Häst/Skorpion

Denna sorglösa varelse förkroppsligar de flesta av de positiva egenskaperna som dessa båda tecken har. Häst/Skorpioner är fängslande. Och de är väldigt populära. De är disciplinerade och fulländade. De är övertygande och inspirerade, målmedvetna och eleganta. Skorpioner födda i Hästens år är både oberoende och självstyrande. Det är inte mycket man kan göra för att hindra dessa människor att lyckas.

Denna person har Skorpionens visioner och skarpsinne och vet att kombinera detta med Hästens naturliga vitalitet. Han tar sig an projekt som skulle skrämma vem som helst med mindre kompetens, och driver dem till deras logiska slut med anmärkningsvärd lätthet. Häst/Skorpionen utför omöjliga handlingar. Allt han rör vid blir guld. Han är inte rädd för arbete och han har några av de mest otroligt fantasifulla idéer du någonsin hört talas om.

Denna böjelse för fantasi kan ibland bli hans olycka. Den Skorpion-födda Hästen passar inte in speciellt bra med sina jämlikar. Han är populär och beundrad, men folk förstår honom inte särskilt bra. Han är för annorlunda. Han är för udda för att andra ska känna sig fullkomligt obesvärade i närheten av honom. Häst/Skorpionen är dessutom inte rädd för den allmänna opinionen och fortsätter med sina fantastiska idéer oberoende av vem eller vad som försöker ställa sig i hans väg. Han är inte grym. Bara obarmhärtigt besluten att ta sig dit han är på väg.

Häst/Skorpionen tar inga omvägar heller. Inte heller går han som katten kring het gröt. Han säger vad han tycker att han behöver säga och sedan sitter han lugnt och tittar på fyrverkeriet. Han är sanningens röst. Han uttalar omåttliga sanningar med uppenbar trygghet. När du väl känner denna person och förstår hur utomordentligt individualistisk han verkligen är, förväntar du dig det satiriska skämt, som också kan få dig att bryta ihop av skratt.

Häst/Skorpionen har en ganska svår början på livet. Han tar lätt intryck av sina omgivningar, och om hans familjeliv inte är fullkomligt lugnt, kan han plågas av onödiga skuldkänslor. Han är den ängsliga typen och så känslig för vad som händer omkring honom att han känner sig ansvarig och kan som barn dra sig tillbaka i sitt skal. Som ung vuxen kommer han att leta intensivt efter sin sanna väg. När han passerat trettio kan inget stoppa honom. Han är en vinnare, en excentriker och en ganska djup tänkare också.

Häst/Skorpionen tycker om att klä upp sig i fantasifulla dräkter. De har en dragning mot det traditionella, men kan inte motstå att lägga till en strassbrosch eller en klatschig slips. Han tycker om att visa sig från sin bästa sida och är överdrivet bekymrad över fysiska egenskaper, både hos sig själv och andra. Han bryr sig om ifall han håller på att bli flintig. Hon oroar sig om hon upptäcker en rynka.

Denna person är fantastiskt skicklig med allt manuellt. Han eller hon kan bygga rum eller rusta upp gamla hus eller designa tapeter eller sticka halsdukar med underliga mönster. Häst/Skorpionen är, faktiskt, något av en bohem av naturen och tvekar inte att trotsa konventioner eller utföra handlingar som chockerar samhället. Häst/Skorpioner är medkännande och hjälper dem som inte är lika lyckligt lottade som de själva. De känner sig inte väl till mods med pengar. De är, omväxlande, enfaldigt slösaktiga och snåla.

Kärlek

En Häst/Skorpions kärleksliv är sällan grundat på odödlig passion. Häst/Skorpioner, liksom alla andra Hästar, står praktiskt taget över och bortom allt. De väljer partner för deras lämplighet och trevnad. De tar sig en älskare om de behöver roa sig med någon enstaka affär. Men i sina äktenskap verkar de stadgade och fulländade.

Har du en Häst/Skorpion älskare? I så fall vet du redan att han eller hon är fullkomligt konstig och underbar. Det finns djup och charm i denna person. Du blir underhållen och road. Häst/Skorpionen tycker om sport och lek. Du älskar honom eller henne bäst genom att finnas till hands under kriser och annars hålla dig ur vägen. Häst/Skorpionen behöver en kamrat och hjälp i dess verkliga mening. Han skulle vilja göra allt själv och kan det verkligen också - men han har hellre en trevlig kompis.

Passar med

Om du träffar en Tiger eller en Get kommer du antagligen att falla för Kräfta-, Jungfru-, Stenbock- eller Fisk-varianten. Hund/Fisk och Hund/Jungfru, trots deras uppenbara oro, tilltalar ditt sinne för omtanke. Råttor kommer aldrig överens med Hästar. Var speciellt på din vakt mot Råtta/Oxe, Råtta/Tvilling, Råtta/Lejon och Råtta/Vattuman, särskilt när det gäller frågor om hemmet. En Katt/Vattuman är den sista personen på jorden som du bör hänga ihop med.

Hem och familj

Häst/Skorpionen är pedantisk när det gäller interiören. Han vill ha det exakt rätt och bekvämt såväl som vackert. Han tycker om ordning och reda, men är inte manisk när det gäller renlighet. För det mesta är Häst/Skorpionen samvetsgrann när det gäller hans omgivningar och om de är trevliga är det för att han har gjort dem sådana.

Som förälder kan denna person anklagas för fanatism. Häst/Skorpioner avgudar sina barn. De lever för sin avkomma och gör alldeles för mycket för dem. De ger sina barn allt vad ett barn kan önska sig och mer. De tillbringar tid med dem och de leker med dem. Häst/Skorpioner bör ha massor med barn. De är riktigt bra på det.

Dessa barn är kramgoa och kloka, känsliga och förståndiga. Om en förälder säger "Du kan inte få det idag." kommer Häst/Skorpion-barnet, mer förståndig än hans ålder tillåter, ständigt att säga "OK, jag kan alltid få det en annan gång." Dessa barn är kärleksfulla och lätta att uppfostra. De kräver inte mycket mer än kärlek och mat. De tillbringar mycket tid på egen hand och tycker om att hålla på med hantverk och ägna sig åt hobbies.

Yrke

Med begåvning för att prestera deklarerar Häst/Skorpionen tyst från det ögonblick han föds "Jag kräver att skapa." Det är ett motto som passar honom som hand i handske. Han klarar alla yrken med självsäkerhet, men passar bäst för konstnärliga sådana.

Som anställd kan Häst/Skorpionen visa sig oregerlig. Han avskyr rutin. Han kan anpassa sig till vanor under arbetstid, men han föredrar att göra saker på sin egen tid och på sitt eget personliga sätt. Häst/Skorpionen passar bäst för ledarskap eller till och med för oberoende ensamt arbete. Han brinner alltid av iver att få projektet gjort. Han behöver inte drivas på. Det finns ingen anledning till att Häst/Skorpioner inte kan bli chefer. Men de kan få problem med att delegera ansvar och kan ha en benägenhet att göra alltför mycket av jobbet själva.

Passande karriärer för denna person är: hemlig agent, advokat, entreprenör, köksmästare, florist, koreograf, sångare, stadsplanerare, grafiker, skådespelare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |