Häst/Kräfta

Hästen är den typ av människa som kan ge upp sig själv för en passion och kasta bort allting - inklusive sin självrespekt - för kärleks skull. Häst/Kräftor är några av de mest självuppoffrande som finns. Kärleken och dess olika skeden, bevarandet av hem och barn och husdjur och försäkringar och telefonräkningar kan alla tas om hand av Häst/Kräftan. När man frågar honom/henne varför han/hon fortsätter att slita så hårt och så skenbart ensam utan medlidande eller samarbete, säger Häst/Kräftan leende: "Det är för min fru/man, jag älskar henne/honom".

Intrycket som Häst/Kräftan ger är nobel styrka och lugn. Man får känslan av att man skulle kunna sätta en smällare under deras stol och de skulle bara nicka lugnt. "Någon skämtar med mig". När de flesta av oss skulle springa skrikande runt rummet, skulle Häst/Kräftan gå och hämta mer kaffe. Han är tjänstvillig och kunnig och snäll. Väldigt få överraskningar kan verkligen oroa honom.

Häst/Kräftans yttre är alltid konservativt. Marinblått och beige i lammull och flanell av bra kvalitet. Förståndigt, men elegant, läder och endast ett minimum av guldsmycken - en klocka, en antik brosch eller ring. Inga krusiduller på denna persons yttre.

På insidan däremot, där lever en viss andlig galenskap. Mycket är på gång samtidigt inuti denna persons huvud. Häst/Kräftor bär på en inre kompass. De studerar den innan de kastar sig över dumdristiga planer och låter den alltid peka på sunt förnuft och vettiga gränser.

Har dessa personer några fel? Absolut. Med förmågan han har att ge efter för uppoffrande impulser när det gäller andra och/eller en kär, kan denna person av naturliga skäl bli väldigt sårad och bitter. Ibland kan hans/hennes partner tycka att Häst/Kräftan ska lätta lite på kärlekspedalen. Det finns sådant som för mycket undergivenhet. Om du tar ifrån Häst/Kräftan hans rus av självförnekelse tar du också ifrån honom hans existensberättigande. Detta kan få omkull honom och man kan höra gråten från det professionella offret ljuda genom natten.

Varför visar han helt enkelt inte vem som är chef? Jo, för att han är en Häst/Kräfta. Det är hans lilla nöje att vara älskaren, smickraren, beundraren. Han vill inte ha något att göra med övermod om han måste såra någon han älskar för att visa det.

Man ska ändå inte oroa sig för Häst/Kräftan. Han är alltid den kuvade ynkliga partnern som har skrivit huset, byggnaden där fruns kontor ligger och barnen och husdjuren och bilarna i sitt namn. Han missar inte ett trick - och är inte bättre än att han kan använda lite fingerfärdighet - för att försäkra sig om en bra framtid för sig själv, naturligtvis, och för sina kära.

Tro inte att denna person är snål, för det är han inte. Faktum är att han är väldigt generös vad gäller anden och pengar. Men han är sparsam och försiktig och så säker på vad han vill ha att han ibland bara måste ta det. Han är tålmodig och kan utstå mycket missämja och galenskap från partners och kollegor. Han är som en klippa av styrka. Häst/Kräftan är ett diskret känslosamt energiknippe som aldrig sitter stilla.

Ofta är Häst/Kräftor väldigt händiga och kan bygga saker till hemmet. De kan, exempelvis, skaffa en hobby där konstnärlig händighet behövs. Deras produkt är sällan avantgardistisk eller abstrakt. Häst/Kräftans artistiska förmåga är vardaglig men inte trivial, den berör människor med bitar av normalt liv, hur de påverkar varandra och vad deras glädjeämnen och sorger består av.

Här finns en betydelsefull förmåga till dysterhet. Häst/Kräftan är kanske den minst själviska av alla Hästar, men han föredrar ändå att allt blir som han vill. När någon annan får övertaget eller när till och med bara en antydan till motstånd visar sig på Hästens horisont, kan han sjunka djupt in i en depression som det inte är enkelt att ta sig ur. Denna förtvivlan kanske inte ens är tydlig för de som finns runt Häst/Kräftan. Han kan rutinmässigt och sakligt genomföra sina dagliga sysslor utan att ge ifrån sig så mycket som en suck som ledtråd till att han håller på att glida in i känslomässig glömska. Sedan, en dag, händer en olycka: hans bil kraschar mot ett staket eller han hugger av sig pekfingret när han skär grönsaker. Det är deppighetens fel. Spänning och tystnad som bygger upp smärtan är Häst/Kräftans specialitet.

Kärlek

Kärlek är det som får jorden att gå runt för Häst/Kräftan. Redan som ung kommer han fram till att det han vill är att ösa sin omåttliga kärlek och ömhet över någon som är värdig och underbar, någon som han kan älska i resten av sitt liv med en brinnande passion.

Vad som ofta händer Häst/Kräftan när han kliver framåt bärandes detta omöjliga uppdrag i sitt stora hjärta och släpper det i knät på någon som han tycker förtjänat det, är att den andra personen, den han älskar så mycket, inte alls är på hans våglängd. Att bli älskad så enträget och gripande kan verkligen vara besvärligt. Om du hela tiden blir vördad som om du vore någon sorts hemmets filmstjärna, kan du snabbt tröttna på den roll du har fått. Det är inte alltid lätt att leva upp till andras ideal. Det kommer att finnas känslomässiga besvikelser för Häst/Kräftan.

Om du älskar en Häst/Kräfta och du vill vara han/hennes eviga kärlek, sätt på dig dansskorna. Om han verkligen älskar dig och beundrar din stil och har valt dig framför alla andra för resten av sitt liv tills döden skiljer er åt, kan du dra dig tillbaka i sökandet efter känslomäsig stabilitet. Du, som den älskade, behöver bara utföra de dagliga dansstegen med elegans och charm.

Passar med

Tiger/Oxe, Tiger/Jungfru, Tiger/Fisk, Get/Oxe, Get/Fisk, Hund/Oxe och Hund/Jungfru är möjliga för dig. I själva verket kanske du inte passar perfekt med den bitska Hund/Jungfrun. När det gäller Hundar bör du hålla dig till Oxar. Rått/Vädur, Råtta/Våg och Råtta/Stenbock är dina ärkefiender. Du är inte vidare förtjust i Apa/Våg, Buffel/Vädur eller Buffel/Våg heller. Bli inte kär i en Gris/Vädur eller Gris/Stenbock. Dessa personligheter är alltför isärgående för att harmoni ska blomstra.

Hem och familj

Häst/Kräftans hem är ett vänligt ställe. Inbott, men inte rörigt, belamrat, men aldrig slarvigt. Du kan hänga i Häst/Kräftans soffa även om den kostade tjugotusen mer än någon annan soffa i affären, eftersom tyget är handvävt. Häst/Kräftor är gästvänliga och gillar sällskap. De älskar att skvallra och prata sönder idéer. När livet känns bra är de hemtrevliga och glada. Du kan hämta din egen öl i kylskåpet och dricka direkt från flaskan. Eller så kan de servera den i kristallglas. Häst/Kräftor älskar att leka värd.

Som föräldrar är dessa människor, naturligtvis, extremt dominanta och känslomässigt engagerade. Deras barn måste verka vara glada och stabila och välutbildade och ansvarsfulla och praktiska och och och... Häst/Kräftan är så insnärjd i sitt eget nät av nödlägen rörande de han bryr sig om, att han lämnar sig öppen för besvikelser titt som tätt. Hans barn kan ibland inte hålla måttet. De kanske vill fly hemmet vid ung ålder på grund av att de inte klarar påtryckningarna som Häst/Kräftan-föräldern utövar. Som släkting eller kompis är denna person underbar. Han engagerar sig inte alls lika mycket i utomstående, men delar sin trevliga härd med nöje.

Ett Häst/Kräfta-barn kräver massor av trygghet, men måste också läras att inte idealisera lärare, skolkompisar och andra. Han börjar tidigt med att försöka förse människor han gillar med sin egen höga standard. Detta bör motarbetas och logik påkallas så snart han kan resonera. En klassisk utbildning skadar inte Häst/Kräftan heller. Han är disciplinerad, vill lyckas och glädja föräldrar och lärare. Han kan gå igenom en rebellisk period. Låt honom vara. Han kommer över det. Häst/Kräftan klarar inte att känna sig utanför de han bryr sig om en längre tid. Han kommer hem när han är mogen för det. Tålamod.

Yrke

Det finns få jobb som denna person inte kan ta på sig. Han är både intelligent och händig. Han vill alltid ge sin familj det bästa och sina barn en bra start i livet. Eftersom han njuter av underhållning och att ha gäster, har han inget emot att slösa pengar. Därför måste han tjäna en hel del. Som alla vet är Hästar arbetsdjur. De kan arbeta mer än nästan alla förutom Buffeln, som arbetar för nöjes skull. Kombinationen med Kräftan förtydligar denna böjelse för arbete.

Han blir en utmärkt anställd och till och med en bättre chef. Naturligtvis är hans strategi som chef att lära ut genom att föregå med gott exempel. Om han, chefen för företaget, kan städa toaletterna, så ska inte sekreteraren tveka att göra det. Han tömmer papperskorgar och är uppe hela natten med räkenskaperna bara för att visa att han arbetar lika hårt som - om inte hårdare än - någon annan på kontoret.

Karriärmöjligheter för Häst/Kräftan kan vara restaurangägare, professor, doktor, diplomat, möbelsnickare eller entreprenör. Denna person kan göra nästan vilket jobb som helst, men bör hålla sig undan jobb som kräver avskildhet. Han tycker alltför mycket om människor för att sitta ensam dag ut och dag in.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |