Häst/Våg

För att vara en Häst-människa så är denna person, född i den välvilliga Vågen, respektabel och värdig. Hästar är ibland rebelliska och beräknande. Vågen är det nästan aldrig. Vågen vill ha lugn och vet hur man skapar jämvikt. I detta tecken klättrar Vågen upp på Hästens rygg och hänger kvar för glatta livet tills han har tämjt den själviska hingsten till en väldigt civiliserad person.

Kombinerad med Vågen får Hästens personlighet behålla många av sina världsliga ägodelar. Han har kvar fullt intresse för elegans och stil. Han håller hårt fast vid popularitet och behärskar marknaden för idealism. Vågen ger Hästen förfinad smak. Dessutom, genom att spänna för Vågen framför vagnen, behöver inte Hästen ge upp ett jota av sina nycker. Hästar tycker om att göra det de vill när de vill. Vågen har inget emot det. Vågen uppmuntrar faktiskt nyckfullhet, han vet att med hans välutvecklade sinne för gränser så kommer Hästen aldrig att helt och hållet spjärna emot systemet.

Denna blandning av tecken ger ofta utmärkta talare. Hästen har pondus. Han eller hon fängslar publik med värdighet och självsäkerhet. Vågen tillsätter charm och en gnutta estetik till denna omtyckta image. Häst/Vågen kan bli en imponerande aktör.

Häst/Vågar upplever ofta fenomenet ovanliga öden. Detta har uppenbarligen att göra med deras talang för att vara på rätt plats i rätt tid. Häst/Vågen är väldigt rörlig och bekymrar sig om självhävdelse. Kombinationen av tur och näsa för kontakter gör denna person till en bra kandidat för plötslig oväntad berömmelse eller rikedom.

Ingen Häst är någonsin lat. Men Häst/Vågar är något mindre hektiska än sina motsvarigheter i andra tecken. De vet hur man slappnar av och saktar ner för vinnings eller förbättrings skull och är inte så upptagna med det nyttobetonade som de flesta Hästar. Häst/Vågen är en exalterad personlighetstyp, vars åsikter och inställning är glödande och oresonliga. Du kommer inte att glömma om du träffar på en. Och, eftersom de är extremt sociala, så är det mycket möjligt att du träffar på en redan i kväll. Fester och sammankomster, mottagningar och möten spelar en stor roll i denna persons liv.

Häst/Vågen är, framför allt, en övertygande person. Han är trovärdig och vältalig. Han är inte speciellt medkännande eller känslosam. Men han kan ryckas med av ett ideals glöd. Det finns poesi i själen hos denna effektiva mänskliga varelse och det syns på hans värdiga, smakfulla yttre. Han kan vara samvetslös när det gäller hans egna intressen och om han försöker övertala dig att sälla dig till en av hans planer kommer han aldrig att acceptera ett nej.

Häst/Vågen söker rättvisa för alla och fördelar för sig själv. Han uppnår vanligtvis oberoende och han är inte främmande för att orsaka en skandal för att få det. Häst/Vågen är en underlig kuf och hittar ofta på eller utför åtskilliga skandalösa handlingar för att chocka mer konventionella själar. Men det är inget att bry sig om. Denna person lider inte av självtvivel, utan går direkt på strupen - på ett väldigt elegant sätt.

Kärlek

Passion är viktigare än ömhet i en Häst/Vågs liv. Han eller hon attraheras av en annan persons ideal, eller av någon annan egenskap förutom utseende - som pengar, till exempel. Häst/Vågar är inte riktigt så giriga som de flesta Vågar, men icke desto mindre tycker de om att ta ett rum med storm. De är sinnliga och har en tendens att flirta.

Att älska någon född i Häst/Vågen kan innebära komplikationer. Denna person är något av en ö för sig själv. De är inte alltför beroende av föreställningen om ett förhållande och söker i en partner den förmåga till självuppoffring som Häst/Vågen saknar. Om du älskar en av dessa varelser, gör dig redo att lägga ned en stor del av din tid på att kamma den kraftiga manen och rykta din vackra springare. Häst/Vågen är en putsare och kråmare.

Passar med

Sök en livspartner bland Tiger/Tvillingar, Tiger/Lejon, Tiger/Skyttar eller Tiger/Vattumän. Kortvariga kärleksaffärer kan bli mycket mer när en Get/Tvilling eller ett Get/Lejon är inblandad. Hund/Skyttar och Hund/Vattumän blir bra sällskap för dig. Lek inte med Råtta/Vädurar, Råtta/Kräftor eller Råtta/Stenbockar. Den ivriga Get/Stenbocken är heller inte något för dig.

Hem och familj

Här kommer Häst/Vågen verkligen att satsa allt han har. Denna individ vill ha en vacker hemmiljö där han eller hon kan ta emot mängder av vänner och kollegor. Sofforna är i sammet och gardinerna tunga och förmodligen vinröda eller mjukt bruna. Häst/Vågen är en lyxälskare utöver det vanliga. Han kommer också att se till att äga varje senaste apparat som kan förbättra hushållets sken. Alla lampor kommer att ha dimmer och blommorna kommer att vara fräscht arrangerade av den person som kommer bara av den anledningen. Häst/Vågen sparar inte på några utgifter när det gäller att imponera på publiken. Han asvkyr vulgaritet och tycker inte om när gäster dyker upp iklädda fransiga blåjeans. Flärd är grejen.

Häst/Vågen kan känna viss konkurrens från barn. Han eller hon behöver hjälp med att fostra barnen eftersom Häst/Vågen ofta är ute eller för upptagen med att göra något privat för att bry sig om dem. Den genomsnittliga Häst/Vågen kommer förmodligen bäst överens med sina barn när barnen börjar bli vuxna. Då, när den griniga barnsligheten har börjat förblekna, kommer barnet att bli mer godtagbart för den smakfulla Häst/Vågen. Det kommer att finnas ett visst avstånd mellan denna individ och hans eller hennes avkomma.

Som barn kommer denna person att visa stort löfte och imponera på vuxna med sin uppenbara lätthet att lära sig umgängesformer. Det finns en rebelliskhet hos den unga Häst/Vågen som avtar när barnet mognar och märker att den där stormigheten inte kommer att ta honom dit han vill. Detta barn kan vara roligt och egendomligt - en sorts underlig människa ute med sina goda vänner. Häst/Vågen kommer ändå alltid att vara omtyckt och beundrad. Det spelar ingen roll vad du gör som förälder, detta barn kommer att gå sin egen väg.

Yrke

Eftersom denna person både är argumenterande och övertygande kommer han eller hon att briljera i yrken som kräver verbal skicklighet och övertygelse. Dessutom klär sig Häst/Vågen alltid bra och uppvisar en tjusig bild för världen. Hans eller hennes svaghet härrör från en ovilja att spela spelet bara för att uppehålla lugnet. Häst/Vågar bryr sig mindre om lugn än om sin egen framgång. De kommer bara att samarbeta om kompromissen på inget sätt hämmar deras framryckning.

Beroende på situationen kan denna person antingen glänsa i att vara auktoritär eller att ta order. Det enda kravet, när det gäller Häst/Vågen, är personligt intresse. Om att vara chef tar Häst/Vågen till toppen accepterar han gladeligen en chefspost. Annars kan du behålla dina höga titlar. Allt Häst/Vågen verkligen vill med ett jobb är rörelse uppåt - och, naturligtvis, pengar.

Karriärer tillgängliga för Häst/Vågar är: stadsplanerare, landskapsarkitekt, skvallerkåsör, kritiker, handlare, tidningsman, skådespelare, restaurangägare, dekoratör, lärare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |