Hund/Jungfru

Snällhet och bett kombineras i Hund/Jungfrun. Det spelar ingen roll hur sur denna person kan verka ibland, ett ljus av tillgivenhet brinner klart bakom ögonen. Hund/Jungfrur kan försöka gömma sin sårbarhet under en fasad av raffinemang och världslighet. Men under fernissan finns en yta som är lika känslig och mjuk som renaste dun.

Hund/Jungfrur är pålitliga människor. De tror på rättfärdighet och utför goda gärningar. De gör inget på måfå och lämnar väldigt lite till slumpen. Du kan alltid ropa på en Hund/Jungfru för att få hjälp. Du kan alltid be honom om en slant. De kanske inte alltid är leende. Men de är alltid tillmötesgående, villiga att ge en hjälpande hand och tar sina plikter på allvar.

Denna person är målmedveten och kan samla ihop rikedomar genom hårt arbete och plikttrogenhet. Han är noggrann och en smula tvångsmässig. Men det är inget att bry sig om. Hund/Jungfrur uppfattar fara och är alltid på sin vakt mot ondska. Lömska eller lite knasiga planer lockar dem inte. De vänder på varenda krona, men de är anmärkningsvärt generösa också. Hund/Jungfrur tar hand om de sina och några till.

Hund/Jungfrur är inga ensamvargar. De njuter av sällskapet av människor de litar på och älskar. De tycker om att känna sig vara i centrum av en varm grupp av "bra" människor och de kommer att anstränga sig för att bevisa sin lojalitet och testa andras.

Vad de än gör så kan du vara säker på att det sker i bästa välmening, trots att du måste hålla ett öga på deras alltför naiva försök att rätta fel som är för fel för att någonsin räddas. Skriv under deras petition. De menar inget illa.

Hund/Jungfrun är i allmänhet konservativ. Han är inte den som går och letar efter en gratis lunch. Eftersom han tror på hårt arbete och är smart nog att gräva ner sina ben i de rätta trädgårdarna, kan han inte förstå varför andra skulle förvänta sig en lätt resa av livet och samhället. Hans generositet sträcker sig inte till människor som inte visar flit och gott gry.

Kombinationen av den oroliga Hunden med den pedantiskt analytiska Jungfrun kan orsaka denna person mycket ängslan. Han eller hon plockar sönder varje situation i småbitar och såras av små (ibland meningslösa) detaljer. Detta fasthållande sätt kan få Hund/Jungfrun att hamna i ett tillstånd av ovisshet, varifrån han känner att utveckling är omöjlig. Det är då han behöver sina vänner för att skaka ut honom ur förlamningen av rädsla med riktiga, konkreta lösningar. Han lyssnar gärna till råd och tar hänsyn dem han känner är klokare.

Hund/Jungfruns största handikapp är hans oförmåga att vägra hjälpa de som är svagare eller mindre lyckligt lottade än han själv. Han är omåttligt hedersam och tillåter ofta sig själv att bli förd bakom ljuset av skojare och bedragare. När detta händer blir han djupt sårad och kan lägga sig till med utseendet hos en slagen hund som tar ett tag att skaka av sig. Dubbelspel gör också Hund/Jungfrun rasande. Se upp för hans humör. Du har inte upplevt riktigt raseri förrän du har sett en arg Hund/Jungfru i farten. De tappar fullständigt kontrollen. Och de bits!

Kärlek

Hund/Jungfrun är försiktig med sina kärleksrelationer. Han rusar oftast inte runt och söker gillande och uppmärksamhet som han överhuvudtaget inte förtjänat. Snarare är det så att Hund/Jungfrun bestämmer sig för när han vill gifta sig, gör så och förblir så i mer eller mindre lugn och ro för alltid. Visst kan han vara snäsig och vasstungad ibland. Men han kan rida ut stormarna eftersom han har modet av sina övertygelser.

Om du älskar en sådan person måste du hålla stämningen glad och försöka få honom eller henne att skratta mycket. Hund/Jungfrun älskar att fnittra och vara löjlig och har ett fint sinne för humor. Men han är också grinig och upptagen av sina plikter, han behöver ibland dras ut och uppmuntras att ha kul. Om din Hund/Jungfru älskar dig tillbaka är du en verkligt lycklig person. Han kommer aldrig att göra dig besviken.

Passar med

Du är av naturen attraherad av Oxar, Kräftor, Skorpioner och Stenbockar. I dessa kategorier känner du dig mest välkomnad av och hemma med Tiger/Oxar, Tiger/Skorpioner och Tiger/Stenbockar. Katt/Kräftor, Katt/Stenbockar och Katt/Skorpioner tilltalar också din smak. De är lugna - och smarta! Häst/Skorpioner och Häst/Stenbockar ger dig också långvarig glädje och uppmuntran. Ett bra råd är att du ska hålla dig borta från Get/Tvillingar, Get/Skyttar och Get/Fiskar och ett ännu bättre råd är att du ska undvika Drake/Skyttar och Drake/Fiskar.

Hem och familj

Hund/Jungfrun älskar sitt hem för att han har skapat det själv. De flesta Hund/Jungfrur har på egen hand varsamt format sin omgivning, har byggt sig själva och sina familjer ett sätt att leva som de är stolta över och har lagt ner timmar och åter timmar av uppoffringar i hemmets namn. Möbleringen är sparsam och effektiv, kanske även en gnutta stel, men ljuset av tillgivenhet finns alltid där i form av en handknuten filt eller en mysig varmvattenflaska. Hund/Jungfrun håller själv ihop sitt liv.

Som förälder är det inget tvivel om att denna person är både förnuftig och sund. Han tar allt ansvar på allvar. Och han sätter sig faktiskt ner och hjälper till med läxorna och stannar uppe för att baka kakor. Barn som har Hund/Jungfru-föräldrar måste hålla skenet uppe och uppföra sig oklanderligt för utomstående. Men hemma kan de slappna av och må bra med sig själva. Deras Hund/Jungfru-förälder skulle kunna försöka vara en aning mindre kritisk. Men i det stora hela är föräldraskap ett bra jobb för dessa människor.

Hund/Jungfru-barn mår bra av att vara första barnet i familjen. De spelar den rollen med säkerhet. De avskyr inte att köra med sina syskon och de har absolut inget emot att hjälpa sina föräldrar. Sanningen är den att Hund/Jungfru-barnet ofta överraskar vuxna med sin brådmogenhet. Vare sig du tycker om det eller ej så kommer detta barn att oroa sig och behöva mycket uppmuntran. Mardrömmar är att förvänta.

Yrke

Hund/Jungfrun kan engagera sig i många olika jobb som kräver uppmärksamhet på detaljer och användning av intellektet på de praktiska sidorna av ett jobb. Han kommer helt säkert att vara väldigt bra på sitt yrke. Om han har svårt att lyckas, kan det ibland bero på hans överdrivna släpphänthet mot andra på jobbet. Om hans medarbetare är lata och odugliga så kanske Hund/Jungfrun inte säger något, utan gör själv det extra arbetet. Detta gör honom utmattad och äventyrar hans nerver och hans karriär.

Det går inte att föreställa sig en mer rättvis chef. Denna individ kan dela ut exakt den dos av arbete som varje underordnad behöver, gå igenom deras utveckling och fördela kloka klappar på huvudet där det behövs. Som anställd gäller samma sak. Han är en rättsinnig person, ibland gnällig och stormig, men aldrig oärlig eller elak.

Några karriärer som bäst passar Hund/Jungfrun är: psykiatriker, musiker, förskollärare, ingenjör, datorexpert, professor.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |