Häst/Vattuman

För denna pigga och energiska Vattuman representeras frihet av variation och rörelse. Hästen ger den klarsynta Vattumannen ett rebelliskt sinnelag och driver honom att kliva framåt. Hästar är hetsiga med begåvning för lätta resultat. Vattumannen vill ha ett originellt liv. När de två kombineras utvecklas en säregen, flyktig mänsklig varelse. Häst/Vattumannen lyser aldrig speciellt länge.

Denna person är mycket händig. Inget jobb eller uppgift som kräver fingerfärdighet ligger utom hans förmåga. Han är också särskilt begåvad för att använda ord och är ofta flerspråkig. Eftersom en av hans högsta prioriteter är att resa runt och ge sig hän åt olika erfarenheter så lär han sig snabbt ovanliga företeelser och dyker huvudstupa in i det exotiska.

Denna person törstar efter det konstnärliga i livet, längtar efter att världen ska bli en vackrare och mer omtänksam plats och tillbringar mycket tid och tanke med att försöka förbättra den. Häst/Vattumän är engagerade, aktiva medborgare som vet hur de ska arbeta för det de tror på.

Denna individ tror på originalitet. Han eller hon kanske vill ha en sorlande bäck i vardagsrummet. Eller kanske ett enormt slott i Bulgarien med fyrtio rum, där folk samlas för lite allsång. Häst/Vattumän är drömmare och anstiftare av stora planer som kan ta en livstid att förverkliga. Inget att oroa sig över. Häst/Vattumannen kommer att genomföra sina planer i sinom tid - företrädesvis på egen hand. Stor omfattning stör inte denna tappra individ. Han vet att han kan utforma detaljerna själv. Allt han ber om är lite samarbete. Och pengar, naturligtvis.

Ofta är Häst/Vattumannens inkomstkälla egentligen någon annans. Inte för att denna person är beroende - långt ifrån. Men Häst/Vattumannen kan inte föreställa sig varför någon skulle neka honom de medel han behöver för att starta hjälporganisationen för kringvandrande trubadurer. Det är ett fullt giltigt kall. Dessutom är Häst/Vattumannen bland de mest övertygande av tecknen. Han lyssnar - men oftast på sig själv. Det han vill måste han ha. Annars? Det finns inget annars.

Denna individ är i huvudsak frilansare. Löner och åtta-till-fem jobb verkar löjliga för honom. Han är bara ute efter jackpotten eller att den stora affären ska gå igenom. Om han inte kan ha en massa pengar kan han lika gärna svälta - eller gå och drälla. Häst/Vattumannen är en vidsynt tänkare som verkligen bryr sig om de förtryckta och fattiga. Men ofta ser han inte skogen och glömmer träden helt och hållet. I vilket fall som helst, med Häst/Vattumannen är det allt eller inget. De är antingen på plats med alla fakta i handen levererandes ett lockande tal om sin senaste passion, eller så har de drivit iväg någonstans för att ta en titt på solnedgångarna i Malaysia.

Häst/Vattumannen är också lindrigt galen. Excentricitet finns i överflöd i denna persons natur. Och eftersom Häst/Vattumän är sant visionära människor så kan de lida av ett övermått av förståelse, vilket, om det används fel, kan utvecklas till vanvett. För det mesta kommer emellertid hans egenheter till utmärkt användning. Draget av galenskap som alltid finns närvarande hos Vattumän gör den överdrivet sakliga Hästen upplyst. Hästen, i sin tur, hjälper den frånvarande Vattumannen att skaffa sig en känsla av tillhörighet och tar honom tryggt tillbaka till jorden efter hans ofta förekommande flygturer.

Denna person utlovar magi till de människor som omger honom eller henne. En Häst/Vattuman har oftast en finslipad känsla för självförlöjligande och kan roa antingen med vilje eller helt enkelt eftersom han är obotligt förvånande. Det du ser av Häst/Vattumannen är bara ungefär en tiondel av vad som faktiskt finns i denna kompakta och galna personlighet.

Kärlek

Här tror Häst/Vattumannen fullt och fast att han eller hon inte kan göra något fel. När de älskar någon tycker de att vad den älskade än får från dem borde vara tillräckligt. Denna individ vill absolut inte störd av komplicerade kärleksaffärer. Från första början borde det stå helt klart att det är Häst/Vattumannen som sköter ruljangsen och bestämmer takten. Antingen accepterar partnern att vara så flexibel att han eller hon inte får panik varje gång denna person svävar iväg på något nytt äventyr (vare sig det har med kärlek att göra eller ej), eller så skaffar han/hon en annan partner. Känslosamhet är inte en av denna persons svagheter.

Svårigheten med att älska en Häst/Vattuman är oviktig. Det enda som är viktigt med att vara galen i denna galning är att han eller hon är så underbart knasig och fascinerande intressant. Om du är kär i en Häst/Vattuman, se det från den ljusa sidan. Du kan inte ändra på dem. Aldrig driva på eller tjata på dem. Inget du kan säga eller göra kommer ändå att göra något intryck på dem. Försök bara att hålla ditt eget huvud ovanför vattnet och mest av allt - tyck om dem.

Passar med

Hund/Tvillingar och Hund/Skyttar är lojala och har huvudet med sig. Du behöver en sådan stadig intelligent partner. En Get/Våg behöver ditt beskydd och kan däför tilltala dig. Tiger/Skyttar är bra som plåster på såren. De är så flexibla och oberoende. Råtta/Oxar, Råtta/Lejon och Råtta/Skorpioner finns inte på listan över kärlekspartners. Inte heller bör du bry dig om att starta något med ett Apa/Lejon.

Hem och familj

Snacka om okonventionell! Denna persons hem kommer att vara ett museum över hittade saker och konstiga stilar. Häst/Vattumannen är en samlare. När han eller hon reser så tar de alltid med sig någon grannlåt eller bjäfs de bytt till sig av en Sikh i ett marknadsstånd eller knyckt från en schejks tält. Det är en orgie i färger. Föreställ dig Häst/Vattumannen och se vad som kommer ut från garderoben. Glitter och accessoarer med grov stil. Ta de där röda ridstövlarna och den rutiga scarfen förtjusande lindat kring stövelskaftet. Wow!

Häst/Vattumannen kanske är tokig, men han är inte galen i tanken att ha många barn. Mängder av barn hotar hans rörelsefrihet. Denna person måste röra på sig. Om han eller hon någonsin slår sig till ro och skaffar barn så är det oftast sent i livet. Då ska du se upp! Denna person kan bli fullkomligt engagerad i föräldraskapets detaljer. Att vara förälder är en utmaning, men betraktad med den hetsiga Häst/Vattumannens passion och potential för extas - puh! Barn, om ni vill ha en storartad barndom, se till att bli födda av denna underbara tossiga mamma eller pappa. Glöm för alltid sängdags och sysslor. Som förälder är Häst/Vattumannen släpphänt, modern och ytterst betvingad av barnens charm.

Detta konstnärliga barn kommer att roa föräldrar med upptåg och originella påhitt. Hans kreativa egenskaper är många. Han blir hellre bortskämd och klemad med än att han måste följa massor av fåniga regler. Han är övertygande och hittar på anmärkningsvärt rimliga ursäkter för sina egendomligheter. Skolning och ett gott uppförande kommer att ge denna persons yttre förfining. Annars är det inte mycket du kan göra, förutom att slösa uppmärksamhet på denna älskliga varelse.

Yrke

Så mycket talang får inte passera obemärkt förbi. Denna person kommer inte att vara speciellt ambitiös för egen vinnings skull. Häst/Vattumannen är ingen investerare eller ens en sparare. Han är egentligen inte intresserad av pengar, men vet att han måste ha massor för att kunna utföra sina vansinnigt dyra projekt. Normalt sett har han inte ett "jobb" utan arbetar i någon lukrativ position i utkanterna, som tillåter honom att resa till exotiska länder.

Häst/Vattuman-chefen är rättvis och rättrådig, men strängt självupptagen. Du kan förvänta dig att denna person kommer till kontoret sent och går hem tidigt och ändå fordrar att du inte missar en minut och dessutom arbetar över. Kom ihåg att han är lite galen. Men ack så intressant. Och begåvad. Denna individ kan med fördel anställas, förutsatt att chefen låter honom eller henne resa iväg var tredje eller fjärde dag. Häst/Vattumannens talanger är intensiva och kortlivade. Använd dem sparsamt.

Jobb som kan tilltala Häst/Vattumannen är: filmstjärna, fotograf, tolk, talskrivare, handelsresande, pengainsamlare, konstlärare, legosoldat.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |