Gris/Tvilling

Gris/Tvillingen kan skryta med den dubbla välsignelsen av mångsidighet och noggrannhet. Grisar strävar efter rikedomar och vet hur man odlar det bästa i livet. Men de kan ibland vara en aning tröga också och ganska envisa på sitt eget underliga sätt. Den ombytliga Tvillingen bidrar med lite lättsinne till den goda Grisens gammalmodiga natur, muntrar upp hans enstaka stunder av mörk vrede och ger handlingskraft till denna individs existens.

Med Gris/Tvillingar kommer du att märka att de kan verka vara lika upptagna som drottningar under en drönarstrejk, resandes hit och dit, pilandes från blomma till blomma i ett försök att få allt gjort med en gång. Å andra sidan kan du hitta dem liggandes på en bekväm soffa ätandes godsaker från Anthon Berg, verkligt trånande i överflödande lättja. Tvillingen är dubbelbottnad och trots den stadga som Grisen ger till denna person kan han inte fly från behovet att känna sig fri att rusa iväg åt minst två olika håll i vilken situation som helst.

Denna sista egenskap förser Gris/Tvillingar med en kuslig förmåga att snabbt lösa problem. Deras kvicka Tvilling-hjärna blixtrar och spurtar runt hela frågeställningen och sedan sätter de sig helt enkelt ner och klurar ut lösningen. Gris/Tvillingar är ofta "stora" människor. De utvecklar sina egna små företag från ingenting och behöver inte hjälp av andra för att lyckas. Om en dörr inte öppnas knackar Gris/Tvillingen bara på nästa. Och han hittar alltid en utväg.

Liksom alla andra har också Gris/Tvillingen sina fel och brister. Som Gris kommer han alltid ha svårt att lära sig säga "nej" - speciellt under känslomässiga omständigheter. Men å andra sidan, på grund av att han inte så lätt tar till sig negationer, är det inte så enkelt att säga "nej" till Gris/Tvillingen heller. Han utstrålar positivism när det gäller alla yttre sidor av livet. Han är en gå-påare med ett öppet leende och har en nick av gillande beredd. Gris/Tvillingar är aktsamma, till och med försiktiga, när det gäller affärer och pengar. Men de är så förtrollande charmiga att du knappt märker den där hemska klausulen som de smugit in i ditt kontrakt - förrän det är för sent naturligtvis.

Gris/Tvillingar tycker om alla sorters kultur. De besöker museer och lyssnar på betydande musik och är med på operapremiärer. De håller sig ajour med alla nya filmer och dansprogram. Man kan säga att de är första klassens kulturgamar och ett intressant sällskap för det. Ofta upptäcker du att Gris/Tvillingar är inblandade i välgörenhet, som de håller hemligt, eller hjälper en fattig familj som vill skicka sina barn till fina skolor. Om än Gris/Tvillingen ibland kan verka lätt om hjärtat med sitt snara sneda leende och sitt runda glada ansikte, så är denna person djupt seriös och välmenande. Han är också oftast rolig och uppvisar en ironiskt kunnig spiritualitet.

Gris/Tvillingen överväger aldrig små idéer. Han är alltid redo att ge sig ut och förändra världen. Han drömmer gång på gång ihop stora internationella affärer och smyger sig på det ofrånkomliga offret, säker på foten. Hans sätt är vänligt och fantasifullt också.

Mat kan vara ett problem. Gris/Tvillingen reser ofta i yrkeslivet och har mycket svårt att stå emot champagne och kaviar i förstaklassavdelningen (där han undantagslöst åker). Han är inte heller speciellt huslig och faller ofta i den stressade personens fälla, att äta färdig mat från specialaffärer. Vem kan motstå en kladdkaka eller cheesecake? Inte Gris/Tvillingen - speciellt inte om godbitarna är dyra.

Gris/Tvillingar vill märkas och vet hur man gör för att få uppmärksamhet. De är mer känslosamma än de verkar och kan vara sorgsna och förtvivlade över förlust eller hjärtesorg. De är, framför allt, målinriktade. Gris/Tvillingar är inte intresserade av misslyckanden och håller sig oftast långt ifrån dem.

Kärlek

Av de tre kretsarna, familj, affärer och kärlek, är det den senare som förvirrar Gris/Tvillingen mest. Gris/Tvillingar blir alltid kära i fel person. Vad de kan ge är så enormt och så fullbordande och så fullkomligt och glädjande att de titt som tätt gör misstaget att tro att personen de väljer som partner kan vara ganska lockande dum så länge som han eller hon är presentabel och socialt godtagbar. Gris/Tvillingen är tillräckligt stark för två. Så varför bry sig om att leta efter problem genom att gifta sig eller leva med en intellektuell jämlike?

Denna inställning orsakar Gris/Tvillingen oändlig smärta. Efter att den första rosenskimrande spänningen med detta socialt godtagbara och presentabla förhållande har försvunnit, vaknar Gris/Tvillingen (eftersom han också är en sådan ärlig person) upp och upptäcker att han är uttråkad. Nu då? Gris/Tvillingar är kända för att ha varit otrogna. Men de är också väldigt ofta och mångordigt missnöjda med sitt kärleksliv. "Varför är han eller hon så knäpp? Vad har jag gjort honom/henne? Varifrån fick han/hon idén att jag försökte fly?"

Om du älskar en Gris/Tvilling, var smart. Just det. Håll dina sinnen rakbladsvassa och låt ingenting undgå dig. Men försök verka dum - eller åtminstone förtjusande korkad. Gris/Tvillingen behöver känna att hans hjärna är överlägsen - men han avskyr att ha tråkigt. Det är helt riktigt. Strategin är sant hyckleri. Var inte orolig. Gris/Tvillingen vet förmodligen att du driver med honom, men han är också medveten om att din medgörlighet är precis vad han behöver för att må bra. Bedra aldrig en Gris/Tvilling såvida du inte vill ha ditt huvud i ett skruvstäd.

Passar med

Katt/Vädurar, Katt/Vågar och Katt/Vattumän spinner dig till sömns på din lantliga tillflyktsort och trånar aldrig efter stadens glamour. Get/Lejon och Get/Vattumän gillar ditt bankkonto och ger dig många kreativa ilningar. En snäll men stark Buffel/Våg ger dig också glädje. Vid det här laget vet du tillräckligt för att undvika Apa/Jungfrur och Apa/Skyttar. Men vet du hur du ska stå emot Tupp/Fiskens ryck? Framför allt, engagera dig inte alltför mycket i vare sig Orm/Jungfrur, Orm/Skorpioner eller Orm/Fiskar. Du kommer att vara frestad, men om du vaknar upp med en boaorm till näsa så har du i alla fall blivit varnad.

Hem och familj

Denna del av Gris/Tvillingens liv går praktiskt taget alltid bra. Gris/Tvillingen engagerar sig villigt och med lätthet i allt som har att göra med fostran, omhändertagande och kärlek till familjen. Mamma och pappa är lika viktiga som partner och barn. Bröder och systrar likaväl som kusiner, Gris/Tvillingen avgudar dem allihop. Han är en mästare på att ta itu med de knepiga problem som uppstår ur familjekäbbel och barndomens trauman.

I hemmet lever Gris/Tvillingen under enormt lyxiga förhållanden. De tycker om silke och satin och tjocka mattor och guldplätering. I staden föredrar de stora rum: väggar som buktar inåt av tyngden av den stora mängden tavlor, bord som bågnar under antika vaser fyllda av flotta buketter och höga tak varifrån det hänger ljuskronor som Ludvig XIV hade varit stolt att äta frukost under. Det är Flotta Staden i Gris/Tvillingens stadslya. På landet är det tungt rustikt 1600-talsmöblemang som gäller. "Baronlig", "palatsliknande", "villa" och "slott" är viktiga ord i Gris/Tvillingens inredningsvokabulär.

Gris/Tvilling-barnet är tillgivet och nyfiket - och dominerande. Hans flitiga intelligens kan få den lugna eller alltför avslappnade föräldern, som hellre läser en bok än att prata med honom, att tappa koncepterna. Detta barn kommer inte att ge upp förrän han har vunnit förälderns livsviktiga kärlek och respekt. Här finns inte mycket behov av sentimental smörja eller tillsyn. Gris/Tvillingar kan ta hand om sig själva. Men de behöver uppmärksamhet och kontakt.

Yrke

Gris/Tvillingen är född till vinnare. Han har både direktörs- och organisationstalanger. Han har inget emot att arbeta på egen hand eller ta på sig stort ansvar. Han kan ta till knep, men föredrar att hålla saker och ting i strama tyglar. Som affärsman är Gris/Tvillingen en mycket hård förhandlare och kommer aldrig ut ur en affär bränd.

Det är lite som denna individ inte kan klara av. Först och främst kan han sälja allt från fastigheter till inlines. Han är ett fantastiskt ämne för konsthandel eller internationella antikvitetsauktioner. Gris/Tvillingen kan också prova på att äga en restaurangkedja eller starta en entreprenadfirma för showbusiness. Ett annat säkert kort för Gris/Tvillingar är chef i reklambranschen. Förhandlingsförmågan passar bra ihop med denna persons kvicka kreativa sida. Eftersom Gris/Tvillingar inte är rädda för att ansluta sig till bestämda åsikter, kan de vara bra på politiska aktiviteter eller till och med, tack vare sin smak för finkänslighet, diplomati. Vad de än väljer bör det inte vara futtigt. Obetydliga jobb och rutin går denna person på nerverna och tar till slut död på hans aktiva ande.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |