Häst/Fisk

Häst/Fiskens uppenbara fridfullhet är bara ett tunt skal som omger en mycket ömtålig och andlig natur. Häst/Fiskar är både synska och humanistiska. De ger av sig själva utan att förvänta sig mer än en klapp på huvudet tillbaka. I detta dubbla tecken är Hästens vanliga själviska krav på självbestämmande nedtystad. Fiskarna lugnar ner Hästens humör, lär honom att bli självutplånande och visar honom det fantastiska med klärvoajans.

Den genomsnittliga Häst/Fisken är alldeles för snäll. Många av Fiskens trevliga sidor (kreativitet, samstämdhet och förståelse) förstärks av Hästens snärtiga stil. Häst/Fiskar offrar ibland alltför mycket av sin egen tid och glömmer att ta tillräckligt för sin egen del. De har en benägenhet att vara reserverade och att föredra popularitet framför självbestämmande. Om Häst/Fiskar kan beskyddas av en stark och värdig person som vill se dem nå sina mål, så kan Häst/Fiskarna verkligen komma någonstans i livet. Deras otvivelaktiga unikhet och ovanliga begåvning behöver bara finna en säker väg som leder dem ut ut mörkret. Sedan kan dessa människor vinna stora utmärkelser.

Denna talangfulla Fisk är född med Häst-egenskaperna händighet och briljans. Han kan vara övertygande och extremt populär. Han kan till och med lära sig från sin Häst-sida att vara obarmhärtig och saklig. Men ibland skakar Fisken av sig dessa potentiella verktygen för framgång, föredragande anonymitet framför berömmelse. Vägen till ökändhet eller till och med personlig framgång inom hans eller hennes valda område verkar för lång och obekväm för den tunnhudade Fisken. Häst/Fisken har ett enda handikapp, han kan se bortom nuet. Stunden han lever i bleknar i ljuset av den bländande framtiden. Häst/Fisken kan förutsäga de svåra stunderna och förutse stötestenarna. Så han ger ofta upp innan han börjar.

Livet och alla dess vilda färder verkar nästan meningslösa för Häst/Fisken. Människor och deras krångligt tilltrasslade liv får honom att vilja fnissa och retas. När han ser till vilken grad vissa människor tar sig själva på allvar, roas denna obeständiga sjöhäst. Han undrar för sig själv, "Kan de inte se hur dumma de ser ut? Är de inte medvetna om att de görs till åtlöje? Varför är dessa människor så upprörda? Så'nt är livet, trots allt."

Det är naturligt för Häst-människor att vara en aning rebelliska. När man lägger till Fiskarna, som strövar omkring, och Häst, som kan sparka bakut när som helst, så kan resultatet bli en sorts nöjeslysten bohem som letar efter inget mer än en plats att sova på för natten under stjärnorna. Om denna vem-bryr-sig mentaliteten dominerar Häst/Fiskens personlighet så kan han eller hon bli ett offer, resignerad och tålig. Det finns inte mycket av stridslystnad i Häst/Fiskar. De kan flamma upp för en kort stund när de är unga, påverka revolutioner och spela märkvärdiga. Men när de är tjugo är dessa individer oftast antingen upptagna av att utöva sina färdigheter för vinnings skull eller så är de iväg och "hittar sig själva" i Katmandu. Häst/Fisken måste tidigt hitta en passion och följa den resten av livet.

Kärlek

Häst/Fisken fungerar bra i kärlek. Han eller hon har förmågan till bottenlös hängivenhet. Häst/Fisken vet hur man passar upp på andra och bryr sig uppriktigt om ifall du har tagit huvudvärkstabletten eller inte. Han eller hon är lite blyg och kommer förmodligen inte att vara en utmanande älskare. Om denna person har valt dig så kan du räkna med att bli beundrad liksom avgudad.

Om du är denna vördnadsfulla persons partner så får du aldrig utnyttja hans eller hennes snällhet. Häst/Fisken dyrkar dig. Du kan räkna med hans eller hennes lojalitet och ärlighet. Ditt jobb är att dra denna skygga själ ut ur hans eller hennes kokong med uppfinningsrika och frikostiga förspel. Häst/Fisken behöver förförelse, månsken, blommor och stearinljus på bordet.

Passar med

Du passar bra med Tiger/Kräftor, Tiger/Vågar, Tiger/Skorpioner och Tiger/Stenbockar. De är sunda och kärleksfulla partners. Hund/Oxar, Hund/Skorpioner och Hund/Stenbockar älskar dig också till vansinne. Och du kommer väldigt bra överens med Get/Oxar eller Get/Stenbockar. Det är inte troligt att du åtnjuter Råtta/Tvillingars, Råtta/Skyttars eller Råtta/Jungfrurs gillande. Apa/Skyttar eller Apa/Tvillingar ger dig inte en rättvis chans. Håll dig undan från dem.

Hem och familj

Häst/Fiskens favorithem är förmodligen någon annans. Denna individ är inte speciellt hagalen, inte heller bryr han eller hon sig om att imponera på andra. Han vill inte vara kall eller blöt och föredrar att äta framför att inte äta. Men att ha det bra för denna luftburna person inkluderar inte nödvändigtvis att luta sig tillbaka i möbler signerade av en känd designer eller tapeter tryckta i Italien. Häst/Fiskens naturliga miljö finns uppe i himlen, inuti hans eller hennes huvud. Att rensa i avlopp tar honom eller henne alldeles för nära jorden.

Som förälder är denna person helt säkert engagerad. Barns spontanitet attraherar denna förhastade person och han försöker förstå sina barn. Det är emellertid svårt att föreställa sig honom eller henne som en hemmakär bobyggande typ som kör med strama tyglar. Absolut inte. Ett hushåll som styrs av Häst/Fisken är en dröm för en vagabond. Prydlighet och ordningsamhet är för denna kreativa själ inget annat än futtiga restriktioner. Häst/Fisken letar efter en miljö utan bojor där han kan bilda familj. Inga staket tack.

Häst/Fisk-barnet kommer att lyda och anpassa sig så länge han eller hon har det bra och får mat. Inte för att detta barn kommer att besluta sig för att stanna hemma för alltid - långt därifrån. Men tills tonåren kommer kan du se fram emot ett lugnt och fogligt barn, som är mer än intresserad av det övernaturliga. På grund av anlag för äkta klärvoajans, så kan detta barn utsättas för störande drömmar eller väckande ögonblick av insikt. Lär honom eller henne att behandla dessa föraningar som en talang, att acceptera dess hjälp. Var inte rädd. Ibland kan Häst/Fisken verkligen förutsäga framtiden eller vara i kontakt med krafter bortom vår fattningsförmåga.

Yrke

Häst/Fisken är inte speciellt effektiv i affärsvärlden eller yrkeslivet. Han eller hon drar sig för att luras i affärer och skrattar åt bilden av fyra telefonlurar under samma haka. Livet, för denna verklighetsfrämmande själ, har lite att göra med sökande efter rikedom och vinst. Men, eftersom Häst/Fisken alltid är konstnärlig och en visionär, karriärer inom konsten kan ofta tillåta dem att lyckas trots deras böjelse för oengagemang. Om de skulle hamna på en hög position så hanterar de berömmelse med värdighet.

Häst/Fisken som chef? I bästa fall kan denna person anställa någon som kan skriva ut hans manuskript eller skriva rent hans komposition på notpapper. Han kommer förmodligen inte att vara speciellt krävande. Men som anställd, så länge han blir sporrad, kan Häst/Fisken klara sig genom rutiner utan att spjärna emot systemet. Om han blir missnöjd med ett jobb så beror det oftast på att han inte längre beundrar chefen, eller så har hans kreativitet inte använts på ett bra sätt. Häst/Fisken behöver uppmuntran och till och med lite svaga applåder i bakgrunden för att kunna arbeta bra på egen hand.

Lämpliga karriärer för denna individ är: florist, trädgårdsmästare, ägare av bokhandel, astrolog, psykolog, psykiater, häxa, musiker, författare, filmregissör, konstnär, poet.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |