Grisen och äktenskapet

Även om den eleganta och vackra Hästkvinnan inte har något till övers för Grisens inviter när det gäller ett tillfälligt förhållande, kommer de båda bättre överens så snart de tagit ut lysning. Hingsten har mycket att komma med när det gäller heminredning och Suggan belönar hans praktiska handlag med mycket värme. Och en kvinnlig Gris gör sitt yttersta för att skapa ett hem, som Råttan återvänder till med glädje. Till sin stora överraskning finner den opportunistiska Råttan att hon inte har något emot att som omväxling inrikta sin nervösa energi på hemmalivet.

För Geten är Grisen ett förstklassigt val av äktenskapspartner. Grisen kommer att avguda sin Gethustru för hennes förmåga att arrangera fantastiska fester. Men kommer han att tycka lika bra om det ständigt tomma bankkontot?

Grisen trollbinds av den kvinnliga Apan, och när de väl gift sig sparar han ingen möda för att göra henne lycklig. Och hon är inte otacksam. Ett mycket lyckat äktenskap inte minst för Apan. En Buffel kan råka ut för värre saker än att gifta sig med en Gris. Han riskerar aldrig att missa en måltid och tofflorna står alltid framställda åt honom när han kommer hem. Men Buffeln får akta sig för att lämna sin Grisbrud ensam alltför länge. Hon har inget emot att ha lite kul, medan han är ute och sliter på åkrarna.

Enda sättet för ett äktenskap mellan Tupp och Gris att lyckas, är att de redan från början kommer överens om att inte göra sig lustiga över den andras egenkärlek. Båda kan vara nog så envisa och det över de mest triviala saker. Det är därför till stor hjälp om de tillhör samma trossamfund, helst då ett där man predikar självutplåning och förlåtelse. Även Hunden kan vara nog så envis emellanåt, men tillsammans med en Grishustru undergår han en lika märklig som total förvandling. Den goda och rikliga maten och det välskötta hemmet gör att den tidigare så ängslige Hunden trivs och lugnar ner sig, och allteftersom hans självförtroende ökar så gör också hans möjligheter att uttrycka sina innersta känslor det. Det mesta stämmer också i ett äktenskap mellan Gris och Hund - det bygger på hederlighet, hårt arbete och de bästa avsikter. Också den oberäkneliga Tigern förändras när han gifter sig med en Gris. Hon är så pålitlig att Tigern inte har mycket annat val än att slå sig till ro. Den dominanta Ormen har sin jämlike i Grisen, som bidrar med både hemtrevnad och stimulerande konversation. Och barnen blir i sanning vackra.

Inget hindrar en Gris från att gifta sig med den sällskapliga och förfinade Katten. Grisen uppskattar hennes finkänslighet och njuter av hennes diskreta uppträdande, men hans slit dygnet runt kan få Katten ur balans. Grisens livsstil är dock inget som bekymrar den kvinnliga Draken. I stället händer det att någon uppmuntrar den. Den manliga Draken är däremot inte precis stormförtjust i den kvinnliga Grisens stora och vidlyftiga planer för hemmet. För honom räcker det med ungar och brylépudding.

Idealpartnern för en Gris är en annan Gris. Ingen annan kombination är garanterad att ge ett så långvarigt och sorglöst äktenskap. Gifta Grisar är Grisar på grön kvist - det perfekta partiet.


Råtta
Buffel
Tiger
Katt
Drake
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund
Gris


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |