Häst/Vädur

Det finns något av segrande idrottsman i alla Häst/Vädurar. De spelar ett elakt spel, är både snabba på fötterna och kvicka i sinnet. Men de fullföljer inte alltid serven. Häri ligger det första och mest bekymmersamma av Häst/Vädurens fel och brister. Både Väduren och Hästen är framåt och aktiva. Båda tecknen är självcentrerade. Både Väduren och Hästen gör sig skyldiga till envishet. Para ihop dem och man får en imponerande individ som är snar att kräva det han vill ha när han vill ha det och slå näven i bordet.

Några av Häst/Vädurens bra kvaliteter är total entusiasm, en viss charmig naivitet och ren energi. Dessa människor är till synes orädda och ger intryck av beslutsamhet. De är alltid de första att berätta för dig hur fantastisk dagen har varit, hur vidunderlig världen skulle kunna vara och hur underbart livet är om du ser det från den ljusa sidan. Häst/Vädurar vill tro. De bryr sig om godhet och rättskaffenhet och kan verkligen hugga i och arbeta mot ädla och höga mål. De älskar sanningen och brukar vräka ur sig mer än sin del. Och Häst/Vädurar är obotligt praktiska. De kan fixa nästan vad som helst med sina händer; bygga hus och renovera rum i en handvändning; möblera om och hitta på nya trafikmönster för hushållet som ingen annan kunde ha kommit på.

Om det finns en förhastad slutsats som ligger och skräpar så kan man vara säker på att Häst/Väduren drar den. Både Väduren och Hästen har en benägenhet för att använda sina krafter snabbare än sin tankekapacitet, så de är alltid frestade att försöka träffa huvudet på spiken snabbt och utan eftertanke - och ofta på grund av brådska motsvarar de inte sina ideal.

Häst/Vädurar är dåliga förlorare också. Om de inte får de applåder eller det godkännande som de så ivrigt söker i livet, kan de sparka och tjura och verkligen bära sig illa åt. Misslyckande, för Häst/Väduren, utgör en personlig förolämpning. Han tar inte motgångar speciellt bra.

Väduren tycker om att gå till angrepp mot stora hinder i hopp om, naturligtvis, erövring och så småningom förintelse. Hästen, trots att han är mycket försiktigare, har också en tendens att besinningslöst rusa rakt mot fienden. Som man lätt kan se så är en Häst/Vädur full av oförskräckthet.

Problemet är att under ytan så är Häst/Väduren bara en "bra grabb" som hellre lever i lugn och ro än att behöva överleva i en krigszon. Häst/Väduren har alltid ett hemligt gömställe som han skapat sig på landet eller till och med i staden, som alltid är berett att omsluta hans trasiga nerver.

Försök aldrig resonera med en Häst/Vädur. Det är slöseri med din dyrbara tid. Häst/Vädurar förstår sig på makt och styrka och (tyvärr) brutalitet. De är inte diskreta med sina behov och krav. Så de förstår inte anspelningar på vad du kan vara ute efter. Det svårfattliga går inte fram till dem. Glöm det där med att slänga sig med ordstäv - kasta dig rakt in i det och gå fram till Häst/Väduren med dina vapen väl synliga. Om du vill övertyga Häst/Väduren om någonting måste du bete dig på ett enkelt och lättfattligt sätt.

Förutsatt att oturen inte gör sig påmind för ofta så kommer Häst/Väduren att friktionsfritt klara av sina uppgifter. Han är rolig och lätt att umgås med. Häst/Vädurar får snabbt nya vänner och har inget emot kallprat. Ta med en Häst/Vädur på nästa picknick eller bjud in honom på nästa poolparty. Han är den hjälpsamma typen som åtnjuter respekt från sina medmänniskor för sin snabbhet att hjälpa till med enkla sysslor. Han gräver grillgropen och hämtar hela sällskapet vid järnvägsstationen och får alla att skratta åt att värdinnan glömt att köpa hamburgerbröd. Häst/Vädurar är förtjusande tillgängliga och lider inte av för stor last av djupsinnighet.

När festen närmar sig sitt slut kommer du att hitta honom utsträckt på soffan i vardagsrummet, där han sover bort utmattningen efter en jäktig, jäktig dag där all aktivitet på något sätt har berört honom. Han är en som hugger i, en arbetsmyra. Häst/Väduren kan till och med hugga ved topless.

Kärlek

Entusiasm kan vara den sanna och långvariga kärlekens fiende. Häst/Vädurens svaghet i kärlek är hans orädda entusiasm. På två sekunder blir Häst/Väduren kär. Vad är detta? Den hyn, de där axlarna, sättet han sluddrar på S:en, lite det där som garanterat kastar Häst/Väduren rakt in i en fullkomlig avgrund av förblindad känslosamhet. Häst/Väduren är inte överdrivet känslosam. Och tvekan är inte ett av deras problem. Detta snabba impulsköpande på kärleksavdelningen fungerar sällan och i det långa loppet kan Häst/Väduren bli besviken. De där axlarna var bara resultatet av en ny design på skjortan, hyn var smink och hans framsluddrade S? Du har gissat det. Full.

Om du älskar en Häst/Vädur, ta med honom till sängen. Under intima omständigheter kommer du att upptäcka en helt ny människa. Kom ihåg att Häst/Väduren har lätt för att fatta, vräker ur sig obetänksamheter och är snabb i starten. Ett förberedande förspel utanför sovrummet kommer naturligtvis att förbrylla honom. Men Häst/Vädurar är skickliga med sina händer och och brukar, trots att de inte är sant atletiska, vara rörliga och spänstiga. Häst/Vädurar är sexiga människor.

Passar med

Du kommer med säkerhet att njuta av Tiger/Lejons och Hund/Lejons sällskap. Du kan också falla för Tiger/Skyttar, Get/Skyttar, Tiger/Tvillingar eller Hund/Tvillingar. Starka men bräckliga Get/Vattumän kan du vara lite svag för. Vad gäller Råtta/Vågar och Apa/Vågar så är de ute ur matchen, liksom Råtta/Stenbockar och Gris/Stenbockar. Råtta/Kräftor och Apa/Kräftor är heller inget bra val för dig.

Hem och familj

Häst/Vädurens boning kommer att vara praktisk. Gardinerna och mattorna kan vara noggrannt färgkoordinerade. Möblerna är av hög kvalitet och robusta. Den genomsnittlige Häst/Vädurens inredning är krusidullfri, bekväm och slitstark. Häst/Vädurar har massor av fantasi, men de vill använda den på ett vettigt sätt.

Häst/Vädurar är dominerande familjemedlemmar. Eftersom deras specialitet är att få saker och ting ur världen kan de inte tolerera långsamma, försiktiga metoder hos andra. I hemmiljön tycker Häst/Väduren att allt bör vara på hans sätt. Han är också övertygad om att hans sätt är det enda sättet. Det är inte alltid lugnt att leva med Häst/Vädurar. De vill att alla ska samlas vid matbordet samtidigt och har alltid bråttom att ta tag i dagens händelser. Gud förbjude att du skulle vila i en skön fåtölj med fötterna på bordet, din tumme i munnen och din blick limmad vid en bok. Häst/Väduren vill att du ska vara mer produktiv. Men kom ihåg, om du vill så kan du ignorera Häst/Vädurens enträgna böner. Han kommer att tröttna på att tjata på dig efter några minuter.

Som barn kommer Häst/Väduren tidigt att visa talang för snabb inlärning. Han är anpassningsbar och väldigt charmig, öppen och sällskaplig. Alla konstnärliga böjelser bör uppmuntras. Häst/Väduren måste hålla sig sysselsatt och att hitta en passion tidigt i livet kan rädda honom från mycket sysslolös leda senare i livet.

Yrke

De vägar där Häst/Vädurar är mest framgångsrika är inte alltid dem de väljer att färdas på. Här finns en tidig önskan att engagera sig i konstnärliga karriärer. Först, när han är ung och oerfaren, kan Häst/Väduren se sig själv som skådespelare, sångare eller till och med målare. Han kan tidigt vara skicklig inom dessa områden. Men senare, när hans förståelse för sig själv och världen växer, är det mer sannolikt att Häst/Väduren väljer en tryggare karriär där hans entusiasm och snabba beslutsfattande träder i förgrunden. Något rejält att falla tillbaka på.

Häst/Väduren blir en bättre chef än anställd och till och med bättre än så, han blir en fantastisk självständig arbetare. Häst/Vädurar kan arbeta inom alla områden som kräver snabba beslut och erbjuder trevliga arbetsvillkor. Han kan vara programmerare eller journalist. Häst/Vädurar blir bra piloter, översättare och poliser. Häst/Vädurar kan klara sig bra inom reklambranschen. Ett jobb, en kampanj och vidare till nästa jobb, kampanj och så vidare. Han bör inte satsa på tålamodskrävande yrken som författare eller präst. De vill ha sin del av omedelbar tillfredsställelse och långrandighet är inte deras kopp av te.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |