Häst/Lejon

Denna godmodiga springare rider högt bland sina vänner och godkänns praktiskt taget alltid med flaggan i topp. Han är en vinnare, Häst/Lejonet. Han känner inte till några hinder som är för höga och fruktar inte heller motgångar. Denna person vill mer än någonting annat i livet komma dit, att överträffa sig själv på alla områden han försöker sig på och att göra det med ett gott humör. Häst/Lejonet är inte den som surar. Hans orädda Lejon-sida gör att den normala rädslan för att misslyckas som spökar för varje levande Häst drar sig tillbaka nästan in i total glömska.

När väl Häst/Lejonet vet vad han vill ha tvingar han sig till telefonen, avtalar möten, går och träffar banken, tar ett lån och börjar måla väggarna i sin nya affär eller sitt nya kontor. Häst/Lejonet gör saker.

Självklart är det inte fullt tillräckligt att ha ett ljust sinnelag och att vara en god medborgare för att säkerställa en omedelbar seger. Inte heller kan allt hårt slit i världen garantera framgång. Men Häst/Lejonet vet inte det. Häst/Lejonet tror att om man gör något så blir det automatiskt bra. Det är här vår hjälte då och då faller och bryter ett ben eller två. Och detta är skälet till att Häst/Lejonet så ofta är förvirrad och besviken.

För många människor kan denna mängd besvikelser leda till depression och till och med uppgivenhet. Inte för Häst/Lejonet. Häst/Lejonet hatar bakslag, föraktar misslyckande, gråter över humbug (såvida det inte är han som är trollkarlen). När han konfronteras med någon av dessa olyckor så reagerar han helt enkelt genom att betala igen med samma mynt. Han ger tillbaka vad han får - i högsta grad! Han letar aldrig efter problem, men om det skulle drabba honom så är Häst/Lejonet en tuff och skoningslös motståndare. Vankelmod och samvete förkastas. Fel är fel för Häst/Lejonet och rätt är väldigt absolut makt.

Denna person lider av ett besvärligt ego. Han kan inte ta kritik på ett bra sätt och kommer energiskt att spjärna emot alla antydningar om andras åsikter. Han är en analytisk person, men avstår från att döma andra. Han vill inte att andra ska lägga sig i hans angelägenheter och drar sig aldrig för att tala om det.

Eftersom Häst/Lejonet är lagd för att ta sig ton med omedelbar verkan, tror han sig vara ganska vältalig. På fester och familjesammankomster är det ofta Häst/Lejonet som plötsligt känner sig tvingad att tala till sällskapet. Ärligt talat, dessa personer brukar vara högtravande och även något förmanande ibland.

Men Häst/Lejonet är en medmänsklig typ. Kanske är givandet till de som är mindre lyckligt lottade en sorts botgöring för att han mår så bra med sig själv. Han leder ofta kommittéer för utrotning av mänsklig ondska. Häst/Lejonet tycker om att älska mänskligheten - speciellt när det syns.

Deras fysik är oftast ganska imponerande. Häst/Lejon-män är stiliga och eleganta, till och med sprättiga ibland. Och Häst/Lejon-kvinnor lever praktiskt taget för att putsa sig själva. Dessa människor bryr sig oerhört mycket om hur de ser ut. De tränar och joggar och försöker äta rätt mat.

Kärlek

Hästen är i allmänhet en passionerad figur, full av stil och energi. Lejonet är inte heller oduglig när det gäller passion. Kombinationen är både extra varmblodig och vansinnigt förförisk. Problemet är att Hästar kan vara väldigt samvetslösa i kärlek. De kan inte se den andra personens synvinkel. Att missa en träff eller glömma att komma hem för några dagar åt gången, att gå ut ensam i skogen och låta partnern sitta hemma och oroa sig över om Häst/Lejonet har blivit uppäten av en björn - allt detta verkar fullkomligt naturligt för Häst/Lejonet. "Naturligtvis älskar jag dig. Jag kom ju hem, eller hur?" Detta svar är vanligt för ett Häst/Lejon efter tre eller fyra dagars frånvaro.

Häst/Lejonet tar kärleken på antingen detta övermodiga sätt eller så blir Häst/Lejonet katastrofalt, vansinnigt, upp över öronen kär och ger upp allt för passionens skull. Inget annat än föremålet för kärleken och dennes nycker spelar någon roll då. Detta är en svaghet som finns hos alla Hästar, men Häst/Lejonet med sin inbyggda fåfänga och självbelåtenhet är ännu mer sannolik att falla offer för dessa extrema febersjuka tillstånd av kärlek. Hur det än blir, om du älskar ett Häst/Lejon, sätt på dig säkerhetsbältet och sätt ner hälarna. Du kommer att få en ordentlig åktur.

Passar med

Tiger/Vädurar, Tiger/Tvillingar, Tiger/Vågar, Tiger/Skyttar och Tiger/Stenbockar är dina älsklingar. Detsamma gäller för Hund/Vädurar, Hund/Tvillingar, Hund/Vågar, Hund/Skyttar och Hund/Stenbockar. Du faller på ett kick för Get/Vädurar, Get/Tvillingar, Get/Vågar, Get/Skyttar och Get/Stenbockar också. För Råtta/Oxar, Råtta/Skorpioner, Råtta/Vattumän, Apa/Oxar, Apa/Skorpioner och Apa/Vattumän finns det inte en chans. Dessa är inte bra för dig och hindrar dig att få din vilja igenom.

Hem och familj

Hästar tycker om att skapa vackra och behagliga omgivningar. De lockas inte av överflöd och de frossar inte heller i lyx för dess egen skull. Hästen är alltid jordnära praktisk. För Häst/Lejonet bör ett hus först och främst fungera effektivt. Inredningen är sprakande men konservativ. Varje detalj uppmärksammas. Häst/Lejonet är inte den som tolererar läckande kranar. Kommer Häst/Lejonet att laga sina egna rör? Bara om det är akut.

Som förälder kommer denna person att glänsa. Han är inte öppet auktoritär utan snarare kärleksfullt dominant. Det passar sig helt enkelt inte att uppföra sig illa. Häst/Lejonet tror på det som är passande och rätt. Han eller hon kommunicerar med sina barn och tycker om att tillbringa tid med dem, att läsa eller leka tillsammans.

Häst/Lejon-barnet vill ha mycket uppmärksamhet och behöver (trots att detta barn sällan frågar efter det) massor av tillgivet kramande. Han eller hon är glad och ett nöje att ha i huset. Oftast visar dessa barn sina talanger tidigt i livet. De är utmärkta elever och tycker om att kasta sig in i stora projekt.

Yrke

Denna individ kan (och kommer att) göra nästan vad som helst. Här finns begåvning i mängder som står i beredskap för Häst/Lejonets okuvliga vilja och praktiska läggning, hans känsla för ordning och hans glödande iver. Han spelar för att vinna och det gör han ofta. Ge denna person ett kontor och en telefon och innan du har hunnit blinka har han någonting på gång. Denna person är helt orädd för framgång.

Eftersom Häst/Lejonet tycker att auktoritet är föraktligt och inte tolererar så mycket som en suck av kritik in sin närhet, kommer du förmodligen att hitta honom i maktpositioner. Han har inget emot regler så länge det är han som bestämmer dem. På grund av att han saknar i finess det han har av briljans, kan denna individ vara sin egen värsta fiende i affärssituationer eller grupparbete. Häst/Lejonet vräker ur sig saker och ting i tid och otid.

Häst/Lejon blir fantastisk personal för människor som inte tycker om att vara så mycket chefer. Deras självuppfattning hjälper dem att ta sig ifrån punkt A till punkt B utan att springa och fråga chefen om han ska färga sidan grön eller blå. Häst/Lejon är naturligt storslagna. De uppför sig väl. Ge dem jobb som kräver värdighet och stil. De kommer inte att göra dig besviken. Försäljning, PR, reklam, receptionist, detaljhandlare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |