Gris/Vädur

Väduren i förening med Gris besitter en aura av välstånd kombinerad med lantlig driftighet. Detta är ett tecken som inte kommer att ha det lätt, men personens följe, familj, vänner och kollegor kommer att vinna på den mest speciella vänskap de kanske någonsin kommer att uppleva. Gris/Väduren är vänligheten förkroppsligad. De tar hopar med skrikande ungar på bio och köper dem glass som de låter dem droppa över kläderna. De hjälper till överallt och verkar outröttliga.

Alla litar på en Gris/Vädur. Och det med all anledning. Deras möjligheter, deras sinne för organisation och deras nöje i att behaga och underhålla andra gör dem till några av de finaste och mest osjälviska själar någonsin.

Folk älskar Gris/Vädurar. de blir aldrig avundsjuka på dem. De vill aldrig ta jobben ifrån dem. De vill aldrig ta deras män eller fruar från dem. Folk vill bara att Gris/Vädurar ska tycka om dem, lägga märke till dem, säga "Hej" till dem och sprida lite av Gris/Vädurens ljus.

Karisma är inte rätt ord. Gris/Vädurar har mer än bara charm eller utstrålning. Gris/Vädurar är förtrollande! De är födda med det och de dör med det.

Ett allvarligt fel finns hos alla av oss. Gris/Väduren har ett stort. Om en Gris/Vädur drabbas av ett stort bakslag eller luras av någon annans själviska plan, kan hans reaktion kallas ilska. Men det kommer att överträffa ilska och raseri. Det kommer i stället att vara ett sorts blint, stumt, dumt och ångande tillstånd av våldsam vrede. Det kan och kommer att ta kål på honom. Gris/Vädur, akta dig! Du är en sittande måltavla för din egen undergång. När du känner denna våg av tjurskallighet ta kontroll över din kropp och själ, ge dig av. Gör en resa. Ta en promenad. Ta lugnande medel. Du kommer att dö av ilska om du inte passar dig.

Kärlek

En Gris/Vädurs kärleksliv är ofta frustrerande. Eftersom denna person blir vän med alla han möter från förskolan och framåt, är det naturligt med ett tidigt giftermål. I detta fall med en Gris långsamma växande, där utveckling sker i små, små steg över en lång period, står ett överilat äktenskap för en säker katastrof.

Problemet är att Gris/Väduren tror på sin egen förmåga att "handskas" med allting. Han kan göra det. Han kan komma på ett sätt att komma överens med sin partner. Han kan komma på ett sätt att hålla sin fru hemma och binda upp henne med många olika, fascinerande knep. Men sanningen är att Gris/Väduren inte klarar vacklande förhållanden. De är inte tillräckligt utstuderade för den sortens eftergivenhet som behövs för att bedöma andra människors motiv. Gris/Väduren kommer dessutom alltid att anklaga sig själv om det går galet i ett förhållande. Och sedan kommer vreden... den mördande vreden. Men den otrogna mannen eller frun dör inte. Gris/Väduren tar skulden med sig i graven.

Om du älskar en Gris/Vädur och du är någon typ av fuling, sluta upp med det! Gris/Väduren ger alltid så mycket mer än han tar, så att partnern ofta utnyttjar honom. Gris/Vädurar arbetar hårt, gör rätt för sig, förblir glada genom de svåraste motgångar, sparar tid och pengar. Missbruka inte honom eller henne. Världen behöver honom att leda och presidera och mest av allt för att bevara det som är vackert hos människan för evigt.

Passar med

Man kan lugnt säga att du kan börja umgås med Drake/Tvilling, Drake/Lejon och Katt/Lejon. De behåller ditt intresse. Katt/Skytt kan också bli en långvarig partner för dig, liksom Katt/Vattuman och Drake/Vattuman. Däremot bör du stå emot alla påstötningar från Ormar. De vill inte väl när det gäller Grisar. Apa/Kräfta, Hund/Kräfta och Häst/Kräfta är inte hälsosamma för dig. Du ska inte heller leka med Tupp/Våg, Tupp/Stenbock eller Tiger/Stenbock. Följ din instinkt och låt dig inte lockas av Tiger/Vågens skenbara goda hjärta.

Hem och familj

För denna person är familjen allt, Gris/Väduren älskar hemmet. Han vet hur han ska ta hand om hem och familj på ett sådant sätt att barn och partners, mödrar och fäder och kusiner blir helt beroende av honom. Gris/Väduren är centrum i alla grupper han är med i. Det är obestridligt och outplånligt.

Vad är då fel med denna bilden? Mycket. Gris/Väduren gillar inte om något går emot honom/henne. En utskällning av ett okänt barn kan orsaka Gris/Väduren en sådan smärta att han blir fysiskt sjuk. Som förälder, eller till och med som syskon hatar Gris/Väduren att tappa kontrollen. När tyglarna börjar glida mellan fingrarna, börjar Gris/Väduren bli lindrigt knäpp. En arg Gris/Vädur är något av det argaste man kan se. Det ligger för dem att få ett och annat pinsamt utbrott.

Som barn visar Gris/Väduren ett tidigt löfte. De kommer så småningom att lysa oberoende av vad som händer, men det är bäst att uppmuntra dem i allt konstnärligt och kulturellt.

Yrke

Detta är vad Gris/Väduren kan bli riktigt uppslukad av. Jobbet! Skapande! Driftighet! Ledning! Affärer! De älskar det alltihop. Gris/Vädurar, om de kan lära sig att följa upp alla de tusentals projekt de sätter igång under sin livstid, gör sig lysande karriärer.

Chefer kastar arbete över Gris/Vädurar. Dessa människor utstrålar en sådan fantastisk aura av duglighet och gott humör att alla vill att de ska arbeta hos dem.

Gris/Vädurar ska se till att deras arbete på något sätt tillåter dem kontakt med det som är kulturellt och rikt. Dessa människor är kanske de mest bohemiska av den materialistiska Grisen. Likväl är konstföremål och vackra omgivningar väldigt viktiga för denna person. Gris/Vädurar blir duktiga på allt, ledare av någonting - inklusive krig! - och de blir också utmärkta PR-agenter och reklamchefer, journalister och i stort sett allt som inte kräver överdrivet underordnande. Inte för att Gris/Vädurar inte kan ta order. Men de kommer alltid att resa sig till toppen från vilken underordnad ställning de än har från början, så varför inte börja på toppen?


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |