Häst/Oxe

Lysten efter makt över andra, vill Häst/Oxen spela huvudrollen i livets alla draman. Hästen kråmar sig och till och med när han är bosatt i en slavande Oxes kropp och själ, kommer den där gamla ponnyn att sparka bakut, visa vem som är chef och även ibland kasta av sin ryttare - bara för att hålla ordning på poängen.

Ofta märks mycket talang redan tidigt i en Häst/Oxes liv. De kan vara extremt begåvade inom musik, konst eller även idrott eller intellektuella sysselsättningar. Häst/Oxe-barnets personlighet är lydig och väluppfostrad, flitig och ambitiös den första delen av livet. Häst/Oxe-barnet lyssnar på sina föräldrs maningar. Detta barn övar på sitt piano.

Men någonstans i tonårsstriden, när han för första gången börjar umgås med andra, ger Häst/Oxens kynne efter för det sociala livet, genom kraven på ett "normalt" liv. Inte för att den kloka Häst/Oxen någonsin kan passa in riktigt. Det kan han inte. Han är annorlunda, skild från mängden på grund av både sin individualism och sin bitterhet över att inte ha blivit vald för Nobelpriset vid tretton års ålder. Häst/Oxar finner tillfredsställelse i storhet. Annars är de tjuriga för att ingen vet hur fantastiska de egentligen är.

Att växa upp är ett steg nedåt för många Häst/Oxar. Det var härligt när mamma och pappa applåderade varje andetag och din lärare i femman sa till dig att du hade en naturbegåvning som inte liknade något han/hon hade sett. Men att vara vuxen är fruktansvärt trist. Du måste ge dig ut och visa vad du går för, slå dig fram bland människor med mycket mindre talang än du som, genom någon lycklig slump, avancerar snabbare än vad du gör.

Så här är några råd till dig, Häst/Oxe. Det är sant att du är mer begåvad och är duktigare än de flesta. Du är en fantastisk människa. Men du är socialt lat. Du vill inte göra den där extra kraftansträngningen att ringa upp någon som behöver ett leende, att hälsa på den sjuka mormodern till killen som sa att han skulle anställa dig. Du vill inte bara att det händer något. Du vill ha privilegier. Och det är ledsamt att meddela dig detta, Häst/Oxe, men privilegier kommer från hela erfarenheten av att ta sig till toppen. Om du drar dig ur innan du har börjat så kommer du inte att lyckas på länge. Det kommer alltid att finnas någon mindre begåvad, mer ödmjuk person som dyker upp och drar undan den magiska mattan för dig.

Ingen kan påstå att Häst/Oxar inte är plikttrogna arbetare. De är alltid först på kontoret och de sista att gå hem på kvällen. Häst/Oxar är materialister och älskar att äga vackra saker. De har en benägenhet att skryta med sin rikedom och klä sig i ganska färggranna, men ändå konservativa, kläder. De är långtifrån tråkiga. De har massor att prata om. Häst/Oxar är ansvarsfulla och respektabla människor. De blir mer diskreta och uppför sig bättre när de blir äldre och blir av med den barnsliga självuppfattning av underbarn som kan göra allt och komma undan med det tack vare sin enastående talang.

I själva verket är Häst/Oxen, med all den begåvning som skänkts honom vid födseln, mer av en instinktiv människa än en intellektuell. Han kan tänka, men han agerar hellre på känslan. Han kan fundera, men han spelar hellre musik - eller till och med fotboll! Denna person behöver mycket förståelse från sin omgivning - tålamod, gott humör och ett jämnt sinnelag.

Kärlek

Man kan fråga sig hur detta extremt självupptagna halvgeni kan sluta putsa sig själv tillräckligt länge för att älska någon. Faktum är att kärleken är det enda område där Häst/Oxen inte automatiskt anser sig vara överlägsen. Häst/Oxar är otroligt känsliga för kärleksförhållanden. De kan ge upp allt för att kunna vinna människan i deras livs tillgivenhet. Häst/Oxar bryr sig enormt mycket om sin offentliga framtoning och oroar sig över vad andra kan tycka om dem. Därför är diskretion en viktig faktor i Häst/Oxens kärleksliv. Han är inte speciellt förtjust i att prata vitt och brett om sina romantiska angelägenheter. Han eller hon är knappast typen som håller hand eller pussas på offentliga platser.

Häst/Oxen behöver någon i sitt liv som är villig att stryka omkring i kulisserna medan han eller hon uppträder. Emellertid rekommenderas ingen alltför undergiven och självuppoffrande. Häst/Oxen vill inte krypas för. Vanligtvis har han eller hon fått nog av det i sin ungdom.

Så ge din Häst/Oxe en utmaning. Locka honom eller henne att komma ner från sin självpåtagna piedestal. Dra med ditt Häst/Oxe-offer på fester och få honom att engagera sig i samhälleligt arbete. Annars kan han förvandlas till en stanna-hemma-människohatare, som känner sig missförstådd och klagar mycket. Häst/Oxar måste piggas upp, roas och läras att skratta - till och med åt sig själva.

Passar med

Du kommer bra överens med Hund/Stenbockar, Tiger/Kräftor, Tiger/Jungfrur, Tiger/Stenbockar, Tupp/Kräftor, Tupp/Jungfrur, Tupp/Stenbockar, Get/Kräftor, Get/Jungfrur och Get/Stenbockar. Du känner dig överlägsen dem på ett sätt, ändå vet de hur de ska stå pall för din ibland uppblåsta självuppfattning. Tiger/Fiskar möter dig också modigt, så du kan upptäcka att du är snärjd av en. Men Get/Fisken är den du verkligen skulle dö för att fånga. Lycka till. Råtta/Lejon, Råtta/Skorpioner och Råtta/Vattumän eggar inte upp dig speciellt mycket. Spring iväg från Apa/Lejon, Buffel/Vattumän och Gris/Vattumän och ge Gris/Skorpioner respass också.

Hem och familj

Häst/Oxens hem är hans borg. Ingen plats är bättre anpassad till hans temperament och ingen plats på utsidan får honom att känna sig väl till mods. Faktum är att de flesta Häst/Oxar visar sig från sin allra bästa sida i sin egen personliga miljö.

Som förälder är kanske Häst/Oxen inte alltid på sin vakt, på grund av barnens oskuldsfullhet. Han misstror sina medmänniskor ganska mycket. Vad vill egentligen dessa små människor ha av honom? Inget? Kärlek? Omöjligt. Ett eget familjeliv är bästa sättet för Häst/Oxar att tänka på något annat än sig själva.

Som barn är Häst/Oxen nästan för bra för att vara sann. Du kommer att bli förvånad över hans talanger och vill skicka honom till Hollywood eller det bästa universitet som finns tillgängligt. Du kommer att tycka att denna lilla persons uppförande är exemplariskt och du kommer att älska den lilla raringen till döds. Ett gott råd: ta det lugnt med barnet. Driv inte på för hårt och håll applåderna på ett minimum, annars kommer hans huvud att växa sig alltför stort för hans sociala liv. Uppmuntra hans talanger, men glöm inte att förbereda honom på den verkliga världen.

Yrke

Ibland är Häst/Oxen så begåvad att han börjar en artistisk eller konstrelaterad karriär i väldigt unga år och håller fast vid den. Men för barn som startar väldigt tidigt finns det många tillfällen att komma snett mellan gymnasiet och en Oscar. Den kloka Häst/Oxen går på högskola eller ägnar sig åt någon typ av praktiska studier parallellt med sin kreativa strävan. Han är en väldigt krävande chef. Som anställd uppskattas i allmänhet Häst/Oxen mycket av överordnade för sin noggranna uppmärksamhet på detaljer och hans äkta önskan att avancera.

Häst/Oxar kan välja nästan vilken artistisk karriär som helst om de klarar trycket som följer med på köpet. Annars finns det många konstrelaterade områden, som produktion eller kommunikation. Och varför inte juridik? Eller reklam? Alla områden där man behöver praktisk läggning och hållning duger.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |