Häst/Skytt

Häst/Skytten är till tre-fjärdedelar Häst och bara en del människa. Intressant nog är denna person mer huvud än djur. Häst/Skytten drivs först och främst av hemvävda värden, för det andra sökandet efter självkontroll och för det tredje koncentrerar han sig på att finna och nå mål.

Häst/Skyttar är aldrig trötta. Mörka ringar under ögonen och blek hy betyder inget för denna veritabla generator till människa. Dessa personer arbetar tills de faller ihop.

Häst/Skytten uppför sig väl. Detta kommer sig av att Häst/Skytten bryr sig om umgängesformer och snabbt engagerar sig i frågor som gäller samhällsklass. Därmed inte sagt att Häst/Skytten är en snobb, men nästan. I vilket fall som helst så är han eller hon en person som längtar efter att sticka ut från mängden. Häs/Skytten njuter av att vara annorlunda.

Född under detta dubbla tecken av omtanke och saklighet representerar Häst/Skytten den perfekta blandningen av dessa två kvaliteter. Han eller hon kommer att ha ideal och satsa allt i kommittéer precis som Skyttar gör, men de kommer bara att offra sin tid på "ismer" och övertygelser där de kan förvänta sig användbara resultat. Dessa personer är alltför praktiska för att drömma fullständigt omöjliga drömmar.

Häst/Skytten vill vara stjärnan i sitt eget liv. De är inte speciellt lockade av världslig ryktbarhet, utan kämpar sig snarare framåt i avsikten att vinna självrespekt genom sin framgång. Häst/Skytten ställer höga krav på sig själv, sitt arbete samt sina nära och käras arbete. Nöje är bara viktigt om det ger befrielse från spänning och oro och på det sättet ökar produktiviteten. Denna Häst kommer att vara medelpunkten i sitt hem eller på sin arbetsplats; de som rör sig runt honom gör det på grund av Häst/Skyttens generositet, både andlig och pengamässig.

Om fattigdom skulle kunna skänka Häst/Skytten lycka och befrielse från bekymmer så skulle han förmodligen inte ha något emot att vara utan pengar. Men detta är en person som behöver en solid ram där han känner att han har kontrollen. Ramverk är inte billiga nuförtiden. Någon måste betala hyran och försäkringen, telefon och TV. Av denna anledning hotar armod Häst/Skyttens välbefinnande. Hans trygghet kommer utifrån. Så den måste köpas.

Häst/Skytten kan tyckas befinna sig i utkanten. Han eller hon har ibland överdrivna åsikter. Saken är den att deras ovilja att anpassa sig bara är underlig och bisarr i den mån som den speglar något mer traditionellt. Därför kan Häst/Skytten verka konstig och ovanlig ibland, men hans typ av konstighet är beroende av jämförelsen med samhällets vardaglighet. Häst/Skyttar är inte så bohemiska att de blir eremiter eller poeter som flyttar till fjärran platser och undviker all världslig kontakt.

Tidig obetänksamhet kan driva fram okloka beslut. Men Häst/Skytten blir klokare med åren. Han lär sig snart att hålla sitt ord, att sörja för och bry sig om familj och nära medarbetare, att tyst stå i bakgrunden och vänta på rätt tillfälle. Galopp är för barn. Livet, enligt den mogna Häst/Skytten, bör levas i en behaglig samlad galopp, aldrig för snabbt och aldrig för långsamt, alltid åt samma håll - framåt.

Kärlek

I tidig ålder kommer Häst/Skytten att göra minst ett eller två felsteg i kärleken. Denna individ är född glödande. Hans vildhavre är riklig. Men när åldern kryper uppåt så lär sig Häst/Skytten att kontrollera sin djuriska sida och söker en partner som kan passa in i strukturen. Häst/Skytten vill inte ha en mjäkig, lydig person som aldrig ifrågasätter hans/hennes åsikter. Men han kanske vill ha någon som tar hand om detaljerna i hemmet och familjen medan Häst/Skytten är upptagen med att skaffa gröt till alla. Först och främst vill denna person inte ha några störningar och föredrar att göra det klart från första början att kärlek är en allvarlig sak för honom eller henne. Vänsterprassel utesluts till förmån för hårt arbete.

Om du bryr dig om en Häst/Skytt ska du inte hänga upp hela ditt liv på honom eller henne. Var din egen person. Representera en mental utmaning. Spela svår att få. Men tro aldrig att du kan få denna självstyrande person att leva ditt liv. Det är du som måste lära dig att gå upp klockan fem på morgonen för att släppa in katten, göra kaffe och packa Häst/Skyttens väska för affärsresan. Och var är då Häst/Skytten hela tiden? Han/hon pratar i telefon med Bonn, Rom eller London, babblandes om affärsuppgörelser, planer och mer affärsuppgörelser. Häst/Skyttens uppdrag kommer först. Vad du än har för planer så är de automatiskt mindre viktiga.

Passar med

På grund av din satsning på personlig framgång kommer du att behöva en tålmodig, seriös partner som kan dela ditt liv. Hitta en partner som är Tiger/Vädur, Tiger/Våg, Tiger/Lejon eller Tiger/Vattuman. Eller bättre ändå, om du kan fånga en, satsa på en Get/Vädur, Get/Lejon eller Get/Våg. De är så mycket mer tålmodiga med dina utflykter. En Hund/Våg eller Hund/Vattuman kommer också att stå vid din sida i nöd och lust. Bäst är om du låter bli Råtta/Jungfrur, Råtta/Tvillingar och Råtta/Fiskar.

Hem och familj

En Häst/Skytts hem är antingen någon annans hyrda smak och inredning eller, i bästa fall, inrett av deras partner. Den enda delen av hemmet som verkligen intresserar Häst/Skytten är arbetsutrymmet. Det kan vara ett litet rum, ett verktygsrum i källaren, en ateljé, en studio, ett kontor eller ett förråd, men det måste vara helt och hållet hans eget. Här kommer flitens lampa att lysa. Högteknologi är en underdrift, ljuseffekter, moderna skrivbord med stora ytor och datorer i massor. Resten? Designade soffor. Häst/Skytten är generös, men han eller hon bryr sig inte om bjäfs. Kläderna följer samma mönster: bekväma och klassiska med den underliga vändningen från beige och marinblått till grå flanell. Gult? Bara till maskerader.

Häst/Skytt-föräldern är en försörjare. Barnen kommer att synas och till och med höras, men mamma eller pappa Häst/Skytt har kanske inte massor av tid att leka med dem. Detta är upptagna, energiska föräldrar vilkas idrottstalanger är reserverade för deras egna sportintressen och som, i vilket fall som helst, har lite svårt för att nedlåta sig till att krypa omkring på golvet med småbarn. Värdigheten hindrar honom.

Som barn har denna person talang för alla idrottsliga aktiviteter. Lärare kan anklaga Häst/Skytten för att lägga till fantasi i arbetet. Detta är barnet som gång på gång ritar bilder av sin hund i marginalen på sina mattepapper. Det faller aldrig läraren in att han är så uttråkad att han håller på att bli galen. I stället blir detta barn ofta utskällt för att dagdrömma. Hemma är detta barn lydigt och kärleksfullt. Han eller hon vill vara med på alla aktiviteter och kan även försöka med att ta över vissa gruppsysslor. Uppriktigt sagt så skulle Häst/Skytten inte ha något emot att vara enda barnet. Dessa människor älskar kontroll.

Yrke

Denna persons begåvning ligger i områden som kräver förståelse och stark känsla för iakttagande och omtanke. Alla karriärer som involverar människor och deras prövningar och motgångar passar Häst/Skytten. De har talang för organisation och förvaltning. De har en naturlig hållning och värdighet och vet hur de ska ta en publik.

Chefsskap faller sig naturligt för denna ledartyp. Men Häst/Skytten är inte klassiskt dominerande. Han eller hon är ledande och dämpat auktoritär. En order eller ett önskemål följs alltid av ett leende. Häst/Skytten blir en utmärkt anställd också. De är seriösa och ansvarsfulla människor som vill få ett försprång. Vad mer kan en arbetsgivare önska sig? Vad gäller att arbeta ensam så kan Häst/Skytten vara en kreativ initiativtagare, men han föredrar att arbeta i grupp framför att arbeta på egen hand.

Några passande karriärer för Häst/Skytten är: idrottslärare, boskapsskötare, byggherre, författare, diplomat, golfproffs, fotbollstränare, skådespelare, journalist, marknadsanalytiker, politiker, orkesterledare, psykiater.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |