin egen takt, eller så blir de kvar i de bakre leden. Ofta innehar de viktiga positioner även där. Men Hund/Lejon är inte ute efter att bemästra andra och de tycker inte om att kontrollera andra heller. Så räkna med att de antingen är klippor eller osynliga på kontoret. I andra avseenden, utanför de vanliga rutinerna med att arbeta för andra, kan Hund/Lejon vara framstående när det gäller personliga ideal, politiska eller sociologiska nyskapare och till och med glänsa i nöjesbranschen eller inom litterärt eller konstnärligt arbete. De blir bra enstöringar.

Ingenjörskonst och vetenskap är naturliga områden för Hund/Lejon. De kan också välja en annan karriär där deras humanitära begåvning kommer till sin rätt. Annars kan man rekommendera ensamjobb av alla typer, som inte sätter alltför stor press på Hund/Lejonet att hålla fast vid stränga regler som han kan döma ut som dumma och onödiga.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |