Häst/Stenbock

"Lita på mig!" säger den pålitlige Häst/Stenbocken. Och tro mig, det kan du. Här är en kombination som skapats i himlen. Stenbocken ger soliditet och uthållighet till den något snobbifierade och ofta osäkra Hästen. Hästen ger, å sin sida, Stenbocken händighet och en fint utvecklad känsla för sin egen popularitet.

Här är en person vars personliga utveckling ofta är underordnad andras behov. Häst/Stenbockar är bra människor. De tar hand om de mindre lyckligt lottade ner till minsta detalj. De vet vad kärlek är. De är ett gott föredöme för den mer själviska sorten och, på grund av sin stelhet och något avvisande attityd, missförstås titt som tätt. Häst/Stenbockar verkar snäsiga och till och med en smula hårda mot sina vänner. De är i huvudsak fredsälskande personer, naturligtvis. Men deras sätt är torrt och deras uppförande bräckligt.

Häst/Stenbockar är överdrivet plikttrogna och omsorgsfulla. Om de inte lyckas på första försöket har de outtömliga resurser för att försöka igen. Dessa människor tror på mänskligheten. De är stränga mot sig själva och bara överseende mot andra om de verkar lovande. Odugliga och arbetsskygga göre sig icke besvär. Häst/Stenbocken har inte tid för lata människor. Han vill omge sig själv med ovanliga och kreativa personer. Denna individ ger evighetsmaskinen ett ansikte. Han eller hon sitter aldrig still om inte projektet han eller hon arbetar med kräver att man sitter. De är handlingsmänniskor och grundläggare. De sätter igång saker varje dag, om och om igen, och de lyckas på något sätt lägga in fantasi, spänning och kreativitet i alla typer av rutin.

Häst/Stenbockens frimodighet är både rörande och beundransvärd. Trots allt som kan hända under en livstid, sjukdom, bakslag, fattigdom, förlust och så vidare, klarar dessa människor att se livet som en evigt sammanhängande enhet, en klocka som dagligen behöver dras upp, oberoende av väder, för att fungera ordentligt. Häst/Stenbockar hanterar livet försiktigt, som om det tillhörde dem bara ett kort tag. De verkar känna att en dag kommer även de att försvinna. Denna kombination av oskuldsfullhet och resignation kan medföra en överdriven medvetenhet eller rädsla för att bli gammal. Häst/Stenbocken bevakar sina rynkor i hemlighet.

Underligt nog presterar denna person sällan något stort eller av kosmisk betydelse förrän sent i livet. Eftersom denna person moget överväger allt och ägnar verklig uppmärksamhet på detaljer, behöver ofta denna persons arbeten år att gro och testas och slutligen blomma upp. Tidig framgång kommer inte ögonblickligen till försynta, självutplånande själar. Men när det gäller den talangfulla och till och med omedvetet briljanta Häst/Stenbocken kommer fullbordandet alltid så småningom. Hur skulle en sådan begåvning och kreativitet för alltid kunna gå obemärkt förbi?

Slutligen, det mest tilltalande med Häst/Stenbockens personlighet är att han inte är ute efter att bevisa något för någon. Han lever sitt gamla liv i sin takt på sitt sätt och något osynligt talar om för honom att det är bra så. Han är varken öppen eller speciellt utåtriktad. Häst/Stenbocken visar snarare en behaglig reservation, vilken, trots att den ligger nära blyghet, inte kvalificerar sig som försagdhet. Häst/Stenbockar är inte lika självmedvetna som den genomsnittliga Hästen. Men de är lika arbetsamma, praktiska och ädla.

Kärlek

Denna generösa, fridfulla person frossar i kärlek. Människor älskar lätt Häst/Stenbockar. De respekterar dem också, beundrar deras mod och talang. Saken är den att Häst/Stenbocken är i grund och botten trogen. Han eller hon dras inte till lössläppthet eller tillfälliga sexuella förbindelser. Vem skulle passa laboratoriet när han är ute och rumlar om? Nej. Häst/Stenbocken håller sitt eget öga på provrören och litar inte på någon annan när det gäller den seriösa delen i hans liv. Hans romantiska mål? Att hitta någon rolig att älska, som ger evig avkoppling och lojalitet.

Om du älskar en Häst/Stenbock är det förståeligt. Om han eller hon inte kan älska dig tillbaka måste det krossa ditt hjärta. Men du måste ju förstå att denna klippa av hederlighet och lockande blygsamhet inte kan bibehålla den bild, vilken du är så förälskad i, om han eller hon bryter upp ett förhållande för att vara tillsammans med dig.

Såvida du inte får tag i denna person redan i vaggan eller fångar honom eller henne när han eller hon precis har brutit upp ett förhållande, så måste du gå upp väldigt tidigt på morgonen för att vinna en Häst/Stenbocks kärlek. Om du har tur och hittar en av dessa åtråvärda personer fritt vandrande omkring, berätta ett skämt. Häst/Stenbockar är allvarliga personer. Allt som kan liva upp dem får omedelbart MVG.

Passar med

Getter lever fridfullt sida vid sida med Häst/Stenbockar. De bästa alternativen bland Get-folket hittar du i tecknen Oxen, Lejonet och Fiskarna. Tiger/Jungfrun, Tiger/Skorpionen och Tiger/Fisken ger din vardag tjusighet och det kan inte bli fel med Hund/Jungfrun, Hund/Skorpionen eller Hund/Fisken. Å andra sidan bör du undvika nära kontakt med Råtta/Vädur, Råtta/Kräfta och Råtta/Våg (alla Råttor kan utan risk lämnas utanför dina intima hemligheter). Apa/Kräftan och Apa/Vågen lämnar dig helt oberörd.

Hem och familj

Häst/Stenbockar tycker om traditionella miljöer. De trivs med funktion och ger det företräde framför form i inredningen. Som alla Hästar attraheras de av klara färger och ändå, eftersom de är Stenbockar, använder de lila och klarrött på ett mindre övermodigt sätt än de flesta Hästar. En sirlig sjal slängs över en överbelamrad soffa, ett handgjort lapptäcke i galna färger pryder deras säng. Men i det stora hela så är inredningen i en Häst/Stenbocks hem naturlig och praktisk. Trä, sten, växter och mer trä.

Med sin förmåga till enorm självuppoffring när det kommer till familjens behov, så blir Häst/Stenbocken en utmärkt förälder. Han eller hon är tillräckligt känslosam för att komma ihåg att krama och berömma de små för deras prestationer. Häst/Stenbocken är sträng också och lär ut genom att vara ett föredöme. Denna förälder tål inga emotsägelser från barn, men har ändå en avslappnad och familjär förbindelse med dem. Häst/Stenbocken är mycket stolt över sina barns framgångar. Men om ett barn misslyckas vet det att det alltid kan springa till sin Häst/Stenbock-förälder för att få tröst.

Häst/Stenbock-barnet skänker sina föräldrar mycket glädje. Detta är det enda barnet i familjen som håller sig nära hemmet även som vuxen. Häst/Stenbocken har inget emot regler och förstår nyttan av föräldrarnas inblandning. Hans mål som barn är att glädja sin familj, att göra dem stolta och att försäkra sig om att få en extra klapp på huvudet för sina ansträngningar. Du kan ge Häst/Stenbocken massor av utbildning. Han är smart och villig att lära. Eftersom han har en benägenhet för att vara tyst så bör han uppmuntras att vara med i pjäser och delta i högläsningar. Han har talangen för stora verk, men är alldeles för konservativ för att framhäva sig.

Yrke

Serviceyrken passar Häst/Stenbocken. Han eller hon kommer att dras till arbeten som kräver experiment, stabilitet och rutin. Häst/Stenbocken är kreativ. Men han eller hon är i första hand en arbetshäst. Rampljuset? Rikta det bort ifrån hans ögon tack. Häst/Stenbocken vill bara veta att det han arbetar med är mödan värt. Han bryr sig inte om futtiga karriärer i glamorösa yrken. Han vill ha resultat. Han är socialt medveten och väldigt människovänlig.

Jobb som denna individ kan glänsa i är: hälsominister, vetenskapsman, kock, veterinär, hantverkare, tygdesigner, möbelsnickare, arkitekt, advokat, sjuksköterska, hundtränare, vinodlare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |