Hund/Kräfta

Allestädes närvarande i denna individ är "kännande". Känslor flödar både djupt och högt i denna känsliga - till och med lättstötta - person. Hund/Kräftor verkar ha en radar inbyggd i själva huden. Allt påverkar dem och påverkar dem djupt. Ett ord, en blick eller - Gud förbjude - en skarp kommentar kan upplösa dessa ömtåliga själar i en hög av nervös utmattning på ett ögonblick. Hund/Kräftor är födda att bli konstnärliga. Vidrörda av det estetiska trollspöet, behöver dessa personer beskydd från den stora stygga världen och dess olika skeden.

Trots sin överkänslighet för påverkan utifrån, kommer Hund/Kräftor vidare i livet. De skaffar jobb och barn och sköter sina affärer på ett seriöst och kompetent sätt. Hund/Kräftor engagerar sig i komplexa och besvärliga planer och lockas alltid av de mest absurda problem, vilka de sätter ingång att lösa med lågmäld värdighet.

Invecklade omständigheter, i all sin komplexitet och labyrintiska vändningar, skrämmer inte denna tålmodiga, allvarsamma individ ett dugg. Hund/Kräftor är de som arbetar till långt in på natten, röker för många cigaretter och oroar sig genom täta buskage av idéer och planer tills de gallrat ut en briljant lösning. Även den minsta av Hund/Kräftor kommer att lockas av att förbättra livets bild. Hund/Kräftor älskar att arbeta i trädgården, nyinreda och planera byggnader och böcker och målningar och kompositioner. Kreativitet är deras andranamn.

Och att oroa sig är deras huvudsakliga hobby. Hund/Kräftor grämer sig över allt och inget som kommer i deras väg. De får panik och blir ängsliga vid minsta missat möte eller deadline. De våndas över uppvisandet av deras gärningar och är vakna på nätterna och undrar om kvinnan i affären som sålde penslarna ljög när hon sa att de var äkta sobel. Hund/Kräftor plågar sig själva med vad som för mindre lättstötta människor bara är små petitesser. För en Hund/Kräfta är luften han andas full av hot. Han är försiktig med absolut alla delar av sin existens. Men det spelar ingen roll hur försiktig och ynklig han försöker vara, livet hittar alltid sätt att överraska honom på.

Som resultat av hans överdrivet vaksamma attityd, ger Hund/Kräftan ibland intryck av att ha målat in sig i ett hörn. Han verkar vara rädd för sin egen skugga. Är han lite paranoid? Sanningen att säga så är det fullt möjligt. Den genomsnittliga Hund/Kräftan har ett finger på panikknappen hela tiden - och det märks.

Att vara på sin vakt hela tiden stoppar emellertid inte denna person från att vara fullkomligt förnuftig och enormt rättvis i sina förbindelser med andra. Om han tror på någon kommer han att anstränga sig till det yttersta för att komma till deras undsättning. Hans förmåga till empati är gränslös och hans sjätte sinne för vad som är rätt och som sig bör har alltid rätt.

Hund/Kräftan är en givare också. Han är generös och vänlig och eftersom han gärna vill att andra ska nå upp till den höjd av självuppoffring som han själv är i stånd till, är han förtjusande uppmuntrande mot människor han älskar. Tålmodig och snäll och god, Hund/Kräftan blir en idealisk partner. Om han är engagerad i andra, vare sig det gäller affärer (vilket är ovanligt) eller konstnärliga projekt (mer vanligt), är han aldrig ute efter den berömmelse eller ära som ett lyckosamt slutresultat kan medföra. Hund/Kräftor vill bara sätta igång med att göra så att något underbart händer. De är allt annat än egoistiska, men eftersom de placerar skönhet så högt upp på sin prioritetslista, kan deras mål ibland verka själviska eller krävande.

Faktum är att Hund/Kräftor inte riktigt är av denna världen. Om de lämnas att sköta sig själva så skulle de förmodligen lyckas väldigt bra med att bosätta sig i en grotta någonstans, skaffa några böcker och lite papper och bjuda in några husdjur som kan älska dem - och kanske en partner att beundra - och hålla sig sysselsatta i det oändliga med många nyttiga och sköna sysslor.

Kärlek

Hund/Kräftans specialområde är deras häpnadsväckande förmåga att älska andra. Trots att harmoni inte nödvändigtvis är inblandat i alla deras affärer, så kan du vara säker på att Hund/Kräftans halva av ett par är den som anstränger sig mest för att hålla allt på rätt köl. Hund/Kräftan är bitsk och är ofta på helspänn och verkar sur när han egentligen bara är osäker på något. Hans behov av sann kärlek och ömhet är absolut nödvändig för hans psykiska hälsa.

Dessutom så kan inte Hund/Kräftan leva på ett bra sätt utan att älska. Han måste ha ett mål för sin bottenlösa källa av känslor. Utan någon att överösa med njutning och beundran, kommer Hund/Kräftan frestas att ge upp, lägga sig ner och dö. Han måste vara lojal och trogen mot någon annan själ och han är i desperat behov av att känna sig hemsk om han skulle våga svika sagda partner. Hund/Kräftan trivs med spelet mellan sig själv och andra i kärleksrelationer. Utan det smyger de omkring och ser kuvade och sorgsna ut.

Om du älskar en Hund/Kräfta måste du beväpna dig med tålamod. Att bevara en kärleksfull förbindelse kommer att innebära två stora problem. Å ena sidan, din Hund/Kräfta kommer att verka fullständigt otillgänglig ibland och ovillig att kliva ner från sitt moln av kreativitet. Å andra sidan, detta älskliga knippe av känslor kan tyckas hålla fast vid dig tills du kvävs. Med Hund/Kräftor är det allt eller inget.

Passar med

Du kommer överens med Katt/Oxar, Katt/Jungfrur, Katt/Skorpioner och Katt/Fiskar. Häst/Jungfrur, Tiger/Oxar, Tiger/Skorpioner och Tiger/Jungfrur är också din grej. Och du blir svimfärdig av den uppskattande Råtta/Oxen. Gris/Stenbockar, Drake/Vädurar, Drake/Vågar, Drake/Stenbockar, Get/Vädurar, Get/Vågar och Get/Stenbockar prövar ditt tålamod. Vad gäller Gris/Vädurar - glöm det! De verkar gladare än de verkligen är.

Hem och familj

Naturligtvis kommer denna skönhetsälskande person undtantagslöst att vistas i det vackra. Miljön är väsentlig för Kräftor på alla sätt och vis. Alla Kräftor måste sätta bo och är födda med bobyggarinstinkt. Denna speciella Kräfta, vars envisa strävan efter det estetiska inte känner några gränser, kommer automatiskt att vilja utvecklas i en trygg och säker - liksom vacker och välanpassad - miljö.

Hund/Kräftans familj betyder allt för honom. Men ibland verkar han frånvarande eller oåtkomlig i sina känslomässiga knutar. Sanningen är den att vad än Hund/Kräftan är upptagen av, känner han sig lugnast och trivs bäst när det finns familjemedlemmar omkring honom. Han kanske skriver världens största roman eller målar ett mästerverk i sin hermetiskt tillslutna studio, men Hund/Kräftan lyssnar efter vänskapliga ljud från familjelivet en trappa ner. Lukterna och ljuden från det vardagliga livet håller Hund/Kräftans fötter på jorden. Som förälder är han plikttrogen och snäll.

Som barn kan denna person verka spröd och känslomässigt bräcklig. Alla typer av kärleksfull uppmärksamhet är i sin ordning. Han behöver inte applåder så mycket som han behöver ömhet, ledning och ärlighet från föräldrar och syskon. Hund/Kräfta-barnet måste bli förstått och hans kreativa sidor söker godkännande. Kurser av alla sorter, uppmuntran, långsam tålmodig undervisning och många handknutna plädar att svepa in sig i framför brasan kommer att garantera denna talangs stabila framtid.

Yrke

Hund/Kräftans livsuppgift är bestämd redan från födseln. Att lära sig använda känslighet och kreativa talanger i det moderna livets värld är en så stor bit som någon kan förväntas klara. Att styra och forma talang till användbara block kommer att ta mycket av denna persons tid och energi. Han kan jobba på bank eller ta order på ett hamburgerställe, men han blir inte tillfredsställd av sådant opersonligt jobb. Försköning av livet är vad han gör bäst.

Om man anställer en Hund/Kräfta behöver man aldrig oroa sig över att han kommer för sent till jobbet eller glömmer addera en sifferkolumn. Hund/Kräftor vet pengars värde och är noga med att hålla sina räkenskaper i gott skick och sina skulder till ett minimum. De blir utmärkta arbetare i områden där deras kreativitet utmanas och kan till och med vara chefer - och bra sådana - förutsatt att området där de ska utöva sin auktoritet är vackert. De kan styra arbetet på en byggplats, så länge som byggnaden är vacker. De kan också försöka sig på att handla med aktiviteter eller sälja målningar eller till och med förestå eller äga ett konstgalleri. Hund/Kräftor blir bra reklamtecknare också och inredning är en av deras specialiteter.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |