Gris/Skorpion

I sin bok Djurfarmen skriver Georg Orwell på skämt att "alla grisar är skapade jämlika... men vissa grisar är mer jämlika än andra." Denna Gris har en naturlig storslagenhet. Han är mer dyster än de flesta. Skorpionen har precis vad doktorn ordinerat för att bota den dumma grisaktiga lättrogenheten: misstänksamhet. De matchar varandra bra. Denna person kommer helt säkert att gå långt här i livet. Dessutom kommer han eller hon att få bifallsrop längs vägen av många beundrande följeslagare.

Skorpioner födda i Grisens år ser ofta ovanligt bra ut. De har en gåtfull kvalitet som andra, mer direkta Grisar, avundas. Gris/Skorpioner vet också hur man ska klä sig. Båda tecknen har smak för det sensuellt tilldragande.

Gris/Skorpionen är både pratsam och gåpåig. Denna person vet vad han vill ha och tvekar aldrig att göra vad som behövs för att få det. Han kan vara högljudd och bullrande. Han älskar skämt och dåliga historier. Den Skorpionfödda Grisen är hjärtlig. I sina yngre år kan han anklagas för att så mer än sin del av vildhavre. Anledningen till hans aggressiva dynamiska kraft är Gris/Skorpionens osminkade ambition. Dessa människor tycker inte om att vara fattiga. De är inte rädda för att ringa upp chefen på Moderna Muséet i Stockholm från någon okänd håla för att säga att de är den bästa målaren i Sverige - kanske i hela världen - och de tycker att intendenten ska ge dem en enmans-show. Underligt nog så fungerar denna framfusiga taktik ibland och det väldigt bra. I vilket fall som helst, Gris/Skorpionen prövar vad som helst en gång för att flytta fram sina intressen.

Gris/Skorpionen är mindre äkta än andra Grisar. Han eller hon vet hur man pratar strunt och kommer att frestas att göra så tills de tarvligaste ämnena tar slut. Tyvärr påverkas Grisen hårt av oärlighet. Ett drag av ohederlighet kan vara katastrofalt för en Gris/Skorpion. Han studsar inte tillbaka efter skumma affärer. Han hanterar inte skuld speciellt bra. Det bästa är om Gris/Skorpionen håller sig borta från humbug. Om han ber om problem, så får han det oftast.

En Gris/Skorpions varje gest, även om det är en invit eller en vänlighet, är av egennytta. Denna person är inte elak, men han är väldigt ivrig att komma dit han vill. Faktum är att han är obarmhärtig. Hans fester kan vara spektakulära och hans gåvor frikostiga. Men där kommer alltid att finnas ett spår av själviskhet i samband med dem. Kanske behöver han ett telefonnummer till en bilverkstad eller möjligen känner du någon som eventuellt kan anställa hans dotter. Gris/Skorpioner verkar inte kunna ge för givandets skull.

Denna persons kapacitet för självrättfärdig ilska är enorm. Skorpioner har aldrig varit kända för självkontroll. Men en Skorpion som är född i Grisens år - jösses! Om du skulle råka se en av dessa varelser göra sig beredd för ett högljutt raserianfall, spring för livet. Gris/Skorpionens ilska är mördande - men ovanlig.

På det hela taget är Gris/Skorpionen en ganska kul, attraktiv typ. Han är viljestark, kärleksfull och kan kompromissa - för vinnings skull. Han avskyr att förlora och gör det sällan. Han kan vara trångsynt och konservativ, men han är rolig att vara med och vet hur han offentligt ska ge sken av att vara en elak figur.

Kärlek

Gris/Skorpionen gör alltid sitt bästa, oavsett vad det gäller. Men han är självisk. Och han eller hon är krävande. Saken är den att dessa människor är väldigt smarta och roliga. De är också vackra att se på. De dyrkar sex och allt som kommer före och efter. De är demoniskt tilldragande. De älskar djupt och med ensamrätt.

Om du skulle bli förhäxad av en av dessa Skorpioner bör du aldrig ge dem anledning till svartsjuka. Precis som deras raserianfall, så är deras attacker av svartsjukemonstret storslagna. Gris/Skorpionen tycker om att avgudas och avskyr att tas för given. De spelar på känslorna, det spelar ingen roll vem de är tillsammans med, men de accepterar inte att någon leker med dem i sin tur. Det är kinkigt att vara kär i en Gris/Skorpion.

Passar med

Din välmenande ande passar Get/Kräfta, Get/Jungfru, Get/Stenbock och Get/Fisk. Du lever dig lätt in i Katt/Kräftans, Katt/Jungfruns och Katt/Fiskarnas känslor. De är hemmakära och söker förfining precis som du. Försök stå emot den attraktiva Orm/Oxen och Orm/Lejonet. De kan missbruka din människovänlighet. Häst/Oxen kan bågna under oket att vara gift med en sådan som du. Du bör ha uppsikt över din entusiasm för Apa/Vattumän.

Hem och familj

Utsmyckning är nödvändigt i en Gris/Skorpions liv. Hemmet är ett av de yttre och synliga tecknen på hans prestationer. Möjligheten att bygga ett riktigt hem där varje rum, varje konstföremål och varenda vrå vittnar om den inneboende personen är ljuvlig för den husliga Gris/Skorpionen. Möblerna är oftast traditionella, linnet med monogrammen nystruket och av finaste material. Gris/Skorpionen gör mycket av sitt hem. Han är händig och duktig och skicklig på att bygga och inreda. Gris/Skorpioner älskar att hålla flotta mottagningar och bjuda de "rätta" människorna.

Föräldraskap är också något som tilltalar Gris/Skorpionen. Han eller hon kommer troligtvis att bestämma och till och med vara dominant som förälder. Men de älskar sina barn med passion. För Gris/Skorpionen representerar varje avkomma ännu en fjäder i hans hatt. Detta är en stolt och krävande förälder som kompenserar sin överdrivna auktoritet med att ge imponerande mängder ömhet och kärleksfull omvårdnad till barnen. Gris/Skorpionen tillbringar tid med barnen när de är små, men har lite problem med att acceptera tonåren. Hans självsäkerhet hotas av tonåringarnas ifrågasättande attityd. Han vill bli åtlydd - och aldrig ogillad.

Gris/Skorpion-barnet är ett nöje. Först och främst är han eller hon förmodligen vacker. Dessutom har dessa barn en enorm förmåga att fnittra och älskar att frossa i barndomens glädje. Ta med ditt Gris/Skorpion-barn ut på landet och låt honom bada näck. Han kommer att njuta av att ligga och dra sig i det höga gräset efter simturen. Bortsett från raserianfallen är detta ett snällt barn som begär lite mer av sina tidiga år än kärleksfulla föräldrar och ett tryggt hem.

Yrke

Denna persons jobb är verktyget med vilket han kommer att nå framgång. Gris/Skorpionen är inte intresserad av låga löner och livslång trygghet. Han bryr sig om att komma till toppen, ha massor med pengar och bo i en överdådig omgivning. Han är en pådrivare och en handlingsmänniska. I början av sin karriär kommer denna person att ha problem med att skaffa sig positioner på toppnivå. Han representerar ett hot mot andra chefer och hans ilskna sida kan också orsaka problem. När Gris/Skorpionen lär sig att dämpa och lugna ner sin ambition, kommer människor att bli mindre oroliga över att ge honom jobb som innebär auktoritet. I vilket fall som helst, runt medelåldern, är dessa människor oftast rika.

Domderande. Ja. Men samtidigt mänsklig och så kreativ att domderandet ibland är förståeligt. Gris/Skorpioner vill få saker gjorda. Han är otålig och kan bli bråkig. Om han så är chef, anställd eller egen företagare så kommer denna person att lyckas eller dö när han försöker.

Några passande karriärer för Gris/Skorpionen är: målare, skådespelare, ranchägare, restuarangägare, matleverantör, inredningsarkitekt, aktiemäklare, politiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |