Gris/Våg

Kärlek är vad Gris/Vågen är bäst på. Denna person är hängiven, elegant, svartsjuk och lojal till överdrift. Inget är speciellt viktigt i Gris/Vågens liv, förutom förhållandet med partnern. Alla aktivitetscentra runt omkring förhållandet som Gris/Vågen skapat med någon annan - hushåll, pengar, barn, hobbies, vänskap - kommer att degraderas till andra plats. Äktenskapet (eller förhållandet) är solen. Det styr varje gest, varje ansträngning och varje glädje och sorg.

Vågen måste ha skönhet för att kunna överleva. Grisar behöver rikedomar. Vågen kan skapa sin egen skönhet och längtar efter friheten att kunna beundra den i en fridfull miljö. Grisar njuter också av fridfulla omgivningar. De är slavar under jakten på kultur av alla former. De frodas av välstånd. Om Gris/Vågen får sina "förkärlekar" kommer han att leva bekvämt tillbakalutad i en lyxig kärleksaffär i resten av sitt liv.

Gris/Vågens mål, även om det inte alltid verkar så, är att bli bortskämd. Denna person trånar i drömmar av storslagenhet och överflöd. Hon kan ha en hemlig dröm om att vara filmstjärna eller åtminstone en skön prinsessa eller en drottning. De triviala arbetsrutiner som Gris/Vågen sköter så bra är bara en hemlig språngbräda till den plats där, när hans tid är kommen, allt elände och missämja kommer att förvandlas till glädje och charm, nöjen och utsvävningar, respektabilitet och vällustighet. Människor i Gris/Vågens drömvärld kommer att smörja in honom med oljor och erbjuda honom ovärderliga gåvor. Han själv kommer att ligga och skräpa, äta mycket, fettbildande mat och testa kvalitén på alla viner i kungariket.

Det är viktigt att notera att Gris/Vågen uppfattar allt genom ett töcken av sin ovan beskrivna hemliga drömvärld och på grund av detta är han i sanning handikappad när det gäller slit och släp. Han kan sköta sina rutiner på ett mekaniskt sätt och verka förvånansvärt effektiv när det gäller tråkiga uppgifter. Men Gris/Vågen är egentligen inte där. Han eller hon väntar på att nästa ögonblick av romantisk hänförelse ska inträffa. Disken och städandet kommer att skötas. Men Gris/Vågens själ är någon annanstans.

Många av Gris/Vågens drömmar blir aldrig verklighet. Han eller hon är egentligen ingen effektiv typ av världsklass. Man kommer att tänka på ordet "talangfull". Gris/Vågen är väldigt skicklig i kreativa verksamheter. Men den gropiga vägen som leder till projektets genomförande avskräcker ofta Gris/Vågens ömtåliga själ innan han fullbordar projektet. Hans eller hennes sinne kan skjuta över målet, hoppa framför mållinjen och projektet kör naturligtvis fast längs vägen.

Vad som uppstår sedan, är vrede, bitterhet och grälsjukhet. När alltför många drömmar krossas, när alltför många förhoppningar skrotas byggs förbittringen upp. Många Gris/Vågar dör förbittrade över hela mänskligheten för dess oförmåga att förstå vad de egentligen menade.

Det bästa en Gris/Våg kan göra är att slå sig ner med någon som beundrar dem för deras fredliga smak och förmåga att få varje ruckel att verka charmigt. Gris/Vågens starkaste sida är hans charm, hans kapacitet för blind, outtröttlig kärlek och hans sensualitet. Om han insisterar på att regera bör han göra det i kulisserna på ett tryggt och trevligt hus på landet, varifrån han inte så ofta vågar sig ut i stadslivet. Gris/Vågen behöver balans och tycker inte om allt yttre motstånd mot hans nycker.

Kärlek

Med risk för att verka tjatig, Gris/Vågens bästa chans är kärleken. Han kan dela med sig av sig själv bättre än de flesta andra människor. Gris/Vågen är självuppoffrande när det gäller hans eller hennes partner. Gris/Vågens nöje här i livet är för det mesta beroende av nära och käras prestationer. När det gäller honom själv? Han kan egentligen inte bestämma sig för vad han föredrar. Han vill antagligen inte ha mycket mer än kärlek, välstånd och några försök till en konstnärlig hobby eller två.

Om du älskar en av dessa personer vet du antagligen redan att de är villiga (trots en smula motstånd i början) att ge upp allt eget för din lyckas och välgångs skull. Vad du måste ge tillbaka är emellertid ingen futtig kompensation. Gris/Vågar vill ha lyx, bekvämlighet och absolut och fullständig hängivenhet. Gör honom inte besviken. Du kommer att få betala dyrt.

Passar med

Din romantiska läggning gör dig mottaglig för Katter och Getter. Du uppskattar deras omdöme. Försök hitta en Katt/Tvilling, Katt/Skytt, Katt/Lejon, Katt/Vattuman, Get/Tvilling, Get/Skytt, Get/Lejon eller Get/Vattuman. Ormar är i allmänhet förbjudna för Grisar och dina värsta val är Orm/Vädur, Orm/Kräfta och Orm/Stenbock. Du kommer inte överens med Apa/Stenbock heller. De är alldeles för intellektuella och inte tillräckligt inne för din sinnliga ådra.

Hem och familj

En Gris/Vågs hem kommer att vara en sevärdhet när det gäller bekväm lyx. En sak som dessa människor vet hur de ska göra, är att bidra med skönhet till alla miljöer de lever i. De föredrar alltid det utsmyckade före det praktiska, det majestätiska före det blygsamma. Deras smak är dyrbar.

Gris/Våg-föräldrar kan ha en benägenhet att känna att barnen bara kommer som en god tvåa efter partnern. De är plikttrogna mot sina avkomlingar. Men de ger ofta mer uppmärksamhet och kärlek till sina partners. Likväl rundar barnen av Gris/Vågens lyckliga bild, de är alltså viktiga för deras välbefinnande. Barnen till dessa vänliga, generösa människor kan be sin Gris/Våg-förälder om nästan vilken tjäsnt som helst Det är omöjligt för en Gris/Våg att säga "nej", speciellt när det gäller en tallrik glass eller en extra portion efterrätt.

Yrke

Gris/Vågen är alltid intresserad av att klättra på den sociala stegen. Men denna färd överförs till handling i den mån den kan tillämpas på den relation Gris/Vågen är involverad i. Kärleken först. Prestationer senare. Social förbättring bara inom förhållandets värld. Gris/Vågen är mycket begåvad och skicklig inom alla sorters arbeten. Men han gör det inte ensam. Gris/Vågen engagerar sig yrkesmässigt om karriären förbättrar alla de förbindelser som han eller hon har valt som livsstil.

Denna person blir en tveksam chef. Eftersom han inte är attraherad av att dominera eller intresserad av att bestämma över andra, tycker han att övervakning är smärtsam och nervpåfrestande. Gris/Vågen vill antagligen hellre bli ledd än leda. Som anställd är han ansvarsfull och företagsam så länge hans kärleksliv är friktionsfritt. Om han eller hon har grälat med sin partner, kommer dagen förmodligen att vara förstörd och ett svart moln av osäkerhet kommer att sväva över Gris/Vågens huvud. För Vågar födda under Grisens år är allt som betyder något förenat med vad som tillhör honom eller henne, vad han eller hon bryr sig om och älskar. Resten är bara krusiduller.

Gris/Vågar är bäst på allt som har med hemmet att göra. De blir bra husmödrar, fantastiska bönder, kockar, restauranginnehavare och vinodlare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |