Grisen i affärer

Det är inte mycket som kan slå fel, om man har den flitige pch pålitlige Grisen som affärspartner. Det vill säga, om du inte är en Häst förstås. Här är det fråga om olika tillvägagångssätt. Hästen arbetar bäst när han ges totalt fria händer, och Grisen när han arbetar intimt tillsammans med en kompanjon. Två Grisar däremot är perfekta partner i alla slags affärsförbindelser. Varför inte driva en köttgrossistfirma tillsammans? När det gäller affärer har Grisen inte tålamod med den filosofiskt lagda Ormen. Det finns alldeles för mycket att göra för att man ska ha tid att bara sitta där och fundera. Och Grisen är inte heller speciellt förtjust i Tuppens skrävel, även om Tuppen är den som ser till att företaget får order. Orm och Gris har båda ett bombastiskt drag som kan komma att förstärkas om de slår sig ihop. I så fall kan ett kompanjonskap inom scenens värld vara det rätta. Fast helst bör Tupp och Gris undvika varandra. Tigern är så full med idéer och uppslag att han sällan har tid att noga överväga och tänka igenom dem. Grisen har ett lugnande inflytande på Tigern, men faran är att Grisen tappar fattningen, något som irriterar Tigern.

Den gåpåaraktiga Råttan rider lycklig på den flitiga Grisens rygg, och Grisen drar nytta av Råttans charm när det gäller att se till att kunderna är nöjda. Men Råttan får akta sig för att förringa Grisens osjälviska slit. Den kloka Apan vet precis hur hon ska handskas med Grisen. Han är försiktig med pengar och blir en utmärkt kompanjon till Grisen. Något inom nöjesbranschen bör passa dem perfekt med massor av hålligång efter jobbet. Draken är en perfektionist och Grisen kan konsten att matcha perfektionen med rena råslitet. Detta är det perfekta kompanjonskapet med maximal utdelning för båda, utan att ett uns av självaktning går förlorad för någon av dem under marschen mot toppen. Alltför mycket ömsesidigt beröm kan dock bli den lilla tuva som fäller hela lasset.

Den välmenande Hunden har god hand med siffror även om han saknar Drakens utstrålning. Gris och Hund arbetar alldeles utmärkt tillsammans och går med fullt allvar in för sitt arbete. Grisen tycker dock att stämningen i styrelserummet är en smula dov och så vill han gärna ha längre lunchpaus. Arbete är ledmotiv också i ett kompanjonskap mellan Grisen och den strävsamma Buffeln, som också är en nyskapare av rang. Skulle de välja att gå in i tillverkningsindustrin tillsammans är det ingen risk för bristande kvalité på varorna. Fast Grisen är förstås inte alltför förtjust i Buffelns benägenhet att alltid vilja placera sig i förarsätet. Buffeln glömmer så lätt bort att det är fråga om ett kompanjonskap.

Den konstnärligt lagda Geten kommer i vanliga fall inte till sin rätt i kommersiella sammanhang, men tillsammans med den arbetssamma Grisen lyckas han bättre än han någonsin vågat hoppas på. Geten måste dock låta Grisen fatta de ekonomiska beslutan. Med sitt säkra och metodiska tillvägagångssätt inser Katten snart vilken förstående kompanjon Grisen är. Deras gemensamma företag kommer att expandera långsamt men säkert. Kanske något inom textilbranschen? Aktiebolaget Gris och Katt kommer inte att handskas oansvarigt med kapitalet.


Råtta
Buffel
Tiger
Katt
Drake
Orm
Häst  
Get
Apa
Tupp
Hund
Gris


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |